PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 05, 2011 13:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

dolabra pisze:Becia,

a ja gdzieś czytałam że Dukan powoduje raka..
Ty lepiej jedz, ale rozsądnie i stosuj ŻP..

Może powodować, w końcu to atak białkiem. Z drugiej strony to tylko kilka tygodni lub miesięcy a tak żywili się nasi praprzodkowie. Umierali młodo, być może na raka też, być może z powodu nadmiaru białka, ale dukanując nie ciągnie się tego żywienia w nieskończoność.
Znowu nadwaga prowadzi do cukrzycy, zwyrodnień stawów i chorób serca. Nie mówiąc o spustoszeniach w kieszeni, gdy wciąż nowych kiecek trzeba ;)
Nie ma dobrych rozwiązań raczej. Dlatego trzeba po namyśle samemu podejmować decyzje i nie by c talibem w swoich poglądach.
:)
Gdy dukanowałam, nie stosowałam wcale dni czystych proteinowo, każdego dnia wprowadzałam warzywa i piłam bardzo dużo.

Złoty środek i umiar :)
Życzę wszystkim fajnej figury :mrgreen:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon wrz 05, 2011 13:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Pomponowa, a propos telefonu do ZUZY to ja najpierw się spieniłam, potem posikałam ze śmiechu :twisted:
No ale że kwiaciarnię w Amsterdamie otworzyłaś to mogłas się pochwalić co ? :mrgreen:
A co do MiM Byłhakowa to mówi mi jeszcze., Uwielbiam ta pozycję !!! :1luvu:

Beciunia, ja dukac chciałam, ale zaniechałam, bo ... schudłam :mrgreen: . Za to z niedoszłej diety zostały mi fajne przepisy w głowie np. taki dip z tuńczyka i chudego serka. Generalnie dieta ma w internecie i prasie złą medyczną sławę. Powatrzają, że zakwasza organizm. Lekarze biją na alarm, że zagrożona jest wątroba i nerki. Czytałam, że są już podania do sadu za utrate zdrowia ... Ale wiesz do wszystkiego trzeba zdroworozsądkowo :wink: . Jesli jednak się zdecydujesz - bardzo ważne - pij, pij, pij (wodę ofkurs) ! Z tego co ja naczytałam, najlepsza piers kurczacza, bo chuda. Inne części gdakacza pewnie też moga być, ale koniecznie chude, bez skóry. No i nie smazysz na tłuszczu, to wiesz ? :D I powodzenia :ok:

Asiunia, niewiele pomogę, bo takiej choroby jeszcze ze swoją 6-latka nie zaliczyłam (odpuuuukać). Wygląda powaznie, szczególnie te bąble. Poszłabym do innego dermatologa, najlepiej dziecięcego. Póki co nie myłabym jej żadnymi mydłami pachnącymi ani żelami, tylko np. krochmalem albo płynami dla atopowców (w aptece od groma). Sasiadka miała dziecię z Atopowym Zapaleniem Skóry, objawy dokładnie takie jak u córy Twojej, ale to wcale oczywiście nie musi być to. Dziecię w każdym razie wyrosło z tego. To może tez być jakaś alergia kontaktowa (pomyśl czy czegoś nowego nie kupiłaś, perfumy, krem, żel, może jakieś słodycze, sok, ...) i małą popróbowała. Kciuki !! :ok:

Selya, lepiej zaszczepić TŻ i mieć spokojność niż się zastanawiać kiedy zacznie się ślinić .... :roll: Czy bardzo się bronił ? :mrgreen: Co z kotkami Selyo ? :roll: I stałe kciuki za Rogera :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon wrz 05, 2011 13:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

psiama pisze:Pomponowa, a propos telefonu do ZUZY to ja najpierw się spieniłam, potem posikałam ze śmiechu :twisted:
No ale że kwiaciarnię w Amsterdamie otworzyłaś to mogłas się pochwalić co ? :mrgreen:
A co do MiM Byłhakowa to mówi mi jeszcze., Uwielbiam ta pozycję !!! :1luvu:

