Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona; Tać s. 77-9 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 23:51 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Cola w ogóle jakieś ciągoty do szyi, włosów, twarzy miała. Jak ją brałam na ręce to zaraz się w moje włosy wtulała i mruczała jak traktor, przy czym próbowała się w nich cała zmiescić, nie tylko łepek. Rozdawała też buziaki, wystarczyło zrobić "dziobek". :mrgreen:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Pt mar 19, 2010 23:54 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Obrazek
^^^^^^^^^^^^^^^D O B R A N O C ^^^^^^^^^^^^^^^
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Sob mar 20, 2010 8:06 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

OKI, tak sobie s rana patrzę, że Ty nieźle działasz z tą Adelką. :lol: Szybkie podtuczenie, szybkie foto, nooo w takim domku to ona raz dwa dojdzie do siebie. :ok: :ryk:
A ja ze swojego doświadczenia też radzę karmić póki jeszcze chce. :oops: Mój schroniskowy Podszerstuś jadł przez pierwszy miesiąc wszystko. A wczoraj...nawet nie ruszyła swojego ulubionego kurczaczka. Tylko go Wstręciuch zasypał. :evil: :evil:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Sob mar 20, 2010 8:09 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Aga Ratuszek pisze:OKI, tak sobie s rana patrzę, że Ty nieźle działasz z tą Adelką. :lol: Szybkie podtuczenie, szybkie foto, nooo w takim domku to ona raz dwa dojdzie do siebie. :ok: :ryk:
A ja ze swojego doświadczenia też radzę karmić póki jeszcze chce. :oops: Mój schroniskowy Podszerstuś jadł przez pierwszy miesiąc wszystko. A wczoraj...nawet nie ruszyła swojego ulubionego kurczaczka. Tylko go Wstręciuch zasypał. :evil: :evil:

Dzień dobry :)

Niestety dziś nie ma dobrych wiadomości. Zamiast spodziewanego qp w kuwetce, był wielki paw :( Wygląda na to, że panna wyrzygała to, co zjadła i potem jeszcze wymiotowała samym płynem (wodą? bo na żółć to nie wygląda) :? Mam nadzieję, że to tylko z przejedzenia, może być też przytkana, bo w jednym miejscu bardzo dużo kłaków, ale kłaki nie w formie kulki, tylko w tym wodnistym pawiku :( To musiało być parę godzin temu, bo zdążyło wszystko dobrze przyschnąć. Sprzątnęłam, co się dało, ale będę ją musiała zapakować w kontenerek i wystawić do pokoju, żeby umyć podłogę - kolejny stres.
Dostała odrobinę mięcha, bo wczoraj rano po mięchu było dobrze (na kolację dostała puszkę), ale widzę, że nie ruszyła na razie :( W razie czego mam conva, to dostanie później :roll: W każdym razie z szybkiego podtuczenia nici na razie :(
Mam nadzieję, że to nic poważniejszego :roll:

-----
W wydry coś wstąpiło oczywiście. Bure ganiają jak poparzone i się leją, a Taćka leży obok i drze płaskiego pycha, żeby ją głaskać - piszę na raty.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob mar 20, 2010 8:51 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Zadzwoń do weta Jarka i zapytaj, może trzeba pojechać. On będzie wiedział. Powiedz że jesteś dt Adeli. Trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob mar 20, 2010 8:53 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Zadzwonię, od której on przyjmuje w soboty?

OKI

Post » Sob mar 20, 2010 8:58 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

11-14 ul. Berezyńska 31, niedaleko Ronda Waszyngtona. Ale dzwonić możesz wcześniej.

