KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 22:34 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Pipsi pisze:
szokoloko pisze:
mrr pisze:Podobnie jak pisze Pipsi...

Nie można zasądzić kary, która nie jest przewidziana w zapisach ustawy.
Co do petycji: Żadna ilość podpisów nie obliguje adresata do reakcji, bez względu na sposób zbierania podpisów.

Wg znajomego w tej sprawie skończy się nadzorem kuratorskim. Niestety.

Tak twierdzi sąd i prawnicy.

Weźmy pod uwagę fakt że w momencie oburzenia duzej ilości internautów złapano pajaca przed uplywem 24h a sprawe znali z okresu przed swiatecznego.

Żaden sąd nie ośmieli się wydać żenująco niskiej kary, ponieważ reakcje ludzi sa jednoznaczne-STOP ZNIECZULICY.

To niech sobie go uniewinnia to sie wkurzy parę osób i sami osądza sharkiego. Mało jest takich ludzi? Zrobią mu kuku tylko dlatego że jeszcze sie wkurzą wyrokiem bardziej.

Cała polska dzieki akcjom w necie i telewizji patrzy na Kraków. Cichaczem by mogli nawet im medale rozdac jako rodzinie roku ale nie gdy polsat czy tvn poda wyrok w telewizji.

Naród nie jest głupi i kolejnego umorzenia nie przełknie.

Ja Cię bardzo proszę, przestań pisać te bzdury

Poproś najlepiej żeby każdy nic nie pisał i jeszcze dopisz jak mrr że sąd jest naj naj i podejmie słuszny wyrok i jeszcze powypisuj pare tłumaczeń i znowu sie obudzimy z ręką w nocniku jak przy każdej akcji że jest umorzenie :lol:

Tyle siedzisz na tym forum i nagle teraz wielki kolejny zryw robisz bo bedziesz pouczała.

Tyle krzywdy sie stało zwierzakom a taka panica powie cisza ona wie lepiej cicho siedźcie jak zawsze wszytko w rękach sądu jak zawsze a potem łapa w nocnik i spotkajmy sie przy kawce przy kolejnej sprawie jak kotu łeb oderwą i znowu to samo będzie :lol:

Jak pannico pisałaś swoje petycje oraz elaboraty to pewna grupka osób namierzyła tego smarka szybciej niż policja ale Ty jesteś beton forumowy i najlepiej konczyc wszystko tak jak uwielbiacie głas głasku

UMORZONA

edcycja

nick na forum ma od 2006 roku jak inne gwiazdeczki tyle pisze i pisze i nic z tego nie wynika. Bilans 90% umorzonych ale one wiedza lepiej. Przeciez tyle czasu pisza i pisza i ciągle tylko umorzenia
Ostatnio edytowano Pon sty 03, 2011 22:41 przez szokoloko, łącznie edytowano 1 raz
Pamiętaj będąc na forum miau.pl gdy nie masz 8000 postów, nie przygarnąłeś więcej niż 5 zwierząt a przede wszystkim gdy nie pracowałeś w TOZ jesteś nikim dla gwiazdorskiej forumowej Elyty wzajemnej adoracji

szokoloko

Od: Czw gru 30, 2010 22:55

Post » Pon sty 03, 2011 22:35 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Ja bardzo chętnie wejdę w pozew zbiorowy. Nawet nie po to, aby wygrać, bo wiemy jak to bywa z wyrokami, ale aby nie pozwolić zapomnieć im o tym, co zrobili. W mediach już powoli sprawa blednie, a za miesiąc nikt o tym nie będzie pamiętał. Tak jak z chłopakami od ciągnięcia husky samochodem - jeszcze niedawno wszędzie o tym huczało, a dzisiaj nawet wzmianek nie ma :( Ale tak to bywa - kolejne tragedie przykrywają poprzednie.
Dlatego martwi mnie fakt, że nie można ogłaszać Mariki i pozostałych odebranych zwierząt do adopcji, kiedy to sprawa jest "na fali" i więcej ludzi słyszy o potrzebie ich przygarnięcia. Im później, tym może być ciężej.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon sty 03, 2011 22:37 Re: Re:

ja_ana pisze:
Chodzi o sam fakt wprowadzenia takiego zapisku do ustawy, nie o orzeczenie kary. Pani z ekostraży powiedziała po prostu, ze takiego zapisku w ustawie bardzo brakuje.

