SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 17:03 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

A ja dzisiaj koło schroniska (ul. Wietrzna) jak parkowałam zobaczyłam kotka wiek tak na moje oko ok 7 -8 miesięcy, kotek miał prawie takie samo umaszczenie jak ten długowłosy co go do schronu przywieźli (ten taki beżowy) kicałam do niego ale zachowywał się -chcę ale się boje, przyglądał się później kawałek za mną podszedł i zniknął. Zastanawiam się czy on jest kogoś i jest wypuszczany z domków na spacery czy bezdomny :roll: Jutro też zobaczę czy tam będzie. Ale jeżeli jest to czyiś kotek to miejsce do wypuszczania po prostu gratuluje... ulica niby mała ale z rana strasznie ruchliwa (jak ja parkowałam to stał na miejscu w który chciałam wjechać i ani myślał się ruszyć musiałam pojechać dalej)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw cze 24, 2010 17:24 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Mieszkam na porannej,obok schroniska i często spotykam koty. Ludzie je wypuszczają (sama bałabym się w tym miejscu puścić kota). Po za tym jest kilka nienagannie odżywionych wolnożyjących kotów. Wspólnymi siłami mieszkańców udało się w ciągu ostatnich 3 lat wysterylizować prawie wszystkie koty i kilkanaście wyadoptować. Prawie, bo są dwie kotki, które za cholerę nie dają się złapać :evil: Kociąt nie widać w ogóle.

Dziwiłam się czemu dachowce z porannej tak kręcą nosem na suchą karmę. Okazało się że co wieczór dostają saszetki z mięskiem, paszteciki gourmet albo jakieś serduszka 8)

Ostatnio pojawiła się schorowana bida, której żadna z karmicielek nie widziała wcześniej. Szukamy, próbowałyśmy złapać. Raz się pojawiło i koniec. :(

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Czw cze 24, 2010 19:52 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

A ta schorowana to jakiej maści? To nie przypadkiem krówka? Bo kiedyś na spacerze z Guciem widziałam jakąś taką kicię która wyglądała trochę marnie. Ale więcej też jej nie widziałam.
Obrazek

JaEwka

Post » Czw cze 24, 2010 20:01 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Buro-biało-rude.

Kasia od Behemotha

Post » Czw cze 24, 2010 20:03 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Wszystkie koty potrzebujące pomocy mają tak że pokażą się, a potem znikną, czy tylko te najgłupsze? :roll:

(przepraszam za post pod postem :oops: )

Kasia od Behemotha

Post » Czw cze 24, 2010 20:10 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Hm a takiego to nie widziałam :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw cze 24, 2010 22:06 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Teraz ja polecę prywatą - dostałam maila od dawnej znajomej, prosi o radę w sprawie chorego kota, zastanawia się nad jego uspieniem.
mam rocznego kotka ktory zachorowal ponad tydzień temu, choicaz nie wiadomo na co. Nie je, jak zje to wymiotuje i z 2,5 kg które ważył, waży teraz juz tylko około 1,30. Byłam u lekarza, dostał z 8 zastrzyków, ale nic nie pomogły. Jestem załamana, biedactwo głoduje i nie wiem co robić. (...) Nie potrafię pójść jej uśpić, a ona się męczy. Ponadto nie mam kasy na dalsze leczenie, weterynarz sugeruje mi że to kocia białaczka

Proszę, możecie coś doradzic? Na razie nie wiem nic więcej, co to za zastrzyki były ani nic.
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Czw cze 24, 2010 23:11 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

No niestety musicie TEST przynajmniej paskowy zrobic..,zeby potwierdzic podejrzenie...Jeli kot jest juz w takim stanie...z powodu min.białaczki skróciłabym cierpienie mojemu kotu... :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw cze 24, 2010 23:23 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

powodow pewnie moze byc milion (bialaczka, anemia, nowotwor, fip), wiec zeby miec pewnosc, trzebaby bylo wykonac szereg badan. tylko to daloby 100% pewnosci, czy uspienie to sluszna decyzja. nie wiem czy weterynarz nie umie kotu pomoc, czy po prostu jest brak pieniedzy, w kazdym badz razie kot na pewno sie meczy, jak kazda glodujaca istota. ja nie wiem co bym zrobila, na pewno by bylo lepiej widziec, ze kotu nie da sie pomoc.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pt cze 25, 2010 10:34 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

La.heureuse.chatte pisze:Teraz ja polecę prywatą - dostałam maila od dawnej znajomej, prosi o radę w sprawie chorego kota, zastanawia się nad jego uspieniem.
mam rocznego kotka ktory zachorowal ponad tydzień temu, choicaz nie wiadomo na co. Nie je, jak zje to wymiotuje i z 2,5 kg które ważył, waży teraz juz tylko około 1,30. Byłam u lekarza, dostał z 8 zastrzyków, ale nic nie pomogły. Jestem załamana, biedactwo głoduje i nie wiem co robić. (...) Nie potrafię pójść jej uśpić, a ona się męczy. Ponadto nie mam kasy na dalsze leczenie, weterynarz sugeruje mi że to kocia białaczka

Proszę, możecie coś doradzic? Na razie nie wiem nic więcej, co to za zastrzyki były ani nic.

Ja stawiam niestety na FIP :( :roll: - za szybko schudła i te wymioty. Ile ona pije? Ja bym sprawdziła brzusio na USG, czy nie ma płynu. Co do usypiania się nie wypowiadam, bo mam własny niekoniecznie popularny pogląd na ten temat, z resztą to jest i tak indywidualna decyzja właściciela - bardzo trudna ale tylko właściciel może ją podjąć. A kasa zawsze się jakoś da załatwić. Może zaproś koleżankę na forum, może założy wątek, więcej osób się wypowie. :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt cze 25, 2010 10:49 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Może być wirus, może być niewydolność nerek, może byc nowotwór.... równie dobrze może to być schorzenie w obrebie przewodu pokarmowego- od problemów z żołądkiem po ciało obce. Niestety jedyny sposób, to DOKŁADNE badania- zacząć od testów i krwi (biochemia i morfologia), jeśli nic oczywistego nie wyjdzie to rtg z kontrastem, ew endoskopia. I działać szybko, bo stan kota będzie się pogarszał, a bez jedzenia siądzie mu wątroba.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pt cze 25, 2010 19:51 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Dziękuję za wszystkie rady :) , przekazałam jej.
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Pt cze 25, 2010 19:55 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Klopsik :arrow: Bruno lub Jarek (Państwo jeszcze nie wiedza) juz w domku ;) Teraz trzymamy MOOOOOCNOOO :ok: a by było gicior!!!

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob cze 26, 2010 10:08 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 26, 2010 10:20 Re: SchronWro fot. str. 50 szukamy wolontariuszy :)

molly88 pisze:Klopsik :arrow: Bruno lub Jarek (Państwo jeszcze nie wiedza) juz w domku ;) Teraz trzymamy MOOOOOCNOOO :ok: a by było gicior!!!

Oluś, kocio wabi się Oluś :)

Kciukasy potrzebne, żeby przestał się bać i w końcu wyszedł sam z siebie na mizianki. Na razie mruczy tylko wzięty siłą ;)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

[poprzednia][następna]