PAKT CZAROWNIC XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 29, 2010 20:34 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Najlepiej to znalezc domy dla kotow.... to co pisze pomponmama to prawda, kazda fundacja i stowarzyszenie przezywa teraz ciezki okres - a bedzie jeszcze gorzej, po powodziach, podwyzkach cen itp., bedzie trudniej uzyskac pomoc dla kogokolwiek.

...a ja sie dizs zdenerwowalam na siostre. Zadzwonila z Wloch zeby mnie pocieszyc i probowala na mowic zebym przyjechala do nich do pracy. Wiem ze mnie kocha i sie stara mi pomoc ale NIE POJADE tam z roznych przyczyn i koniec tematu. Dostalam wqrwa wszechczasow gdy uslyszalam ze "koty mozesz porozdawac i przyjechac sama". nie wytrzymalam, powiedzialam jej ze koty sa dla mnie jak dzieci i jak jest taka madra to niech sama rozda swoje dzieci obcym i pojdzie do pracy, po czym rozlaczylam sie.
Wiecie co zmeczona jestem tlumaczeniem sie wszystkim po co dlaczego i jak to piec kotow i pies. Niech sie kuzwa ciesza ze nie gustuje w robakach, anakondach albo guzcach. I wogole to niech ta cholerna wyplata jutro przyjdzie, a tak na marginesie to chyba mam PMS... :roll:

ide poczytac i odreagowac. dobranoc.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sie 29, 2010 20:55 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

solangelica pisze:Najlepiej to znalezc domy dla kotow.... to co pisze pomponmama to prawda, kazda fundacja i stowarzyszenie przezywa teraz ciezki okres - a bedzie jeszcze gorzej, po powodziach, podwyzkach cen itp., bedzie trudniej uzyskac pomoc dla kogokolwiek.

...a ja sie dizs zdenerwowalam na siostre. Zadzwonila z Wloch zeby mnie pocieszyc i probowala na mowic zebym przyjechala do nich do pracy. Wiem ze mnie kocha i sie stara mi pomoc ale NIE POJADE tam z roznych przyczyn i koniec tematu. Dostalam wqrwa wszechczasow gdy uslyszalam ze "koty mozesz porozdawac i przyjechac sama". nie wytrzymalam, powiedzialam jej ze koty sa dla mnie jak dzieci i jak jest taka madra to niech sama rozda swoje dzieci obcym i pojdzie do pracy, po czym rozlaczylam sie.
Wiecie co zmeczona jestem tlumaczeniem sie wszystkim po co dlaczego i jak to piec kotow i pies. Niech sie kuzwa ciesza ze nie gustuje w robakach, anakondach albo guzcach. I wogole to niech ta cholerna wyplata jutro przyjdzie, a tak na marginesie to chyba mam PMS... :roll:

ide poczytac i odreagowac. dobranoc.

8O 8O 8O Sol, gdybym kiedyś bez czysty przypadek wlazła ci na odcisk... albo nie - lepiej jak by się do tego odciska zbliżała, na odległość rzutu kamieniem, to zdziel mnie od razu w potylicę 8O Ty jesteś straszszszna w nerwach! Obrazek Siem bojam normalnie...Obrazeknie chciała bym się znaleźć w twoim polu rażenia, jak cię coś wnerwi...Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie sie 29, 2010 21:18 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Pompon, Ty nie przesadzaj, sama byś tak zareagowała.
Ja zresztą też - gdyby ktoś mi rzucił taki tekst - zagryzłabym, jak nic :evil:
Kiedyś moja sąsiadka walnęła mi tekst, że jeszcze trochę i szlag mnie trafi przez moje koty.
Kobietę znam od dziecka, przyjaźniła się z moją babcią, potem zachodziłyśmy do siebie prawie codziennie.
Po tym tekście tak się na nią wku...łam, że nie byłam u niej przez pół roku :twisted:

Sol, tak trzymaj! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sie 29, 2010 21:34 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Tez sie nie dziwie reakcji. Sama 'uwielbiam' takie gadki i zlote rady ludzi ktorzy nie maja zadnych zwierzat. Na szczescie w rodzinie wszyscy zakoceni i nie ma takich tekstow. Ale jak adoptowalam w marcu Kitty dwie moje znajome baaardzo sie dziwily ze wzielam takiego starego (prawie 9 lat) kota. Dla mnie wcale nie jest stary a nawet jesli to co - stary jest gorszy czy stary nie potrzebuje milosci i moze siedziec do konca zycia w schronisku!? Eh, zal ludzi czasem.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Nie sie 29, 2010 22:49 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Wróciłam :!: Dzięki dobrej duszy udało mi się wyjechać tam, gdzie nikt mnie nie zna i ja nikogo nie znam + jedzenie pod nos.

