PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 13:26 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12)

Relacja z dnia dzisiejszego:
Buraska nie jest w ciąży :ok: (było usg, przy tak sporej ciąży to musiałoby być widać ona u mnie jest 2 tygodnie, a brzuszek miała spory już jak ją przywiozłam), więc ją jeszcze podkurujemy, wzmocnimy potem sterylka na spokojnie, w tej infekcji jest poprawa duża, osłuchowo płuca i oskrzela są czyste szmery są jedynie powyżej, mam odstawić antybiotyk (14dni miała), za tydz. zylexis.
Biała od p. R dobrze, w poniedziałek będzie miała sterylkę, dziąsełka ma takie nie za bardzo, ale to i tak bardziej długofalowy problem.
Potem pojechałam na Pustki, porozmawiałam z panią R. o różnych rzeczach, na spokojnie i wiecie co? zgodziła się abym tą białą kotkę oddała do adopji, że nie muszę jej oddawać :D
Wytłumaczyłam jej jakoś, że to młodziutka kotka, że się przyzwyczai w nowym domu, że do mnie się przyzwyczaiła w ciągu 2 dni, że kotka będzie żyła jeszcze może i ze 20 lat, a ona starsza, może zachorować, trafić do szpitala i co ztą kotką... pani R się zgodziła. Heh czyżbym miała podejście do ludzi? 8) .
Podwiozłam jeszcze Coco na Zylexis.

Małe kociaki i ich matka co są u pani R wyglądają dobrze, na wszelki wypadek kupiłam kocie mleczko i buteleczkę ze smoczkiem, ale chyba kocica daje radę. Obiecałam, że zabiorę kociaki do adopcji a kotkę do sterylki.

Potem jadę spotkac się z potencjalnym tigerkowym domkiem :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob kwi 02, 2011 13:43 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12)

to kciuki za domek :wink: :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob kwi 02, 2011 17:26 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12)

Tigerek ma domek u pary młodych ludzi na Karwinach :ok:
Ależ się dziś nalatałam, najeździłam od samego rana z kotami, ale ogólnie jestem zadowolona z efektów tego latania.
Uff...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob kwi 02, 2011 19:08 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Juz go odstawilas? :wink: fajnie ze chlopak znalazl domek, zaslugiwal na niego
Obrazek

Marea

Post » Nie kwi 03, 2011 9:54 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Tak, zawiozłam Tigerka wczoraj i powiem Ci, że drugiej zmiany miejsca już nie przeżywał az tak jak pierwszej, myślałam, ze jak go wypuszczę w nowym domu to schowa się pod łóżko i nie wyjdzie ze dwa dni, a one od razu obszedł całe mieszkanie przy nas, co prawda na niskich łapach, ale całkiem odważnie, potem pomiział się ze mną a potem nawet sam podszedł kilka razy do nowych opiekunów i dał się pogłaskać. Myślę, że będzie dobrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon kwi 04, 2011 12:45 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Monia gdzieś wyczytałam ze będziesz brała z Pustek małe kociaki a dziś dzwoniła do mnie kobieta zainteresowana adopcją podałam jej namiary na ciebie ,seję i Agę.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon kwi 04, 2011 13:04 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Tak, ale te kociaki mają teraz 3 tyg., więc do adopcji za min. 5 tyg., niewykluczone, że będą do leczenia bo to z domu pani R, tam większość kotów miała kk, na razie wyglądają zdrowo, bo mają przeciwciała od matki. Tak, że z nimi to nie tak szybko do adopcji.
Jakby co jedno jest czarne a drugie bure, płci nie znam.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto kwi 05, 2011 15:56 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Wypuściłam Misię z Sępiej, ucieszyła się bardzo, że znalazła się u siebie. Kotka jest oswojona, ale w domu czuła się zestresowana i nieswojo, przez 3 dni u mnie w łazience nie skumała kuwety :roll: - rzadki przypadek. Robiła na podłogę.

Benio poszedł do adopcji :D zamieszkał w Gdańsku na eksluzywnym osiedlu Nad Wodą :mrgreen:
Będzie miał tam 1,5 rocznego kociego kolegę oraz w przyszłości możliwość wychodzenia pod nadzorem do bezpiecznego ogródka z dala od ulic i jezdni.

