Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 10, 2009 13:18

waikiki pisze:
Nesca38 pisze:Terenia Martika moje dziecko gimnazjalne (pogoń) chce zrobic akcje w szkole typu zbiórka dla kotów żwirku, kocy i kasy :D Poprosze o wytyczne na priv co ma być umieszczone na plakacie tzn. pełna nazwa, adres itp. Trzeba działać a nie tylko poganiać innych tzn Terenie i Marte :lol:

Może dlatego czas rozpocząć dyżury na kociarni :wink: Ta sama miejscowość a nawet dzielnica :D

Ja mam trochę daleko 8)

Masz zbyt mało info żeby wyciągać takie wnioski 8)
Może nie pouczaj i nie poganiaj innych tylko sam się waź do roboty :lol:
Martika dzięki ty wiesz za co :1luvu:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Sob sty 10, 2009 13:20

Mam pytanko do znawców żwirku :roll:
czy ten żelowy, droższy rzeczywiście jest wydajniejszy? czy wolicie zwykły?
Obrazek

Nesca38

Post » Sob sty 10, 2009 13:24

Ja tylko chciałem pomóc a propo tego wątku o pomocy!!! Po prostu próbuję ludzi namówić :wink:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80691&highlight=

waikiki

Od: Wto gru 16, 2008 20:32

Post » Sob sty 10, 2009 13:26

:D
Obrazek

Nesca38

Post » Sob sty 10, 2009 13:27

Nesca38 pisze:Mam pytanko do znawców żwirku :roll:
czy ten żelowy, droższy rzeczywiście jest wydajniejszy? czy wolicie zwykły?

Uwierz że jest beznadziejny. ZWŁASZCZA JAK MASZ 2 KOTY I WIĘCEJ. :wink:

Wydajesz kupe forsy a i tak się rozsypuje i roznosi po mieszkaniu. Koty nie zawsze chcą z niego korzystać nawet te najbardziej ugodowe (więc możliwość znalezienia kupy obok kuwety :roll: ). Śmierdziec nie śmierdzi ale osobiście jestem zdecydowany i mówię NIE!
I na krótko wystarcza :wink:

waikiki

Post » Sob sty 10, 2009 13:30

oj :?
Dzięki wielkie ! :D
Obrazek

Nesca38

Post » Sob sty 10, 2009 14:38

A ja tu agituję za domkami tymczasowymi :lol: nie namawiam tylko agituję :lol: czasem wystarczy niewielki kącik w domku dla koteczka, a kotek lepiej 100 raz znosi pobyt w domku niż w kociarni

I obok Molly to mój następny kandydat do DT :) czyż nie jest uroczy
FILIPEK-około 4-5 mies
Obrazek

Dużo osób nas czyta może komuś Filipek się spodoba :lol: a przykładem dla domków tymczasowych iech bedzie Dorotka u której jest Lunka :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 10, 2009 14:42

MOLI-około 5-6 mies
Obrazek
Molly bardz, bardzo domek tymczasowy by się przydał ona taka smutna w kociarni :cry:
Najpepiej pobyt w kociarni znoszą Krówka i Gapa łobuziara.
Domki tymczasowe poszukiwane kto zaryzykuje - ostrzegam to wciąga

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 10, 2009 15:30

terenia1 pisze:MOLI-około 5-6 mies
Obrazek
Molly bardz, bardzo domek tymczasowy by się przydał ona taka smutna w kociarni :cry:

Oj potwierdzam :), to rzeczywiście wciąga ale pozytywnie, jak już się pomoże jednemu to nie da się na nim poprzestać :lol: bo jak się widzi jak wracają do zdrowia i jak bardzo potrzebują swojego człowieka, to jak znajdą już swój domek to po pierwsze chce sie znowu jakiejś bidzie pomóc :) widząc efekt a po drugie robi sie tak pusto i cicho :( kurcze człowiek sie przyzwyczaja :) np.Kama :( choć moje tymczasy rozrabiają za 10 kotów :) to nie to samo, ona była jedyna w swoim rodzaju, one wszystkie są jedyne w swoim rodzaju :) ale każdy z nich docenia opieke, że ma pełną miche i ciepły kąt a nie marznie na dworze ale umiera w schronie, a jak sie słyszy jak zaczyna murczeć to przechodzi złość za to co narozrabiał i człowiek cieszy sie że dzięki niemu kicia jest szczęśliwa i czuje sie bezpiecznie :P

Także nie ma sie czego bać tylko brać do domku kotka i dbać o niego :) bo czasem jak kot trafia do ciebie to wygląda jak kupka nieszczęscia i myślało by sie że nawet nie ma sensu sie co starać - sama skóra i kości, koci katar i masa innych przypadłości
Obrazek
ale to nieprawda, one też zasługują na szanse i godne życie !