Nawet bardzo brakuje.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pon sty 03, 2011 22:38 Re: Re:

Pipsi pisze:
ja_ana pisze:
Chodzi o sam fakt wprowadzenia takiego zapisku do ustawy, nie o orzeczenie kary. Pani z ekostraży powiedziała po prostu, ze takiego zapisku w ustawie bardzo brakuje.

Nawet bardzo brakuje.

Otóż to, jest projekt nowelizacji z ubiegłego roku zdaje się, ale leży o ile mi wiadomo. W obecnej ustawie nie ma nic takiego.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pon sty 03, 2011 22:40 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

szokoloko, za dużo czasu minęło od ostatniego upomnienia? Już zaczynasz szaleć?
GDZIE ja napisałam, że sąd jest "naj naj"?
Co znowu za "pannica" pod czyimś adresem?!

Skończony chamie, zamknij się raz na zawsze! :evil:
A może wolisz pozew zbiorowy o zniesławienie? Przecież lubisz takie atrakcje?

Trzeba ustalić, co możemy zrobić, a tego się nie zrobi na podstawie dyrdymałów i myślenia życzeniowego.
Na czytanie ze zrozumieniem już chyba za późno.

Ręce opadają.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon sty 03, 2011 22:42 Re: Re:

ja_ana pisze:
Pipsi pisze:
ja_ana pisze:

Nawet bardzo brakuje.

Otóż to, jest projekt nowelizacji z ubiegłego roku zdaje się, ale leży o ile mi wiadomo. W obecnej ustawie nie ma nic takiego.

lezy i trzeba popchnac takiego ministra srodowiska zeby go wprowadzil bo chyba tylko on moze?
Ostatnio edytowano Pon sty 03, 2011 22:46 przez Kumiko, łącznie edytowano 1 raz
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon sty 03, 2011 22:43 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Pipsi pisze:ja_ana napisał(a):
vega013 napisał(a):
To z zachodnich filmów, w których sędzia orzeka zakaz zbliżania się na odległość mniejszą niż 150 m, zakaz posiadania zwierząt itp. Ale nadzór kuratoryjny może ustanowić, prawda? Jak jest z częstotliwością wizyt?

Zakaz posiadania zwierząt jest możliwy i to samo zaproponowały osoby z którymi rozmawiałam telefonicznie, m.in pani z EKOSTRAŻY...

Na jakiej podstawie?

Pipsi
ogólnie to jest podstawa - 72 par. 1 pkt. 8 kk ALE w postępowaniu karnym (a tu będzie postępowanie w sprawie nielatów), przy zawiasach.
Przy nieletnich to rzeczywiście podstawy nie widzę.
Tak samo bardzo nie widzę podstawy do zbiorowego pozwu cywilnego.. No chyba, żeby próbować iść w naruszenie dóbr osobistych.. Hm..Ale to chyba nie mógłby być zbiorowy, bo tam chyba tylko odszkodowanie a tu rozumiem chodzi o zadośćuczynienie na cel społeczny..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sty 03, 2011 22:43 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

mrr pisze:szokoloko, za dużo czasu minęło od ostatniego upomnienia? Już zaczynasz szaleć?

Trzeba ustalić, co możemy zrobić, a tego się nie zrobi na podstawie dyrdymałów i myślenia życzeniowego.