Beciunia, ja dukac chciałam, ale zaniechałam, bo ... schudłam :mrgreen: . Za to z niedoszłej diety zostały mi fajne przepisy w głowie np. taki dip z tuńczyka i chudego serka. Generalnie dieta ma w internecie i prasie złą medyczną sławę. Powatrzają, że zakwasza organizm. Lekarze biją na alarm, że zagrożona jest wątroba i nerki. Czytałam, że są już podania do sadu za utrate zdrowia ... Ale wiesz do wszystkiego trzeba zdroworozsądkowo :wink: . Jesli jednak się zdecydujesz - bardzo ważne - pij, pij, pij (wodę ofkurs) ! Z tego co ja naczytałam, najlepsza piers kurczacza, bo chuda. Inne części gdakacza pewnie też moga być, ale koniecznie chude, bez skóry. No i nie smazysz na tłuszczu, to wiesz ? :D I powodzenia :ok:

Asiunia, niewiele pomogę, bo takiej choroby jeszcze ze swoją 6-latka nie zaliczyłam (odpuuuukać). Wygląda powaznie, szczególnie te bąble. Poszłabym do innego dermatologa, najlepiej dziecięcego. Póki co nie myłabym jej żadnymi mydłami pachnącymi ani żelami, tylko np. krochmalem albo płynami dla atopowców (w aptece od groma). Sasiadka miała dziecię z Atopowym Zapaleniem Skóry, objawy dokładnie takie jak u córy Twojej, ale to wcale oczywiście nie musi być to. Dziecię w każdym razie wyrosło z tego. To może tez być jakaś alergia kontaktowa (pomyśl czy czegoś nowego nie kupiłaś, perfumy, krem, żel, może jakieś słodycze, sok, ...) i małą popróbowała. Kciuki !! :ok:

Selya, lepiej zaszczepić TŻ i mieć spokojność niż się zastanawiać kiedy zacznie się ślinić .... :roll: Czy bardzo się bronił ? :mrgreen: Co z kotkami Selyo ? :roll: I stałe kciuki za Rogera :ok:

sorki psiamko,ale to ślinienie w kontekscie wcześniejszego wpisu Asi to ja się zaraz posikam :mrgreen: :ryk: :ryk:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon wrz 05, 2011 13:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Gooopoty Wam w łebkach :mrgreen: Ale jesli tak ma wyglądać poniedziałek to jestm jak najbardziej ZA ! :ok: :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Pon wrz 05, 2011 13:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

psiama pisze:Gooopoty Wam w łebkach :mrgreen: Ale jesli tak ma wyglądać poniedziałek to jestm jak najbardziej ZA ! :ok: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: wiesz jak to jest...głodnemu ..coś tam coś tam :lol: 8)
dobra zwijam manatki i idę do domu.. :) wieczorkiem zawitam
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon wrz 05, 2011 13:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

becia_73 pisze:
psiama pisze:Gooopoty Wam w łebkach :mrgreen: Ale jesli tak ma wyglądać poniedziałek to jestm jak najbardziej ZA ! :ok: :mrgreen:

Eeee ale jesteś na diecie tego no jedzeniowej a nie jakiejś diecie "pożyciowej'. Przy chudnięciu to dieta "S" ( <sex> ) jest wręcz wskazana -w końcu ruch to zdrowie :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon wrz 05, 2011 14:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Asia_Siunia pisze:
becia_73 pisze:

Eeee ale jesteś na diecie tego no jedzeniowej a nie jakiejś diecie "pożyciowej'. Przy chudnięciu to dieta "S" ( <sex> ) jest wręcz wskazana -w końcu ruch to zdrowie :ok:

:mrgreen: :lol:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon wrz 05, 2011 14:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

O tak, witaminka S jest bardzo wskazana :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Pon wrz 05, 2011 15:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

psiama pisze:Selya, lepiej zaszczepić TŻ i mieć spokojność niż się zastanawiać kiedy zacznie się ślinić .... :roll: Czy bardzo się bronił ? :mrgreen: Co z kotkami Selyo ? :roll: I stałe kciuki za Rogera :ok:

Bronił się, ale po skropieniu wodą usiadl przerażony w kącie i nie było odwrotu :twisted: :ryk:

Kotki.. dokarmiane, na razie siedzę po 13 godzin w pracy i ja i Rotbart na działanie nie mamy czasu zupełnie :( :( :(

psiama pisze:O tak, witaminka S jest bardzo wskazana :mrgreen:

będę wulgarna, ale :D witaminka ch też jest przyjemna :D :ryk: :ryk: :ryk:

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pon wrz 05, 2011 15:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

becia_73 pisze:
Annazoo pisze:
becia_73 pisze:
Annazoo pisze:
Coalla pisze:Beciu, mam nadzieję, że masz zdrową wątrobę i nerki...