Vil dzięki za propozycję, bałam się jednak, że ja z fontannami łez przechodzącymi w furiozo - wyzwiskową wersję nie nadaję się absolutnie do żadnego domu. Dane mi było pomilczeć. Poza przychodzeniem punktualnym na posiłki nikt nic ode mnie nie chciał. Wymarzłam, wymokłam, przewiałam się i lepiej funkcjonuję. Telefon jeszcze mam wyciszony ale na widok sms-a wiązanka uaktywnia mi się w głowie w mniejszym zakresie.

Trochę doczytałam. Nadal walczę z programem antywirusowym, ładuje aktualizację do 60%, po czym znowu zaczyna od zera i tak od 4 godzin, wielokrotnie, ale to jakiś postęp bo wcześniej nic.
Internet chodzi baaardzo wolno, ale to robota chłoaków, przekroczyli dostępny limit, muszę poczekać na nowy okres rozliczeniowy.

Trzymam kciuki za wszystkie walczące z chorymi kociakami. Pomponmamo opis Frędzla wypuszczającego kanonadę przedni, przypomniał mi się pies mojej babci i jego flatusy (tak podobno po łacinie się to zwie), które powalały z nóg, porównywać ich zjadliwość z Frędzlowymi nie mam oczywiście zamiaru.

Mam nadzieję, że Sol i Oli patrzałki dobrze się goją a TŻ Kirke w domowych piekleszach.
Będę zaglądać jak mi komp pozwoli.
Jutro do pracy niestety trzeba wrócić.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon sie 30, 2010 1:28 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Miłe Panie ja się ani trochę nie dziwię reakcji Sol - sama też bym pewnie eksplodowała, ale mam słuszny respekt dla siły tej eksplozji :lol: No może nieładnie, że się z tego śmieję, ale wyobraziłam ją sobie jak lubi te robaki i węże, o guźcach nie wspomnę i :ryk: :ryk: :ryk: No, a zaraz potem zobaczyłam oczyma wyobraźni, jak wymachuje mietłą nad telefonem i puszcza takie zaklęcia, że rozmówczyni ma co najmniej sraczkę 8O :ryk:
Bolkowo nie wiem czemu, ale czytając twój post w pierwszej chwili zrozumiałam, że masz na myśli flatusy swojej babci, i rozczuliłam sie nad wspomnieniem mojej prababci, która doskonale pamiętam, bo kobita z niej była nie z tej ziemi...Ona też była pod tym względem wyczynowcem... 8O Pamiętam jak podczas jednej z uroczystości rodzinnych, gdy wszyscy siedzieli przy stole, moja prababcia puściła głośnego bąka, po czym wcale nie zmieszana spojrzała na siedzącą obok niej moją babcię i pokiwała głowa z dezaprobatą :ryk: Nie wyobrażacie sobie miny mojej babci, na którą z kolei skierował się wzrok całej rodziny :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon sie 30, 2010 6:33 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Chciałam przypomnieć o głosowaniu .
:wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon sie 30, 2010 8:26 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Khy, Erin, pompon ma racje - z tymi guzcami to troche przedobrzylam ;) Aczkolwiek dalej trwa wymiana korespondencji miedzy krajami UE na temat kotow i pracy :evil: jasny gwint, jakbym jechala na miesiac, to moge koty TZowi zostawic pod opieka albo poprosic kogos o dogladanie ich - w czym problem? Jest tu na forum mnostwo osob ktore emigrowaly w rozne zakatki swiata i zwierzeta mogly zabrac. I nie jedno plastikowe kiwajace glowka tylko np piec futrzastych zywych kiwajacych wszystkim co moga :twisted:

