DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 21:03 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

No luksusy się zaczęły od Sibelki, zanim Miecio przybył. Ona tak zaczęła się przestawiać po sterydach. Najpierw to jadła pomidorówkę :D i gotowanego kurczaka z marchewką dla dzieci (tą malutką) i brokułami. Surowego nigdy nie lubiła. Saszetek początkowo nie chciała, a potem się z dnia na dzień praktycznie na saszetki, a zrezygnowała z jedzenia gotowanego. Jadła Animondę, Gourmeta. Jak skończyliśmy jej dawać sterydy to się kompletnie przestawiła na tuńczyka. Jeszcze od czasu do czasu ten jajkowy. No a z tuńczyka to tylko Animonda Carny Ocean biały tuńczyk z krewetkami - tylko ten rodzaj i też czasem zje Sushicat tuńczych z narybkiem białych ryb i też tylko ten rodzaj. Sibelka przez długi czas była niejadkiem, trzeba ją było głaskać przy jedzeniu, rozmawiać do niej. Ona taka się zrobiła po strydach i dopiero jakiś czas temu wróciła do "siebie". To też zasługa Miecia myślę, choć się jakoś bardzo nie kochają to on na nią widocznie podziałał terapeutycznie.
Mieczysław był początkowo na Animondzie ale mi na tym dość mocno przytył i z okazji odchudzania przeszliśmy na kurczaka w kawałkach (nie w tych przetworzonych kosteczkach w saszetkach, tylko taki z puszki, gdzie widać poszczególne kawałki). Mieczysławek też je Sushicata kurczak z oliwkami i to najbardziej lubi. Czasem dostaje Cosmę kurczak w galarecie - ze względu na galaretę, bo ona jest dobra na jego stawy, o które musimy dbać. Czasem jeszcze mu kupię Animondę Rafine Soup Kitten tak w ramach "przysmaku" ;) bo lubi.

Kurde... właśnie wymiotuje. Co mnie podkusiło żeby mu dać kawałeczek surowej wątróbki :roll: ech... idę sprzątać
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 20, 2011 0:34 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Bąbel przybył :D jest niesamowicie miziasty i jak tylko wyzdrowieje to Edisia się w nim zakocha :D

my już go kochamy :kotek: :1luvu: idę spać bo padam.
pa :D

marzenia sorki-jak tam z Zorro?

te dziewczyny od łysoli chcę mi je przysłać w jednym megatransporterze 8O
nie zgodziłam się-mi nie wolno dżwigać bo jak mi chrupnie....

Pilny DT dla kicia-dowiadujecie się dziewczyny gdzieś?
Sz.Kocie,może FB?

niech ktoś mi pomoże bo nie ogarniam już tego wszystkiego!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 20, 2011 1:56 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

smarti pisze:marzenia sorki-jak tam z Zorro?

ciągle go nie ma..... jestem totalnie zalamana i rozżalona..... nie spodziewałam się tego... obawiam się, ze szybko - jeśli w ogóle - nie przyjdzie.... a sypie śnieg, jest zimno.... nie wiem czy zyje i gdzie śpi.... teraz też wróciłam - nie mogę przestac myślec o tej sytuacji, chodzę, wołam - chocbym go zobaczyła, ze żyje to już by mi było lepiej....

Łysolki w jednym mega transporterze? A ktoś to ma w ogóle szansę udźwignąć???

smarti - mam znizkowy kupon do zooplus ważny do końa stycznia - 10% znizki plus 2% za płatność przelewem - czyli razem 12% i jak do tego dodasz megapakiety np. taki
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/203597
to już sama cena wychodzi za sztukę 1,38zł minus jeszcze ten rabat - zastanów się, proszę, bo będę musiała komus oddać, szkoda żeby się zmarnował.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 20, 2011 8:31 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

No Smarti będziesz miała tych kiciów teraz 8O

Co to za czarno biała (y) przychodzaca (y) piękność na 1 stronie? Czy to Durian?

TŻ Smarti wrzuć nową fotkę Edisonki. Pewnie kociczka lepiej już wygląda :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw sty 20, 2011 8:56 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Iwonko jestem codziennie i podczytuję :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 20, 2011 10:36 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

CatAngel a możesz zrobić FB dla tego kote do uśpienia z powodu sikania?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sty 20, 2011 10:40 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

To piszę do Iwonki o info :) i dane kontaktowe :)
Wczoraj też robiłam fb dla kotki co miała iść do uśpienia bo zawadzała "panu" :evil:
:cry:

widzę, że duży odzew jest(może znajdzie dom)

CatAngel

Post » Czw sty 20, 2011 10:48 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

CatAngel pisze:To piszę do Iwonki o info :) i dane kontaktowe :)
Wczoraj też robiłam fb dla kotki co miała iść do uśpienia bo zawadzała "panu" :evil:
:cry:

widzę, że duży odzew jest(może znajdzie dom)

Dzięki! :1luvu: jakoś FB daje szanse duże na dobre domy, wsparcie dla tych naszych bied...

Marzenia11

Post » Czw sty 20, 2011 13:24 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

no i nie zdążył Niebieski do mnie przyjechać-szok

Kiciuniu [']

dziś Sz.Kot miał go zabrać do szpitalika i za kilka dni miał jechać do mnie do pokoju po Melanii (melcia przenosi sie do Trisi,Toma i Jerrego)

niestety dziś alareipan znalazła go nieżywego :(

Facet dwa tygodnie temu wziął go ze schronu całkiem zdrowiutkiego-nie dawał mu jeść debil jeden-i przyniosł go spowrotem do schronu już całego w glucie.

alareipan pisze:Facet od Niebieskiego od Mrunia przywiózł go do schronu... na "darmowe leczenie"... Jak zabierał kot był zdrowy, a teraz ma megagluta i żółtaczkę. Badania krwi w miarę, testy ujemne. MOŻEMY GO WZIĄĆ DO SPA, ALE POTEM BARDZO POTRZEBUJE LOKUM :!: :!: :!: To on:
Obrazek

alareipan pisze:

Niebieskiego się zrzekł, bo go pracownik kociarni po wnikliwej rozmowie zniechęcił do zatrzymania kota - kot nie jadł 3 dni, a facet dawał mu tę samą puszkę ciągle. A dziś Niebieski wsunął jedzenie strzykawą, jak złoto.

.
Ostatnio edytowano Czw sty 20, 2011 13:35 przez smarti, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 20, 2011 13:30 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Jezusie co się dzieje 8O :(
Biedny kocio ['] :cry:
Co to za wysyp kretynów? 8O 8O 8O Czy może po prostu wysyp był cały czas taki sam tylko się teraz głośniej o takich sprawach zrobiło... Ech... Jak to powiedział Albert Einstain : "Dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, choć co do wszechświata to nie jestem do końca pewny."
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 20, 2011 13:31 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

:( [*]

CatAngel

Post » Czw sty 20, 2011 13:40 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Przestaję rozumiec rzeczywistość.....
[*][*][*]

Marzenia11

Post » Czw sty 20, 2011 13:41 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Pociągnąć go do odpowiedzialności :evil: :evil: :evil:

CatAngel

Post » Czw sty 20, 2011 13:43 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

:cry: o niebieskim wiedziałam od szalonego K
Pa Kiti , za TM będzie Ci lepiej :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw sty 20, 2011 13:57 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Biedny kić :(
[']

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]