Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
edit_f pisze:mój gandi był szczepiony w zeszły pt.. ale kiedyś chorował na pp.. ledwo wyżyło kocie.. sonia też była w pt szczepiona, ale ona całe życie z gandim, więc nie wiem, czy to bezpieczne..
Kinya pisze:Moje dwa kocury 3-letni rezydenci szczepieni są od samego początku regularnie, nigdy nie chorowali, białaczka ujemna. Szczepiłam ich w ostatnią sobotę (wtedy też mieli robiony test) - ale z tego co czytam to chyba za wcześnie![]()
Julka też była tego dnia szczepiona, ale nie miała robionego testu bialaczkowego.
Mam jeszcze dwa 7-miesięczne maluchy szczepione tricatem chyba z miesiąc temu. Testów białaczkowych im nie robiłam; zagrożenie tą chorobą bardzo niewielkie, wręcz minimalne.
Tweety pisze:edit_f pisze:mój gandi był szczepiony w zeszły pt.. ale kiedyś chorował na pp.. ledwo wyżyło kocie.. sonia też była w pt szczepiona, ale ona całe życie z gandim, więc nie wiem, czy to bezpieczne..
mam wrażenie, że to szczepienie powinno być przynajmniej 2 tygodnie wcześniej
kastapra pisze:Tweety pisze:edit_f pisze:mój gandi był szczepiony w zeszły pt.. ale kiedyś chorował na pp.. ledwo wyżyło kocie.. sonia też była w pt szczepiona, ale ona całe życie z gandim, więc nie wiem, czy to bezpieczne..
mam wrażenie, że to szczepienie powinno być przynajmniej 2 tygodnie wcześniej
Może moja Lusia...ale ona była szczepiona raz w życiu, nie znam jej historii, wygląda na zdrową (wiem, ta wypowiedź jest infantylna i świadczy o braku wiedzy z mojej strony)
Jana pisze:Kot - dawca musi być zdrowy i regularnie szczepiony, niekoniecznie świeżo. Surowica z krwi nie zaszkodzi tak, jak może zaszkodzić surowica psia (wstrząs). Koniecznie immunostymulatory podnoszące leukocyty - TFX, neupogen (czy kociaki miały robioną morfologię, jakie mają leukocyty?).
Antybiotyk chyba przydałby się mocniejszyNo i kroplówki.
Jana pisze:Jana pisze:Kot - dawca musi być zdrowy i regularnie szczepiony, niekoniecznie świeżo. Surowica z krwi nie zaszkodzi tak, jak może zaszkodzić surowica psia (wstrząs). Koniecznie immunostymulatory podnoszące leukocyty - TFX, neupogen (czy kociaki miały robioną morfologię, jakie mają leukocyty?).
Antybiotyk chyba przydałby się mocniejszyNo i kroplówki.
Może Ci umknęło...
edit_f pisze:mój gandi był szczepiony w zeszły pt.. ale kiedyś chorował na pp.. ledwo wyżyło kocie.. sonia też była w pt szczepiona, ale ona całe życie z gandim, więc nie wiem, czy to bezpieczne..
catalina pisze:A Rudzik mojej mamy, zdrowy, silny ok 2 letni, szczepiony 3 miesiace temu
Tweety pisze:edit_f pisze:mój gandi był szczepiony w zeszły pt.. ale kiedyś chorował na pp.. ledwo wyżyło kocie.. sonia też była w pt szczepiona, ale ona całe życie z gandim, więc nie wiem, czy to bezpieczne..
Jana, a Gandi od edit_f? w sumie ozdrowieniec
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot] i 594 gości