Ręce opadają.

juz sie tu nie wypowiadam bo nie będę z betonem gadał który doprowadza do kolejnych umorzeń :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

nie zapomnij o gwiazdeczkach, pannicach i krakófku !!!

aport chyba pms :lol: powiekszylem bo nie dowidzi na starość
Ostatnio edytowano Pon sty 03, 2011 22:47 przez szokoloko, łącznie edytowano 2 razy
Pamiętaj będąc na forum miau.pl gdy nie masz 8000 postów, nie przygarnąłeś więcej niż 5 zwierząt a przede wszystkim gdy nie pracowałeś w TOZ jesteś nikim dla gwiazdorskiej forumowej Elyty wzajemnej adoracji

szokoloko

Od: Czw gru 30, 2010 22:55

Post » Pon sty 03, 2011 22:45 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

szokoloko pisze:
Poproś najlepiej żeby każdy nic nie pisał i jeszcze dopisz jak mrr że sąd jest naj naj i podejmie słuszny wyrok i jeszcze powypisuj pare tłumaczeń i znowu sie obudzimy z ręką w nocniku jak przy każdej akcji że jest umorzenie :lol:

Tyle siedzisz na tym forum i nagle teraz wielki kolejny zryw robisz bo bedziesz pouczała.

Tyle krzywdy sie stało zwierzakom a taka panica powie cisza ona wie lepiej cicho siedźcie jak zawsze wszytko w rękach sądu jak zawsze a potem łapa w nocnik i spotkajmy sie przy kawce przy kolejnej sprawie jak kotu łeb oderwą i znowu to samo będzie :lol:

Jak pannico pisałaś swoje petycje oraz elaboraty to pewna grupka osób namierzyła tego smarka szybciej niż policja ale Ty jesteś beton forumowy i najlepiej konczyc wszystko tak jak uwielbiacie głas głasku

UMORZONA

edcycja

nick na forum ma od 2006 roku jak inne gwiazdeczki tyle pisze i pisze i nic z tego nie wynika. Bilans 90% umorzonych ale one wiedza lepiej. Przeciez tyle czasu pisza i pisza i ciągle tylko umorzenia

RAPORT!
Oto Czarna i Szara czyli małe piekiełko w domu :)
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010
Nigdy Was nie zapomnę .........
viewtopic.php?f=1&t=117775&p=6785790#p6785790

Viveron

Od: Wto sie 03, 2010 22:09

Post » Pon sty 03, 2011 22:45 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

szokoloko pisze:
mrr pisze:szokoloko, za dużo czasu minęło od ostatniego upomnienia? Już zaczynasz szaleć?

Ręce opadają.

juz sie tu nie wypowiadam bo nie będę z betonem gadał który doprowadza do kolejnych umorzeń :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

nie zapomnij o gwiazdeczkach, pannicach i krakófku !!!

RAPORT !
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010

Viveron

Post » Pon sty 03, 2011 22:50 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Szokoloko, po raz ostatni kategorycznie proszę o powstrzymanie się od wypowiedzi obraźliwych, wulgarnych i chamskich.
Kolejne naruszenie zasad poskutkuje wyciągnięciem konsekwencji przewidzianych w regulaminie.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon sty 03, 2011 22:56 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

(cytat usunięty, nic nie wnosi do wątku i jest niezgodny z zasadami forum.
Olat)

Chłopcze, naucz się czytać ze zrozumieniem.
Ja Cię tam nie wyzwałam od chu.....
Nie przekręcaj treści mojego postu, proszę :D
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010

Viveron

Post » Pon sty 03, 2011 22:58 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Uwagi nt. moderacji możesz zgłaszać WYŁACZNIE do administratora na pw.
Adminem jest lrafal.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon sty 03, 2011 23:02 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

szokoloko pisze:
wzajemnie, bo obrazalas w wycietym wątku i nie chce mi sie kopiować bo w odroznieniu od ciebie nie mam genów donosicielstwa sorki urodozny po komunie jestem :lol:

za to jak slicznie widnieje wyzywanie -przez mrr MNIE od chamów ale moderatorek nie reaguje bo rączka rączke myje

RAPORT
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010

Viveron

Post » Pon sty 03, 2011 23:04 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

moze mi ktos napisac kogo szokoloko obraza???? bo to juz sie staje nudne! moze ja zglosze do moderatora kogo trzeba? w koncu bylam nazwana picza! szkoda slow :evil:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

[poprzednia][następna]