Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 8.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 30, 2010 15:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:A daleko masz do pierwszego postu.

Noooo... [bo długi jest :mrgreen: ]
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt kwi 30, 2010 15:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Obrazek

Dzisiaj po godz.13 zakończył życie Kić Mić. Sekcja wykazała zmienione nerki, ale nie tak bardzo jak nerki Dyzia. Mocno zmienione płuca. Na trzustce twardą, obłą zmianę o średnicy około 1cm.

['] :cry:

Jak Ty Mireczko to wszystko wytrzymujesz! :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt kwi 30, 2010 16:23 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Już dawno pojechali, ale na miejscu będą pewnie najwcześniej za 2 godziny. Jek zabrała Pusię, Lordę i Śliwkę.

Mirka, to przypisz mi teraz Jojo, proszę. ;)
Niech się wiedzie dziewczynom. :ok:

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Pt kwi 30, 2010 16:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Już przypisuję. :D Pewnie też znajdzie niebawem dom.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt kwi 30, 2010 18:19 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

To może jakieś fotki.

Obrazek Obrazek Obrazek Płoszka

Obrazek Obrazek Obrazek Trisza
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt kwi 30, 2010 19:08 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Jakie piekne kiciunie. :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt kwi 30, 2010 19:51 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Dojechaliśmy. Droga fatalna - korki i upał. Koty spokojne i zmęczone. Zjadły wszystkie: Pusia i Lorda wołowinkę, Śliwka - chrupki. Persiczki zwinęły sie razem w jednej budce i śpią - mają ododobnienie w łazience dzieciaków, bo rezydenci są zbyt nachalni. Dam im odpocząć po podróży. Śłiwka siedzi z babcią w jednym pokoju, władowała jej sie do łóżka. Do niekj przychodzi na wołanie, do nas po jedzenie. Chyba się polubiły. Jutro postaram się zrobić jakieś zdjęcia bo dzisiaj po prostu padam na twarz.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pt kwi 30, 2010 20:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Jek ! jak staniesz na nogi :) wygłaszcz Śliweczkę , to moja ulubienica i siostra Benka który jest u mnie. Zawsze bedę ciekawa co się z nią dzieje :kotek:
Obrazek
Tosia, Mela, Limka i BenekObrazek

mari-A

Od: Śro kwi 22, 2009 6:52

Post » Pt kwi 30, 2010 20:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Kić Mić ['], Balbinka [']

U Neski chyba lepiej. Już nie spędza całego dnia za kanapą. Teraz preferuje parapet, wygląda sobie przez okno. Miała spotkanie z sunią mojego drugiego szwagra (shi-tzu), olała ją całkowicie, aż pies się zdziwił. Teściowa zrobiła przerwę w podawaniu jej Oridermylu do ucha. Przestało się na razie paskudzić. Mirka, gdzie zamawiałaś dla niej karmę suchą? Jakoś przez neta czy w sklepie zoologicznym? No i Neska zaczyna spać w łóżku, na razie bardzo nieśmiało, ale postęp duży.

Wilejkaros

Od: Pon sie 20, 2007 20:42

Post » Pt kwi 30, 2010 21:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Karma, którą dałam dla Neski to chyba była Applaws i Josera SensiCat. Obie można kupić na Allegro. Można też spróbować innych karm dla niej. Najlepiej jakieś odkłaczające, bo takie nie powinny powodować zaparć.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt kwi 30, 2010 22:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Poproszę Delikwenta na wirtualną skoro Pusia pojechała.
Gutek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Pt kwi 30, 2010 22:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Gutek szkoda, że tylko wirtualnie. To taki spokojny kot.

Już dopisuję w pierwszym poście.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob maja 01, 2010 7:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Noc minęła spokojnie. Kuwetkowanie bez zarzutu. Wygląda na to że miłość między Śliwką a babcią Irką rozkwita. Kotka noc spędziła na głowie babci, chowając się tylko gdy ktoś inny wchodził do ich pokoju. Jednak na wołanie babci wychodzi od razu mrucząc. trudno to sfocić, niestety. mam za wolny aparat. Persice noc spędziły przytulone do siebie w budce. Po śniadaniu Lorda ofuczała Pusię gdy ta próbowała wejść do budki ponownie. Pusia za to ofuczała mnie, stosując miękkie łapoczyny, gdy próbowałam ją zdjąć z kosza na pranie. Potem z miną obrażonej królowej pomaszerowała do drugiej budki. Pod naszą nieobecność zwiedzają łazienkę i przez otwory wentylacyjne próbują obwąchac się z rezydentami.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Sob maja 01, 2010 10:07 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Śliwka lubi spać blisko głowy człowieka a Pusia na plecach, piersi lub boku człowieka w zależności od tego jak leży. Lorda na ogół kładła się z boku. Pusia i Lorda żywo reagowały na kocimiętkę zawartą w tych piłeczka http://www.petstages.com.pl/product_info.php?cPath=9&products_id=141. Śliwka ganiała za różnymi małymi piłkami.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob maja 01, 2010 13:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-46 kotów-Bydgoszcz.

Rozmawiając dzisiaj telefonicznie z cariewna podsłuchałam jej rozmowę na drugiej linii z dyrektorką bydgoskiego schroniska. Efektem tego podsłuchu jest młodziutka, nieduża koteczka w ciąży. Kręciła się przy budynku, w którym odbywa się dzisiaj pokaz kotów rasowych i zaczepiała ludzi. Umieściłam ją w klatce. Cariewna główkuje, co dalej począć z tą kotką, bo z dt w Bydgoszczy cienko.

Obrazek Obrazek
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]