Na dukanie schudłam 12 kg w 8 miesięcy.
Mam chorą nerkę a drugą wyciętą. Piłam dużo i wyniki miałam lepsze niż przed dietą, a kontrolowałam się często, właśnie ze względu na stan zdrowia..
W ciągu diety nie byłam głodna i to jest cudowne. Przez pierwsze dwa tygodnie było trudno a potem to już bułka z masłem.
Natomiast kit z ostatnia fazą. JEST efekt jojo. odrobiłam 6 kg z 12 czyli połowę, choć dobre i to. Musi byc efekt jojo, bo żrem wszystko to, za czym się stęskniłam :mrgreen:

Generalnie przy dukanie trzeba bezwzględnie:
1) Bardzo dużo pić płynów
2) Pić soki z warzyw, bardzo różnych, z sokowirówki, inaczej się odwitaminizuje organizm.

no jak się okazuje mój dukan taki trochę oszukany, bo zamiast serek light jadłam dzis normalny..ale się poprawię :)

Nie jedz lajta, jedz taki 3-4%, po lajcie zaczniesz się wysuszać i marszczyć :?

no właśnie tak pomyślałam,że ja nie muszę zrzucić do jutra 5 kg..wystarczy jak się podeprę trochę dukanem i powoli sobie schudnę ...może się uda :)

Becia nie znam Cię osobiście, nie wiem w jakim jestes wieku itd, ale i tak napiszę co myślę :wink: Jeśli chcesz schudnąć 5 kg (tylko 5 kg) to nie marnuj zdrowia na dukanie. Zrezygnuj całkowicie z cukru w każdej postaci, z alkoholu, z zimnego do picia (moim zdaniem z każdego zimnego łącznie z wodą mineralną, ale to tylko moje zdanie :wink: ). Zamiast smażyć - gotuj. Ogranicz sól, szczególnie tą ukrytą w produktach gotowych. Z nabiału jedz tylko masło i jajka (zapomnij na jakiś czas o reszcie a szczególnie o jogurtach). Ruszaj się więcej, witaminka S też nie zaszodzi i nawet nie zauważysz kiedy zgubisz te 5 kg :wink: Dukan to bomba białkowa, a to nie jest zdrowe - i bez tego jemy za dużo białka. Oszukany dukan może powodowac tycie zamiast chudnięcia, a i tak niszczy organizm...

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon wrz 05, 2011 15:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Becia słuchaj mmk - ona wie, co mówi :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon wrz 05, 2011 15:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

To się nazywa reklama :ryk:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon wrz 05, 2011 15:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

mmk pisze:To się nazywa reklama :ryk:

To jest czysta prawda!!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon wrz 05, 2011 15:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Moja maminka ma fazy na oczyszczanie sie metoda michala tombaka... no i ladnie chudnie lepiej sie czuje nadcisnienie znika i spuchniete nogi tez... do momentu kiedy zapomina o tym ze nie je sie fryteczek i innych smazonych przyjemnosci i krag sie zamyka :lol: ale niech no ktos sprobuje zwrocic grzecznie jej uwage ze nie powinna tego jesc to jest awantura ze zaluje jej jedzenia i cale pierdolamento...
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Pon wrz 05, 2011 15:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

mmk pisze:
Becia nie znam Cię osobiście, nie wiem w jakim jestes wieku itd, ale i tak napiszę co myślę :wink: Jeśli chcesz schudnąć 5 kg (tylko 5 kg) to nie marnuj zdrowia na dukanie. Zrezygnuj całkowicie z cukru w każdej postaci, z alkoholu, z zimnego do picia (moim zdaniem z każdego zimnego łącznie z wodą mineralną, ale to tylko moje zdanie :wink: ). Zamiast smażyć - gotuj. Ogranicz sól, szczególnie tą ukrytą w produktach gotowych. Z nabiału jedz tylko masło i jajka (zapomnij na jakiś czas o reszcie a szczególnie o jogurtach). Ruszaj się więcej, witaminka S też nie zaszodzi i nawet nie zauważysz kiedy zgubisz te 5 kg :wink: Dukan to bomba białkowa, a to nie jest zdrowe - i bez tego jemy za dużo białka. Oszukany dukan może powodowac tycie zamiast chudnięcia, a i tak niszczy organizm...

o.O 8O
A słyszałam, że jogurty naturalne są zdrowe i nietuczące. I czemu zimnej wody nie, mmk?
:oops:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

[poprzednia][następna]