Sch.Sosnowiec-kociaki proszą o domki tymczasowe!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 27, 2008 14:04

Kropeczka13 pisze:To ja Jadzia

Byla dzisiaj Monika z rana po Marmurka i pojechali do weta na szczepienia ochronne wszystko ok. paszszport juz ma. Wyjazd w niedziele lub w poniedzialek. Po szczepieniu czuje sie dobrze narazie do wyjazdu jest u nas. Bedzie mial superrrrrr najlepszy dom pod sloncem :lol:

Teraz ja Kropeczka
A tu Dżudżu i Marmurek... jak stare dobre małżeństwo....On już śpi a Ona czeka..może jeszcze coś będzie :wink:
Obrazek

Za cudny nowy domek :ok: To w niedziele czeka mamruka długa droga do nowego domu.Powodzenia koteńku

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 27, 2008 14:08

czy ja juz pisałam ze marmurek to klonik mojego srebka?
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro sie 27, 2008 19:05

mar_tika pisze:
Iweta pisze:
mar_tika pisze:
Iweta pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziekujemy Ietko za kciuki:)
Zacznij też kciukasy trzymać za mnie własnie zostałam szczęśliwym posiadaczem piatego kota.
Własnie mój chłop przytaszczyl czarnego jak smoła kocurka .Kociak ma około 2,5 mies.

Obecnie mam na stanie moje dwa dorosłe,Adika ,Ryske i Czarnego SUPERRRR.

BYle tak dalej i załatwie sobie miejce w jakimś spokonym pensjonacie dla ludzi z problemami :roll:

Iwetko piec to i tak za duzo .Mieszkam w pokoju z kuchnią :roll: Więc mam niezłe zageszczenie.

Kocurek domowy bo ma przycięte pazurki.Ale co to za dom był to cholera w

Mar_tiko dopiero piąty?! Ja mam 13 :wink: :lol: , ale niestety, żadnego nie przytaszczył TŻ :roll: wszystkie to moja "zasługa" :lol:

Iwetko piec to i tak za dużo mieszkam w pokoju z kuchnią :roll: Więc mam niezle zageszczenie.

Kocurek domowy bo ma przyciete pazurki,ale cholera wie co to byl za dom bo z uszu świerzb wyłazi :?

Zastanawim sie czy wywieszć ogłoszenia typu znaleziono kotka.....?

W UM papiery bedą gotowe na jutro.Mamy z Jadzią je odebrać .W mzbm tak czy siak teresa musisz być

No dziewczyny tak trzymać, mam nadzieję że z papierologią szybko pójdzie i wreszcie będzie pomieszczonko dla kiciów :)

Marta nie narzekaj, u mnie jest 5 rezydentów i 5 tymczasów :) więc dopiero jest wesoło :lol:

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro sie 27, 2008 19:18

Brat rudzielca Rudi pojechał na tymczas do Moniki naszej wspaniałej wetki :lol:
MIKUŚ

Post » Śro sie 27, 2008 19:29

No ja byłam dzisiaj w schronisku, i szczerze mówiąc totalna załamka , dużo kociaków małe, średnie duże, wszystkie wymieszane bez ładu i bez składu :twisted: weszłam do tej niby kwarantanny patrzę wokół miski leżą kociaki - 2 dorosłe biały, i pręgusek i mały jeszcze myslałam, że gorąco i tak leżą dotykam a one wszystkie nie żyją :cry: straszny widok :cry: zabrałąm 5 kociaków pojadą do Wandy na tymczas - 4 całe czarne z przedłuzonym włosem i jeden łaciatek. Reszta niestety musiała zostać - w tej chwili nie mamy ich gdzie dać :cry: Srebrny dalej w schronisku siedział ukryty w koszyku, zostało jeszcze może ze 3 maluszki, parę średniaków takich podrostków i reszta duże kociaki :cry: widok straszny i nie mamy jak ich zabrać . Nie wiem ile z nich przezyje do następnej naszej wizyty :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 27, 2008 19:46