A potem, pod naszą opieką po paru tygodniach już wygląda tak:
Obrazek Obrazek

I jak tu dalej innym bidom nie pomagać :)

Dlatego przyszłe DOMKI TYMCZASOWE więcej wiary w siebie i do roboty ;) a efekt sam was mile zaskoczy :)
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Sob sty 10, 2009 17:35

Kleo pisze:
terenia1 pisze:MOLI-około 5-6 mies
Obrazek

Oj potwierdzam :), to rzeczywiście wciąga ale pozytywnie, jak już się pomoże jednemu to nie da się na nim poprzestać :lol: bo jak się widzi jak wracają do zdrowia i jak bardzo potrzebują swojego człowieka, to jak znajdą już swój domek to po pierwsze chce sie znowu jakiejś bidzie pomóc :) widząc efekt a po drugie robi sie tak pusto i cicho :( kurcze człowiek sie przyzwyczaja :) np.Kama :( choć moje tymczasy rozrabiają za 10 kotów :) to nie to samo, ona była jedyna w swoim rodzaju, one wszystkie są jedyne w swoim rodzaju :) ale każdy z nich docenia opieke, że ma pełną miche i ciepły kąt a nie marznie na dworze ale umiera w schronie, a jak sie słyszy jak zaczyna murczeć to przechodzi złość za to co narozrabiał i człowiek cieszy sie że dzięki niemu kicia jest szczęśliwa i czuje sie bezpiecznie :P

Także nie ma sie czego bać tylko brać do domku kotka i dbać o niego :) bo czasem jak kot trafia do ciebie to wygląda jak kupka nieszczęscia i myślało by sie że nawet nie ma sensu sie co starać - sama skóra i kości, koci katar i masa innych przypadłości
Obrazek
ale to nieprawda, one też zasługują na szanse i godne życie !

A potem, pod naszą opieką po paru tygodniach już wygląda tak:
Obrazek Obrazek

I jak tu dalej innym bidom nie pomagać :)

Dlatego przyszłe DOMKI TYMCZASOWE więcej wiary w siebie i do roboty ;) a efekt sam was mile zaskoczy :)

Piekna reklama Asiu dziękujemy :1luvu: Domki tymczasowe jak najbardziej poszukiwane!!!

waikiki Nesa mieszka niedaleko kukułeki czyli nedaleko mnie i Teresy ,nie kazdy ma samochód i nie każdy jest na tyle walniety(jak ja i TeresA)żeby codziennie dygać na pogoń :wink:

Nesa nie ma za co dziękować .Taka była umowa :) Trzymam kciuki za powodzenie akcji :wink:

Kochani w niedziele jedzie do nowego domu Dziadziuś.Rezerwuje jego boks (narazie)dla koteczki po amputacji ogonka.Właściciele przynoesli młodą koteczke do lecznicy w celu uśpienia ze względu na złamany ogonek.Koteczka jak nie znajdzie się lepsze miejsce przyjedzie do nas po zabiegu i z lekami.

Niestey wiecej jest potrzebujących niż pomagających :(

Tak więc Nesca wszystko co zbierze twoja córa przyda się na kociarni.Jezeli chodzi o plakaty to wierzę w powiązania "mafijno-graficzne "Dorotki :wink: Uderz do niej proszę :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob sty 10, 2009 20:29

Powinni karać za takie zachowanie ludzi- tzn złamany ogonek jako powód wystarczy żeby kota uśpić????? :evil: A żeby mu ptak się złamał :twisted:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob sty 10, 2009 20:30

Oczywiście własny ! :twisted: :twisted:

majencja

Post » Sob sty 10, 2009 20:44

może Ja jednak uciekne z tego forum....bo tu takie rzeczy chca robić............... :wink:

A tak serio to się zgadzam z majencją :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

waikiki

Post » Sob sty 10, 2009 22:40

Na forum nic nie robią, ale ja coś z wiedźmy mam, rzucam uroki , i inne moce w ręcach posiadam / sprawdzone/ tak że z tym ptakiem tak stać się może :twisted: Duże prawdopodobieństwo oj duże ! :twisted:

majencja

Post » Sob sty 10, 2009 23:09

:strach: Majencja kochana obyś się nigdy na mnie nie pogniewała :lol:
Obrazek

Nesca38

[poprzednia][następna]