Biała od pani R., niech będzie Pinacolada (kontynuując kokosowe nazewnictwo białych :wink: ) miała wczoraj sterylkę, czeka na nią dom w Warszawie :D Pojedzie za jakieś 2 tyg.

Na Coco i Viki domek cały czas czeka, wszystko dogadane, domek kończy się remontować, Coco też, pojadą pod koniec przyszłego tygodnia.

Wszystko nieźle, tylko Filipki z Kitką i Totki mojej kochanej nikt nie chce.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto kwi 05, 2011 16:19 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Ojoj, no to ladnie Monika Ci idzie ;) oby tak dalej, moze wkoncu odetchniesz ;)
Obrazek

Marea

Post » Wto kwi 05, 2011 20:02 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Eee tam odetchnę, marzenia, lada moment muszę wziąć te maluszki z kocicą z Pustek, syn pani R. niedługo wraca z rejsu...
Mam wolny pokoik, myślę ciągle o tych dwóch młodziakach z wrzescza (od koleżanki Ani od Dania), ale pokoik musze trzymać dla tej pustkowej rodzinki, w każdej chwili moze być konieczność ich zabrania...
W drugim pokoiku siedzi ta chorutka buraska pustkowa, na ogólnym i tak mam 10 kotów teraz, nie mogę chwilowo brać nowych, bo te pustkowe poleczone koty co mam u 2 zanjomych na Pustkach to tam sa tak tylko na przechowanie, to nie są takie osoby jak my, co na głowie staną aby kotom pomagac, w razie kłopotów, chorób, itd.. spadnie to na mnie i na to też muszę byc przygotowana, ale jestem wdzięczna że i chociaż takie przechowanie im znalazłam, nie chciałam trzymac tylu kotów "na kupie" bo wtedy łatwiej o zachorowania.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto kwi 05, 2011 20:12 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Monia, dzis gadalam chwile z Magda z Wrzeszcza, kocurki trafily do jakiejs sasiadki, chyba je wezmie, ale nie wiem dokladnie, niby narazie sa w ogrodku :roll: jakas zakrecona sytuacja :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto kwi 05, 2011 20:17 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Jeśli nie na zawsze, to może choć na tymczas niech weźmie, ogłoszenia można robić...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto kwi 05, 2011 20:25 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

A i powiem Wam, że Szylkreta o której pisałam w zeszłym tygodniu (ta co miała w zeszły poniedziałek tak dramatyczne wyniki) jest jak nowa :D
Teraz opiekunka nie puszcza jej na dwór, a kota podobno miaukoli strasznie, odzyskała siły i chce iść na spacerek, podobno wysiaduje na oknach i odgraża się ptakom co im zrobi jak tylko wyjdzie na wolność :lol: .
Ale chyba nie wyjdzie, teraz gdy cudem prawie udało się ją odratować, ma zostać kotą wyłącznie domową, zobaczymy, czy ona się odnajdzie w takim układzie, ma tylko zabezpieczoną loggię do dyspozycji.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto kwi 05, 2011 20:26 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

Nie znam szczegolow, nie chce sie tez za bardzo w to angazowac, bo i tak mam mnostwo na glowie, oni wiedza ze ja chetnie pomoge im w ogloszeniach itp, no ale to juz od nich zalezy jak sytuacje rozwiaza... :roll: zalatwilam im ta kastracje obu kocurkow za darmo...porobilam fotki, wyjasnilam co i jak i co zrobic...
Ostatnio edytowano Wto kwi 05, 2011 20:28 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Wto kwi 05, 2011 20:27 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (10)

mpacz78 pisze:A i powiem Wam, że Szylkreta o której pisałam w zeszłym tygodniu (ta co miała w zeszły poniedziałek tak dramatyczne wyniki) jest jak nowa :D
Teraz opiekunka nie puszcza jej na dwór, a kota podobno miaukoli strasznie, odzyskała siły i chce iść na spacerek, podobno wysiaduje na oknach i odgraża się ptakom co im zrobi jak tylko wyjdzie na wolność :lol: .
Ale chyba nie wyjdzie, teraz gdy cudem prawie udało się ją odratować, ma zostać kotą wyłącznie domową, zobaczymy, czy ona się odnajdzie w takim układzie, ma tylko zabezpieczoną loggię do dyspozycji.

Musza drugiego doadoptowac, to kotka bedzie miala towarzysza w nudnym domowym zywocie ;)
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]