Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 10:43 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

Asia, to Ty się nadal urlopujesz :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw maja 05, 2011 10:49 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

gosiaa pisze:Asia, to Ty się nadal urlopujesz :)

Eche..., dzisiaj w pracy - podobno :oops: :wink:
Ale zaraz wracam do kocich okładów, bardzo się przydają :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 05, 2011 17:16 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

Jak zwykle spóźniona :oops:

Wszystkiego najlepszego Asiu!!! :piwa: spełnienia marzeń, zdrowia, szczęścia i pomyślności :dance:

Buziaki dla Bąbelka, On mi tak bardzo przypomina Pirata, ach... :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw maja 05, 2011 17:20 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

jerzykowka pisze:Wkrótce nowe fotki Bąbelka, który coraz bardziej przypomina zająca - ma coraz dłuższe uszy :strach: :love:

Pewnie od podsłuchiwania pod drzwiami co tam też Józio wyprawia :mrgreen:

Aśka,pozdrowienia od .... no zgadnij kto to :wink:

Obrazek
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon maja 09, 2011 11:17 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

Dziękujemy :1luvu:

Gosiu, czy ta urocza istotka to Szymutek 8O Taki duzi ???

Kochane, Bąbelek ostatnio baaardzo zaaferowany. Józio wyszedł "na pokoje" i Bąbi teraz więcej trąbi :wink:
Muszę mu więc rozdawać buziaczki jeszcze częściej niż zazwyczaj (czyli prawie non stop :oops: ) i tłumaczyć, że ta nowa ryżawa postać to taki sam kotek jak reszta :wink: Na szczęście Bąbel pojętny jest i już zrozumiał, że kolega do harców mu przybył :lol:
Myślę, że zanosi się na przyjaźń :kotek:
Ech, jak ja kocham tego małego ślepka z za długimi uszami... :1luvu: :1luvu: :1luvu: Do obłędu :roll: :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon maja 09, 2011 13:01 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

jerzykowka pisze:Dziękujemy :1luvu:

Gosiu, czy ta urocza istotka to Szymutek 8O Taki duzi ???

Zgadłaś :mrgreen:

Za szybką integrację kumpli :ok:

Małgocha Pe

Post » Pon maja 09, 2011 21:25 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

Bąbel do tej pory był najmłodszy w domu. :mrgreen:
Ten stan uległ zmianie. Pewnie ma syndrom starszego rodzeństwa., czego dowodzi jego domaganie się Twojej uwagi i pieszczot. :wink: Dobrze, że robi to w tak przyzwoity sposób! :ok:
Mój Astaroth ma ten syndrom za każdym razem, gdy nowy kot pojawia się w domu. Niestety jego rozterki przybierają mocno śmierdzące formy.
Całuski, buziaczki, mizianki, głaski i co kto lubi. :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw maja 26, 2011 10:41 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

Dzięki, Kochane :1luvu:

Józio został najlepszym kumplem Bąbla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uwielbiam obserwować ich wspólne harce i wylegiwanko synchroniczne :D
Dzięki temu, reszta geriatryka została nieco odciążona i wyraźnie odetchnęła z ulgą :wink: :D
Bąbelek nadal jest urwisem nieziemskim, ale również najsłodszym szczupaczkiem pod słońcem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I coraz piękniej trąbi 8)

Dzięki sugestiom (umęczonych skakaniem po wątkach :wink: ) cioteczek postanowiłam założyć wątek moim Ukochaniom - jeden :mrgreen:
Pewnie w weekend popełnię :wink:

Mam też wielką prośbę: zajrzyjcie na ten wątek viewtopic.php?f=1&t=128170
Nawet "podbijanie" będzie pomocą dla tej biednej koteńki!!!
Ze względu na brak szczepień u Józia ja jestem w tej chwili bezradna :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw cze 02, 2011 10:37 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

Niniejszym ustanawiam wątek Bąbla wątkiem "zbiorczym" moich Ukochań :wink: :D
I zaczynam od lamentów :oops:

Dawno nie zaglądałam na Forum, bo niestety troszkę dużo się dzieje.
Moje koteczki mają się świetnie i to jest najważniejsze :D
Jednak już odczuwam "sezon" :evil:
W długi, majowy weekend ktoś podrzucił do mojej Mamy (mieszka w lesie) kotkę "na ostatnich łapach" - nie zdążyłyśmy ze sterylką aborcyjną - natychmiast urodziła :( Kotka ewidentnie domowa, ufa człowiekowi w pełni. Poza tym, gdyby to była wiejska kotka, urodziłaby we własnej stodole czy gdzieś. No i może potem ktoś by Mamie koteczki w plastikowej siatce na płocie powiesił (co już się kiedyś zdarzyło i wtedy matula urządziła akcję propagującą sterylizację). Kiedyś też podrzucono jej ciężarną suczkę, pewnie też z pobliskiego miasteczka, bo miała "miejskie" obyczaje. Tacy to fajni ludzie fundują sobie futrzanych przyjaciół, a potem wyrzucają jak zbędne zabawki :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:
Tak więc mamy na DT kocicę + 4 kocięta (tzn. ma moja ukochana Mama, a ja tylko dostarczam karmę i służę transportem do weta - 50 km w jedną stronę, nie jest źle :wink: ).
Mam nadzieję, że akcja ogłoszeniowa pozwoli maleńtasom znaleźć wspaniałe domki. Ale najpierw muszą podrosnąć, zostać zaszczepione itp.
Kocica zostanie wysterylizowana i pewnie zostanie u mojej rodzicielki, chyba że jakiś domek zamarzy o dorosłej burasi :wink:

Poza tym ostatnio odebrałam telefon od pewnej Pani (mój nr dostała w lecznicy, już nawet wiem, w której :mrgreen: ), która wyjeżdża za granicę i musi się rozstać ze swoim kotem :cry: :evil: . W trakcie rozmowy okazało się, że chodzi o trzyletniego białego kota birmańskiego - niekastrowanego :strach: Kazałam natychmiast wykastrować (zabieg dzisiaj), żeby nie trafił do pseudo!!!
Marcus, bo tak ma na imię, jest podobno rasowy, ale właścicielka hodowli, z której pochodzi, choruje i nie może go przejąć.
Pani stwierdziła, że jestem jej ostatnią deską ratunku :roll: Kot trafi do mnie w przyszły piątek, ale jest nadzieja, że zamieszka u mojej przyjaciółki (forumowiczki), która zawsze marzyła o białym kocie :wink:
Nigdy nie widziałam takiego koteczka, jest długowłosy, pewnie piękny i rasowy, więc mam nadzieję, że ofert DS będzie sporo i prędko nadejdą (gdyby nie dogadywał się z innymi kotami mojej przyjaciółki).

Przed chwilą odebrałam mail od Dużej mojego dawnego tymczasika - fivka Koloruska.
Otóż od lipca do połowy sierpnia będzie w Japonii i nie ma z kim zostawić ślicznotka (jej sytuacja życiowa zmieniła się. A przed adopcją 100 razy pytałam czy bierze pod uwagę wszystkie scenariusze :roll: ). Prosi mnie o pomoc, bo nie chciałaby kota na ten czas oddawać do schroniska (sic!)...
W normalnej sytuacji wzięłabym go do siebie na ten czas, ale u mnie akurat w tym letnim czasie będzie trwał popowodziowy remont. To oznacza, że w sypialni będą zamknięte koty, które nie mogą wyjść z domu. Bo przecież nie upilnuję panów fachowców, którzy będą wchodzić i wychodzić z domu, często z gruzem skutym ze ścian w wiaderkach. I będą korzystać z łazienki, więc i tam nie mogę Koloruska zamknąć :(
A kotek FIV+ musi być izolowany. Nie mam więcej zamykanych pomieszczeń :evil:
Muszę mu coś znaleźć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chce mi się wyć z bezradności właśnie Wam w rękaw się wypłakuję :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw cze 02, 2011 10:46 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

olaboga :strach:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw cze 02, 2011 10:57 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

Tej od Koloruska to bym wpierd ... spuściła :evil:
Sorry ale aż się we mnie zagotowało.

Małgocha Pe

Post » Czw cze 02, 2011 11:00 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

Małgocha Pe pisze:Tej od Koloruska to bym wpierd ... spuściła :evil:
Sorry ale aż się we mnie zagotowało.

Gośka, ja też się wręcz gotuję :evil:
A teraz, w panice, usiłuję wymyślić scenariusz ratunkowy :(
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw cze 02, 2011 11:27 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

o kurcze :( Kolorusek.......no naprawdę.....nie wiem co powiedzieć :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw cze 02, 2011 11:29 Re: Bąbel -oczko pękło:(( Nie ma oczka, jest dom - Bąbel zostaje

No tak, jak się wali to po całości, ech, będzie ciężko, ale trzymam kciuki żeby się udało :ok:
Asia, jak to teraz wspólny wątek, to może jakiś adekwatny tytuł :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw cze 02, 2011 12:45 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Gosiu, zrobione :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]