Totalna załamka :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

BRAK MI SŁÓW
MIKUŚ

Post » Śro sie 27, 2008 20:28

terenia1 pisze:No ja byłam dzisiaj w schronisku, i szczerze mówiąc totalna załamka , dużo kociaków małe, średnie duże, wszystkie wymieszane bez ładu i bez składu :twisted: weszłam do tej niby kwarantanny patrzę wokół miski leżą kociaki - 2 dorosłe biały, i pręgusek i mały jeszcze myslałam, że gorąco i tak leżą dotykam a one wszystkie nie żyją :cry: straszny widok :cry: zabrałąm 5 kociaków pojadą do Wandy na tymczas - 4 całe czarne z przedłuzonym włosem i jeden łaciatek. Reszta niestety musiała zostać - w tej chwili nie mamy ich gdzie dać :cry: Srebrny dalej w schronisku siedział ukryty w koszyku, zostało jeszcze może ze 3 maluszki, parę średniaków takich podrostków i reszta duże kociaki :cry: widok straszny i nie mamy jak ich zabrać . Nie wiem ile z nich przezyje do następnej naszej wizyty :cry:

Tą piatke maluchów zawiozłam dzis na tymczas.Kociaki oglólnie zdrowe.Zostały odpchlone i dostaly jedzonko.Były bardzo glodne wręcz rzuciły sie na jedzenie.
Teraz odizolowane siedza na kwarantannie.

Kociaki niby całe czarne jak wegiel,ale puchate jak kulki.Taka jakaś mieszanka z persami.

mar_tika

Post » Śro sie 27, 2008 20:30

BarbAnn pisze:czy ja juz pisałam ze marmurek to klonik mojego srebka?

Wiesz nie wiem czy pisałaś ,ale jedno jest pewne .Jesteś szczęśliwa posiadaczką pięknego kota :D

mar_tika

Post » Śro sie 27, 2008 20:47

terenia1 pisze:No ja byłam dzisiaj w schronisku, i szczerze mówiąc totalna załamka , dużo kociaków małe, średnie duże, wszystkie wymieszane bez ładu i bez składu :twisted: weszłam do tej niby kwarantanny patrzę wokół miski leżą kociaki - 2 dorosłe biały, i pręgusek i mały jeszcze myslałam, że gorąco i tak leżą dotykam a one wszystkie nie żyją :cry: straszny widok :cry: zabrałąm 5 kociaków pojadą do Wandy na tymczas - 4 całe czarne z przedłuzonym włosem i jeden łaciatek. Reszta niestety musiała zostać - w tej chwili nie mamy ich gdzie dać :cry: Srebrny dalej w schronisku siedział ukryty w koszyku, zostało jeszcze może ze 3 maluszki, parę średniaków takich podrostków i reszta duże kociaki :cry: widok straszny i nie mamy jak ich zabrać . Nie wiem ile z nich przezyje do następnej naszej wizyty :cry:

Matko, to strasze, na cholere jest to schronisko :twisted: - chyba po to żeby koty w nim umierały bo na pewno nie żeby je tam przetrzymać dopóki nie znajdą domków , szlag mnie trafia, to nawet nie zauważyli że koty odeszły ???????? chyba nienormalni są.
Oby pomieszczenie jak najszybciej ruszyło :!: tak mi żal tych biednych kotków :(

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro sie 27, 2008 21:58

Kleo pisze:

Matko, to strasze, na cholere jest to schronisko :twisted: - chyba po to żeby koty w nim umierały bo na pewno nie żeby je tam przetrzymać dopóki nie znajdą domków , szlag mnie trafia, to nawet nie zauważyli że koty odeszły ???????? chyba nienormalni są.
Oby pomieszczenie jak najszybciej ruszyło :!: tak mi żal tych biednych kotków :(

No Asiu niestety taka rzeczywistość w naszym schronie, a najgorsze jest to że nikt nie ma pomysłu co z tym wszystkim zrobić :cry: koty tam albo umrą albo przyjdzie wet jeśli go tak mozna nazwać i uśpi - innego wyjścia nie mają, żadnych szans - może tylko taka że je wyciągniemy, ale wg niektórych to też nie dobrze, i klapa bo nie wiadomo co robić, gdybysmy miały z 10 takich super tymczasów jak Ty to byłoby pięknie, ale niestety to tylko marzenia :cry:

terenia1

Post » Czw sie 28, 2008 2:09

hej dziewczyny,

czytam wasz watek od samego poczatku i dopinguje Waszym staraniom - Sosnowiec jest moim rodzinnym miastem, chociaz obecnie mieszkam dosyc daleko. ale do rzeczy - jeszcze dokladnie nie wiem kiedy, ale najprawdopodobniej w okolicy 8-12 wrzesnia, bede w Sosnowcu i mam nadzieje znalesc troche czasu i pieniedzy, aby odwiedzic Hiltona i Rezydentow. Nie chce byc goloslowna, wiec nie obiecuje na 100%, ale na 99...Przedewszytkim jednak chcialabym zapytac o tzw 'artykuly pierwszej potrzeby', chcialabym Wam jakos pomoc (niestety nie moge byc ani Domkiem ani nawet DT, chociaz serce mi sie kroi jak czytam o tym co sie dzieje z kotami w schronisku) - powiedzcie wiec prosze: jesli zwirek - to jaki, jesli karma to jaka itp, itp i z kim najlepiej sie kontaktowac w sprawie odwiedzin i jakie dni/godziny sa dla was najdogodniejsze, bo nie chcialabym robic promlemu (i gdzie w Sosnowcu znajduje sie Hilton o.o, bo tego tez nie wiem).
ObrazekObrazek

mala mi

Od: Pt cze 06, 2008 9:51

Post » Czw sie 28, 2008 7:14

mala mi pisze:hej dziewczyny,

czytam wasz watek od samego poczatku i dopinguje Waszym staraniom - Sosnowiec jest moim rodzinnym miastem, chociaz obecnie mieszkam dosyc daleko. ale do rzeczy - jeszcze dokladnie nie wiem kiedy, ale najprawdopodobniej w okolicy 8-12 wrzesnia, bede w Sosnowcu i mam nadzieje znalesc troche czasu i pieniedzy, aby odwiedzic Hiltona i Rezydentow. Nie chce byc goloslowna, wiec nie obiecuje na 100%, ale na 99...Przedewszytkim jednak chcialabym zapytac o tzw 'artykuly pierwszej potrzeby', chcialabym Wam jakos pomoc (niestety nie moge byc ani Domkiem ani nawet DT, chociaz serce mi sie kroi jak czytam o tym co sie dzieje z kotami w schronisku) - powiedzcie wiec prosze: jesli zwirek - to jaki, jesli karma to jaka itp, itp i z kim najlepiej sie kontaktowac w sprawie odwiedzin i jakie dni/godziny sa dla was najdogodniejsze, bo nie chcialabym robic promlemu (i gdzie w Sosnowcu znajduje sie Hilton o.o, bo tego tez nie wiem).

witam

Damy ci napewno znac spotkamy i pogadamy jestesmy w trakcie zalatwiania nowego pomieszczenie bedzie tam super jak w najblizszych dnia kociaki w schronie przezyja to u nas beda mialy ekstra warunki
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw sie 28, 2008 7:19

Terenia to co piszesz przekracza wszelkie normy strasznie mi przykro i zal tych kociat ale moze juz nie dlugo odratujemy chociasz niektore. Jak sie wezmiemy do roboty to w tydzien odremontujemy i bedzie ekstra.
Moze dzis uda sie zalatwic te sprawy. Jak by co to bedziemy w kontacie
Tereniu bedzie dobrze :)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw sie 28, 2008 8:14

mala mi pisze:hej dziewczyny,

Dziękujemy bardzo tak jak pisała Jadzia jesteśmy w trakcie załatwaiania nowego pomieszczenia dla kociaków. Jak będziesz w Sosnowcu to daj znać - mamy nadzieję, że już wszystko wtedy bedzie uruchomione, a nowa kociarnia będzie w Sosnowcu na Pogoni. A karma i żwirek jak najbardziej nam się przydadzą, w tej chwili wszystko mamy rozrzucone po naszych domach, dopiero po wejsciu do nowego pomieszczenia bedzie remoni i remanent - zobaczymy co nam jeszcze bedzie potrzebne.

terenia1

Post » Czw sie 28, 2008 9:04

tereniu ja juz od dawna myśle o tym srebrnym ze schroniska, ale teraz basia mi wcisnęła tego rudzielca ale obiecuje że następnym razem go biore!

Rudy mocno przestraszony siedzi w koszyku i nie da sie dotknać. Cały czas gada a jak sie wyciaga ręke to fuczy.Narazie nie ma mowy o adopcjii

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

[poprzednia][następna]