Maluszki urodzone na węglu. Lila[']Mateńka['] Lesiu[']-FIP:(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 19, 2010 11:36 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Tez chcem wiedziec, czy cos nowego!

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon lip 19, 2010 12:18 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Jeszcze nie ma wyników na lamblie, bo dopiero robią i kazali zadzwonić wetce o 14 godz, dlatego idę do lecznicy później nie teraz.
Lesiu bez zmian, dalej je i je i sraczusia.
Daję mu Lakcid i Smecte i nawet po nocy leci z niego. :(

Lilunia dalej nieswoja, ale ewidentnie musi ją boleć to gardło bo przy przełykaniu jest to widoczne.
Lenka dzisiaj chciała się z nią bawić, ale siostra nie ma ochoty do zabaw. Chodzi tylko za mną i mam ja głaskać.
Kupę robi bardzo malutką i twardą.
Trwa to już dwa tygodnie...
Tak była radosna i pierwsza do zabaw...a teraz osowiała. :(

kasiatatry pisze:Jest szansa na zorganizowanie transportu oczywiscie odplatnego koteczkow do warszawy? Kicie we wtorek lub w srode moglyby byc u mnie :-) bardzo by mi tez zalezalo na tych wynikach badan, chocby to mialy byc kopie, zeby w razie koniecznosci moc sie czym podeprzec...

Kasia, jej wyjazd teraz stoi pod znakiem zapytania. Nie ma teraz mowy o wyjeździe do Ciebie.
Poczekamy jeszcze parę dni i zobaczymy.
Może na 17-18 lipca będzie mogła jechać, ale to zależy jak się będzie czuła.
W żadnym wypadku nie chce Cie obciążać chorym kotkiem. :cry:

Pomyłka, nie 17-18 lipca a 24-25 lipca. :oops:
Dziękuję SecretFire za zwrócenie na to uwagi. :wink:
Ostatnio edytowano Pon lip 19, 2010 13:15 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lip 19, 2010 13:06 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Ta data juz minela.

Teraz napewno jestes w lecznicy, to poczekamy na wiesci. Lilunie wezme na raczki i beda ja glaskac ile wlezie. Nowy domek przeciez tak niecierpliwie czeka.

Mi sie cos zdaje, ze ta goraczka maluchom psuje samopoczucie, ale ja sie nie znam. Moze karma jest nie dobra.

SecretFire

Post » Pon lip 19, 2010 13:13 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Do lecznicy idę około 15 godziny dopiero.

Tak Dorotko pomyliłam się z datą, bo miało być 24-25 lipca. :oops:

Karma jest dobra i to tylko Lesiu ma problem sraczkowy. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon lip 19, 2010 13:15 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Nie jest to wina tych robaszkow, ktore mialy wszystkie prawie?

Ja nie wiem do tej pory dlaczego, ale Lilly miala cztery tygodnie sraczusie, jak wzielam ja ze schroniska.

SecretFire

Post » Pon lip 19, 2010 15:13 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Już wróciłam i,
Lesiu i Bunia nie mają lamblii i innych obcych w kupie.
Lesiowi mam dawać Nifuroksazyd 3x dziennie po pół ml, i do tego Lakcid 1x dziennie.
Jak to nie pomoże, to dieta, chociaż wetka to i teraz zaproponowała ale zobaczymy, bo może to tylko jelitka wyjałowione od antybiotyku są.

Lilusia dostała 4 antybiotyk na gardziołko bo dalej jest zaczerwienione, choć już nie tak jak na początku, ciocia dała też witaminki w zastrzykach.
Zapytałam się czy może jechać do domku, i może jechać, a nawet powinna bo u mnie "jak nie urok to sraczka" :oops:
Lilką się już mam nie martwić, a Lesiem, bo on nie ma domu i nikt na niego nie czeka... :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lip 19, 2010 16:40 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Jeśli dziewczynki moga jechac, to ja bym wolala je teraz już zabrac, bo potem znowu się bedzie odciagac. Jak bedzie trzeba to ja kotke wezme do weterynarza, nie ma problemu. I tak beda pod stala kontrola.

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Pon lip 19, 2010 18:17 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

O to to! Dwuch glupich, jedna mysl :-) Akurat pisalam na jednym innym Ani watku, ze trzeba by ich moze jakos oddzielic. No i Kasiatatry masz taki fajny pomysl. Trzymam moje kciukasy za pomyslne rozwiazanie.

SecretFire

Post » Wto lip 20, 2010 9:02 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

u nas kupy były srakowate po walce z robalami, uregulowało się po pierwszym 2.5kg opakowaniu intestinala. teraz jedzą drugą paczkę, ale to już bardziej profilaktycznie, potem wracamy do kocięcego żarcia
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto lip 20, 2010 9:26 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

No to kciuki za przeprowadzkę! :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto lip 20, 2010 9:27 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

cynamon i wanilia pisze:u nas kupy były srakowate po walce z robalami, uregulowało się po pierwszym 2.5kg opakowaniu intestinala. teraz jedzą drugą paczkę, ale to już bardziej profilaktycznie, potem wracamy do kocięcego żarcia

Możesz mi podać linka do tej karmy jaką dawałaś?

Ja wyszukałam taka http://www.psiraj.pl/royal-canin-intest ... o-kot-4kg/ ale nie wiem czy to odpowiednia.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lip 20, 2010 9:36 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto lip 20, 2010 10:34 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Za udana przeprowadzke!! :ok:

A ja mysle ze zastoj w zapytaniach to jest bo ludzie na urlop wyjechali.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Wto lip 20, 2010 10:42 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

Taaaa, ale urlopy zaczely sie kiedy? A kiedy kotki przyszly do Ani?... Ten medal i jego dwie strony...

SecretFire

Post » Wto lip 20, 2010 10:50 Re: Maluszki urodzone na węglu.Mateńka i synuś Lesiu szukają DS.

SecretFire pisze:Taaaa, ale urlopy zaczely sie kiedy? A kiedy kotki przyszly do Ani?... Ten medal i jego dwie strony...

Ja wiem ze masz racje ale trzeba sie nawet ostatniej ´´slomki´´ trzymac.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

[poprzednia][następna]