Moja siostra po prostu ma eeee... jakby to powiedziec... nieco inny prog zawieszenia. Tzn wyzsza jest ode mnie tak wogole ale ma inny prog zawieszenia mentalnosci jesli chodzi o zycie ze zwierzetami. O. I czasami jest specyficzna :) ale dobry z niej czlowiek. Felka pieknie mi ustawila ostatnio jak jej do wozka wskoczyl :D pierwszy raz od dwoch lat kot stal na bacznosc i sluchal reprymendy :ryk: :ok:

Bolkowa witaj again! Ja chyba pojde w Twoje slady tylko ze na razie musze odlozyc fundusze na kolejna wizyte w klinice, jak juz bede miec po niej to wtedy pojade na takie jedno zadupie i zostawie telefon w domu. Z internetem masz to samo co ja, zrobilam format - ale musialam ruszyc z plyta gdzie mam amerykanska wersje XP, nie umiem sie w tym polapac bo po angielsku wszystko a ja wiele rzeczy robie na pamiec wiec sie teraz zastanawiam nad kazdym kliknieciem. Limit tez mi sie wyczerpal, cos sie dzieje z USB, grunt ze poczte odbieram i forum wchodzi :D

Wyplata dalej nie przyszla :evil: tak wiec nieprawda jest ze przelewy wyszly w piatek - pewnie wyjda dzis, bo jak nie ma dizewczyny ktora to robi to nas, zleceniowcow, mozna olac. Wogole to nikt nic nie wie, kolega pytal, ja pytalam to nagle nie ma nikogo kto sie tym zajmuje... normalnie dzial plac-widmo :twisted: No nic, trzeba przezyc i to. Tylko mam nadzieje ze dzis przyjda pieniadze bo chodzi za mna jakies leczo nie mowiac o parowkach.... a ze swiatla w lodowce umieim zrobic tylko kawe mrozona :twisted: 8) :lol:

Buziaki i usciski dla Was wszystkich bez wyjatku. Trzymajcie sie miotel, masek gazowych (zwlaszcza Ty szacowny Pomponmamonie ;)) i nie dajcie sie. Dobrego tygodnia dla Was i Waszych kotow :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon sie 30, 2010 9:07 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

solangelica pisze: (zwlaszcza Ty szacowny Pomponmamonie ;))

Obrazekpom... Obrazek POMPONMAMONIE?... Obrazek to zabrzmiało prawie jak lachonie... Obrazek Ja ci dam pomponmamona!...ObrazekŻeby dostojnej kobiecie posuniętej w latach... bo zasadniczo czas mnie posunął nieco... na prawach wyłączności... no nie do wiary! Siem uniosłam byłam!ObrazekPomponmamonie?! Phi... (FOCH) Ja nie wiem, za co ja cię lubię zarazo jedna :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon sie 30, 2010 9:53 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Uuuu, coś tak patrzę, że nie tylko Sol ma wielką siłę rażenia przy wquriwe :roll: :wink:
Pomponmamon I Groźny 8)

Erin

Post » Pon sie 30, 2010 10:05 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Dziewczyny czy ktoras moze wie czy na forum jest watek pingwinkow??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon sie 30, 2010 11:06 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

skwareek pisze:Dziewczyny czy ktoras moze wie czy na forum jest watek pingwinkow??

O ile się orientuję to nie ma :? Ale możesz założyc! :D
Będę pierwsza ,która się tam zamelduje razem z pingwiniastą Miałką :kotek: :ok: :ryk:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon sie 30, 2010 11:45 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon sie 30, 2010 12:05 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Erin pisze:Uuuu, coś tak patrzę, że nie tylko Sol ma wielką siłę rażenia przy wquriwe :roll: :wink:
Pomponmamon I Groźny 8)

No masz! :evil: Podłapała! :evil: Sol, poczekaj jak cię dorwę... to cię nakarmię taką ilością tuczących maszkietów, że będziesz się miesiąc odchudzać! :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon sie 30, 2010 12:14 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze:No masz! :evil: Podłapała! :evil: Sol, poczekaj jak cię dorwę... to cię nakarmię taką ilością tuczących maszkietów, że będziesz się miesiąc odchudzać! :evil:

Pompon, ja mam lepszego pomysła - gaz bojowy zastosuj 8)

Erin

[poprzednia][następna]