TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 01, 2011 16:22 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Obrazek
Dzień dobry mruczki.

Nie chorować!! Bardzo proszę!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro cze 01, 2011 18:22 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

ciocia Pecia :1luvu: :1luvu: dobry duch Tyskich Mrusiow :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro cze 01, 2011 19:13 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Witaj Peciu :1luvu:

Wieści po wizycie u weta:
Maniek ma bolesny juz cały kręgosłup i brzuch też :cry: ( rano też wymiotował ) , dostał zastrzyki u weta i teraz bedzie na środkach przeci bólowych ... wymioty mogą być spoodoane bólem kręgosłupa , jeśli nadal bedzie wymiotoać to bedzie miał pobieraną krew .

Lussi czuje sie już lepiej :lol: , ale nadal jest na antybiotyku , je i to mnie bardzo cieszy ale je tylko RC Urinary bo nic innego nie chce :roll:

A króliczka ( nie wiem jak ją nazwać ) ma bardzo silną infekcje , ma wyciek z nosa i kaszle, jest mocno wychudzona , nie wiadomo na jakim tle jest ten niedowład i też trudno powiezieć czy uda sie ja z tego wyciągnąc , ale na szczęście ten niedowład nie powoduje cierpienia , dostała kilka zastrzyków i w piątek też jedziemy ( nie wiem czy uda mi sie załatwić transport )
I dotarł tez feliway spray od julka75 :1luvu: a tez odebrałam od weta ten do kontaktu ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro cze 01, 2011 19:30 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

phantasmagori pisze:Hej Justyna.
Jeśli chodzi o królisia skontaktuj się z dziewczyną, która ma na miau nick Kitty27 a zajmuje się pomocą królikom. Ma wiedzę i kontakty :) jest z Katowic.

Dzięki za podpowiedz , zaraz do niej napisze :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 01, 2011 20:00 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Wieści ze stronki Przystani Ocalenie :

Zapraszamy na Dzień Otwarty oraz na akcję „Grabie i kopaczka”

Dnia 04.06.2011 od godz.12. organizujemy kolejny raz dzień otwarty Przystani. Zapraszamy Was kochani– oczywiście jeśli możecie- z prezentami, dla naszych zwierzaków- (marchew, kapusta, pietruszka, buraki, ziemniaki, kabaczki, dynie, cukinie i wszelkie inne warzywa, jabłka oraz inne owoce, karma dla psów i kotów, kasza, makaron, ryż, chleb, bułki oraz różne zboża). Szczególnie prosimy o warzywa oraz karmę suchą i puszki dla naszych kotów! Ponieważ zbliża się Dzień Dziecka to specjalnie dla dzieci przygotowaliśmy niespodzianki.

Chcielibyśmy również prosić Was kochani o pomoc w posprzątaniu pastwisk oraz plewieniu grządek z zasianymi warzywami dla naszych zwierzaków. Co roku mamy z tym dość spory problem, gdyż chwasty rosną na potęgę, a nam nie starcza czasu na skuteczną walkę z nimi. A najbardziej wytrwałych zapraszamy wieczorem na ognisko z herbatą i wegetariańskim bigosem!!!

Kto ma czas i dobre chęci niech przybywa. Zapewniamy słoneczne solarium (przyda się krem z filtrem) oraz zgubienie kilku gramów pozostałości po świętach i zimie. Murowana poprawa urody oraz bardzo dużo satysfakcji co podnosi na duchu i dodaje skrzydeł! W razie ulewnego deszczu– podamy inny termin.
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 01, 2011 20:11 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

No tak! Sobota a my w pracy :crying:
No cóż może kiedyś się uda :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro cze 01, 2011 21:33 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

phantasmagori pisze:No tak! Sobota a my w pracy :crying:

Szkoda , ja chyba tez nie pojade :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 01, 2011 23:24 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

skad ja to znam.... :roll:
:piwa: zdrowko mrusiow :piwa:

Kociara82

Post » Śro cze 01, 2011 23:47 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Justa&Zwierzaki pisze:

Szkoda , ja chyba tez nie pojade :x

Niedzielę niech zrobią choć jedną na kwartał :roll: Teraz masę ludzi pracuje również w soboty... Takie czasy :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro cze 01, 2011 23:49 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

mam kotptymistyczna wiadomosc :1luvu:
Maniek "pomogl" Juscie w scieleniu lozka :ok: :1luvu:

Kociara82

Post » Czw cze 02, 2011 13:14 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Dzień dobry mruczki.
Po domki podskakiwać.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Czw cze 02, 2011 22:53 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

hopsniemy :ok:

Kociara82

Post » Pt cze 03, 2011 11:51 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Wiesci od weta :

Byłam królisią , jest z nią o wiele lepiej , juz mniej sie dusi i co mnie bardzo cieszy niedowład ustępuje :lol: , ale co najwazniejsze pojedzie do DT znalezionego przez Kitty27 której bardzo dziękuje :1luvu:

Ozzi przez dwa dni bedzie '' płukany '' kroplówkami .

Lusi czuje sie znacznie lepiej ale jeszcze w poniedziałek z nia pojade do weta .

A Manius nie wymiotuje , ale mimo Metacamu kręgosłuyp go jeszcze boli , choc juz nie tak bardzo ale z bieganiem sie jeszcze powstrzymuje .... i w poniedziałek też z nim pojede do weta .

A wczoraj do mnie trafiły dwie malenkie koteczki ktore były sprzedawane na targowisku a ze handlarz ich nie sprzedał to je porzucił jak niesprzedany towar :evil: :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt cze 03, 2011 12:04 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

sprzedarz dachowcow powinna byc zakazana! :evil: Zwlaszcza w ten sposob!
Kociaste :piwa: za Wasze zdrowko :ok:

Kociara82

Post » Sob cze 04, 2011 8:03 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

:ok: :ok: :ok: :ok: za maluchy.
Teraz wszędzie jest ich dużo :evil:

Petka

[poprzednia][następna]