Obstawiam zakłaczenie - moje panny ostatnio puszczają niezłe pawiki (a bym powiedziała nawet ze dość spore pawie) i tylko raz była kupka futra, a tak to w pawiku jest. Bo chyba odrobaczana była, choć może raz nie wystarczy.. Ja jako pierwsza w Polsce panikara pomyślałam od razu o pp, ale przecież wszystkie inne by też miały, i w ogóle.. ech... znów się bedę denerwować do momentu rozmowy z wetem.. ciągle te kocie stresy..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob mar 20, 2010 9:04 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Przeczytałam raz jeszcze i włączyłam zdrowy rozsądek i przypomniało mi się, ze moje dziewczyny (tylko nie wiem która) też rzygają jedzonkiem i wodą raz na jakiś czas - znjaduję śliczne na podłodze, najczęściej w wejściu, żebym nie musiała szukać (dbaja o mnie, prawda? :twisted: ). Myslę, ze zmiana jedzenia (Małgosia chyba jej dawała Whiskasa) i ilość którą zjadła oraz kłaczki dały taki efekt. Oby! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :ok:

Marzenia11

Post » Sob mar 20, 2010 9:25 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Chyba jednak kłaczki i zmiana żarełka, bo na poranne mięcho tak nie zareagowała, dopiero na wieczorną puchę gourmeta :roll:
No i chyba po prostu za dużo zjadła. Inna sprawa, Szelma jak się przeżre, to pawikuje natychmiast po jedzeniu, takim niestrawionym, a tu musiało być już dość późno, bo kolacja częściowo strawiona była :roll: Ale jeśli dodatkowo jest zakłaczona, to wszystko się może zdarzyć :roll:
Na razie nie zjadła nic, ale Szelma po pawikowaniu też często robi sobie głodówkę :roll:
Aha, i jednak qp w kuwecie było :wink: I to tak skutecznie zakopane, że dopiero przy grzebaniu łopatką się znalazło :lol: Bardzo ładne zresztą qp i jak na jej rozmiary całkiem spore 8O
Na razie Adelka siedzi w kontenerku, póki podłoga w łazience nie wyschnie. Jest zamknięta w pokoju, żeby jej wydry nie niepokoiły :roll:
Jeśli nic więcej się nie będzie działo, to poczekam z telefonem do tej 11. Jak coś jeszcze wystąpi, to dzwonię natychmiast.
Powiem szczerze, że ten qpalek mnie bardzo ucieszył - chory kot by takiego nie zrobił na pewno :wink:

OKI

Post » Sob mar 20, 2010 9:28 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

aaaaa! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pewnie, że tak! :piwa: no to się już uspokoiłam. Obstawiam zmianę jedzonka i przejedzenie. Moje nie wiadomo które pannice też nie pawikuja od razu po jedzeniu.

Marzenia11

Post » Sob mar 20, 2010 9:31 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Mi też lepiej :lol:

To dziwne, ja nigdy nie byłam panikarą, raczej wręcz przeciwnie. Ale chyba mi poziom panikarstwa wzrasta wprost proporcjonalnie do ilości kotów :roll: :wink:

OKI

Post » Sob mar 20, 2010 9:33 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Obrazek
Za Adelkę kciuki! Na pewno to tylko wypadek przy pracy. :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 20, 2010 9:34 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Dzięki Kalerciu :D
Dobre kciuki zawsze w cenie :lol:

OKI

Post » Sob mar 20, 2010 9:36 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

To jeszcze nieskromnie pamiętajcie o mnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sobie zrymowałam na poczatek dnia - a proszę o kciuki za wizyty przedadopcyjne - dzisiaj dwie i w poniedziałek jedną. Kolejne koty pani D. mają szansę. Razem z Aga Ratuszek mamy pełne ręce roboty..

Marzenia11

Post » Sob mar 20, 2010 9:38 Re: Ja chyba mam kota...2 Diagnoza potwierdzona: Koty i Mysz ;)

Och, to oczywiście dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Za najlepsze domy dla kociaków :ok: :ok: :ok: :ok:

Mysz mi zaraz rozwali łóżko 8O

OKI

[poprzednia][następna]