czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 03, 2009 8:12 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Bardzo pilnie potrzebny DT dla kocurka Simby, ostatnie wieści o nim nie brzmią dobrze:

Kicia_ pisze:rudy kocur z wrocławskiego schroniska jest w Izolatce i jest z nim gorzej. Przydałby się DT.

Przypominam, że chodzi o tego smutnego kotka:

SIMBA - 8 lat - Wrocław - Pani umarła, ja jestem sam i taki ładny przecież, kochany tyle, ze słabo widzę... - kontakt Agness78
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=100215&p=4970353#p4970353

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob paź 03, 2009 11:10 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Simbo, kto da Ci miłość??

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob paź 03, 2009 11:23 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Simba w izolatce na leczeniu. Najlepiej gdyby domek znalazł się dość blisko. Simbie założę osobny wątek to podeślę linka i banerek.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 03, 2009 11:33 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Kto chce rudego smutasa?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob paź 03, 2009 18:15 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Przenoszę Bellę do kotów we własnych domach:
Georg-inia pisze:Rzeczywiście Bellę odebrał jej opiekun. Kotka, mimo swojej ślepoty, wychodziła na dwór - opiekunowie mieszkają w domku. Kotka znała swoje podwóreczko, była siatka i zabezpieczenia bramy, łaziła po trawce koło chałupy i tyle. I nagle zniknęła. Opiekunowie nie wiedzą, jak to się stało, chodzili, szukali, pisali ogłoszenia podobno. To się stało w połowie lipca. Być może nawet odwiedzali schronisko, ale Bella była przecież w szpitaliku, tam nie ma wstępu, zresztą wszyscy wiemy jak jest :roll: Kotka podobno poznała swoich ludzi, a była przecież dość niedotykalska, wiem z własnego doświadczenia, bo na mnie nafukała i chciała zdzielić pazurzastą łapą ;)

Bazyliszkowa

Post » Sob paź 03, 2009 19:06 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

wpaniale, ze wróciła do domu, jakie okropne musialy być dla niej te schroniskowe dni i tygodnie...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob paź 03, 2009 20:26 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Kaprys2004 pisze:Kto chce rudego smutasa?

Łodzianie chcą i jutro po Simbe przyjadą :) i wezmą nawet dwupak :D

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob paź 03, 2009 21:06 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Jak tylko Simba pojedzie do domu, przeniosę go do postyu kocich szczęśliwych seniorów. :D

Dla równowagi - złe wieści :(

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Wczoraj trafiła do milanowskiego schroniska "nowa" kotka :( Piszę w cudzysłowie, bo jest to jeden z naszych kotów wyadoptowanych kilka lat temu. Jest miłą przytulną 10-letnią buraską przy kości. Ma piękne, duże oczy, prawie jak nasz Profesor. Niestety, jak stwierdzili właściciele "złośliwie sika po kątach" :( Kicia jest przerażona sytuacją, siedzi w izolatce wciśnięta w kąt. Boi się każdego wchodzącego człowieka, dopiero po chwili się ośmiela. Nieśmiało włazi na kolana, na początku jest niepewna, ale po chwili zaczyna mruczeć. Pozwala się głaskać po brzuchu, brać na ręce... Posiedziałem z nią dziś długo, gdy wyszedłem zaczęła mnie wzywać żałosnym miauczeniem. Chyba nie ma apetytu, bo nie widziałem by jedzenie zniknęło. Nie tknęła też smakołyków :( Jest taka czysta, jeszcze przed wczoraj we własnym domu, a za chwilę trafi na brudny wybieg...

Jutro zdjęcia i więcej informacji.

:( :( :(

viewtopic.php?f=13&t=101133

Bazyliszkowa

Post » Nie paź 04, 2009 13:17 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Oj, nikt od rana do Was nie zaglądał! Do góry więc serca, nie traćcie nadziei!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie paź 04, 2009 16:27 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Ech koteczki...podrzucę was...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie paź 04, 2009 16:33 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

SIMBA W DRODZE DO ŁODZI Z KOLEŻANKĄ :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Asia i Daniel to cudowni ludzie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie paź 04, 2009 16:35 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

Szczęściarz z Simby :ok:

Bazyliszkowa

Post » Nie paź 04, 2009 16:57 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

cobym skumała - Simba jedzie do DT? Nie DS?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie paź 04, 2009 16:58 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

dagmara-olga pisze:cobym skumała - Simba jedzie do DT? Nie DS?

Hm... hm... chyba się rozpędziłam, bo napisałam w drugim poście, że to DS :?

Bazyliszkowa

Post » Nie paź 04, 2009 17:09 Re: koty w ZŁOTYM WIEKU szukają ZŁOTYCH SERC i ciepłych domów

zapytałam Gibutkową - to DT - ale będą intensywne poszukiwania domu!!!!

DRODZY ZGŁASZAJĄCY SENIORÓW !!!!!

Wysyłałam do Was prośby o informacje aktualizacyjne - mam trochę odpowiedzi ale też sporo braków.
Jeśli nie będziemy mieć tu informacji aktualnych - wątek straci sens....przecież każda okazja by pokazać seniora jest warta tego, nigdy nie wiemy co i kiedy pomoże kotu znaleźć dom.
Bardzo proszę wszystkich, którzy nie dali mi odpowiedzi tu czy na pw, by uzupełnili dane.
Nie zawsze możemy przeczytać wszystkie watki, często są to wątki wspólne - np schroniskowe i nie doszukamy się informacji o danym seniorze.
Dla dobra kotów - dbajmy wspólnie o aktualność i kompletność danych do pierwszego postu
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]