Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 17, 2008 13:51

Co masz na myśli mówiąc domowe?
Podaj tajniki twojej kuchni,
moje domowego nie ruszały
Obrazek

aGula1810

Od: Pt cze 01, 2007 23:18

Post » Czw kwi 17, 2008 15:38

Tej karmy z bilbordu Profilum, moja kotka nawet nie polizała :roll:

ale to wybredne stworzonko trudno jej dogodzic :lol:

z firmy Royal Canin pasują jej tylko dwa smaki: Royal Canin Exigent i Royal Canin Sterilised :? ale w RC jest tylko 30-40% mięska, co prawda lepsze to niż Whiskas ale....... za tą cene moge kupic lepszego Orijena czy Acane w której jest 60-70% mięsa :)
"To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie" - Robert A. Heinlein
Obrazek

Wojkor

Od: Pon kwi 07, 2008 22:41

Post » Pt kwi 18, 2008 0:21

aGula1810 pisze:Co masz na myśli mówiąc domowe?
Podaj tajniki twojej kuchni,
moje domowego nie ruszały

Hmmm ja robię tak, że gotuję na wołowince i skrzydełkach (+marchew, pietruszka, seler) rosołek - lekko, bardzo lekko solę. Kota wcina wszystko, nawet warzywa. Za puchę obecnie się obraża.

Andate

Od: Wto sty 15, 2008 20:49

Post » Pon kwi 21, 2008 13:14

Wojkor pisze:Tej karmy z bilbordu Profilum, moja kotka nawet nie polizała :roll:

z firmy Royal Canin pasują jej tylko dwa smaki: Royal Canin Exigent i Royal Canin Sterilised :? ale w RC jest tylko 30-40% mięska, co prawda lepsze to niż Whiskas ale....... za tą cene moge kupic lepszego Orijena czy Acane w której jest 60-70% mięsa :)

Wierz mi ze w Royalu nawet niema 25% mięsa.
:roll:
SEER
Najpiękniesze są Brytyjczki, ogromne brytyjczyki.

seer

Od: Sob gru 30, 2006 23:07

Post » Pon kwi 21, 2008 14:25

seer pisze:
Wojkor pisze:Tej karmy z bilbordu Profilum, moja kotka nawet nie polizała :roll:

SEER

No to mnie zaskoczyłes. oje jedza RC chetnie. Spróbuje Acany następnym razem.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pon kwi 21, 2008 15:54

seer pisze:

SEER

8O 8O

musze Duni zmienic diete :wink:
"To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie" - Robert A. Heinlein
Obrazek

Wojkor

Post » Pon maja 26, 2008 14:26

Obrazek

aGula1810

Od: Pt cze 01, 2007 23:18

Post » Wto maja 27, 2008 20:12

Acana zrobiła się ostatnio u nas 'niejadalna' :?

i małe pytanko, podajecie swoim kotom mielone mięso wołowe/indycze?
Obrazek

Wojkor

Post » Pon cze 23, 2008 20:45

Wołowine podaje co drugi dzień, co do drobiu moja koka sie jeszcze nie przekonała wiec nie daje :)

Zgadzam sie co do Iamsa, zapach w kuwecie jest nie do wytrzymania...
U nas rządzi Acana ale niedługo wezmiemy na spróbowanie Orijena...
Obrazek

Ajlon

Od: Pt wrz 21, 2007 14:51

Post » Wto lip 08, 2008 0:33

Swojego kocurka karmiłam Whiskasem i Kitekatem .. obecnie karmię jakąś tanią karmą z zoologicznego.

I kot dostał alergię , tylko nie wiem od której karmy

Weterynarz polecił mi Royala , Purinę która jest lepsza

MalaPn

Od: Śro lip 02, 2008 11:16

Post » Wto lip 15, 2008 9:53

Moja kotka odkąd do mnie trafiła jest na suchym whiskasie i darlingu :oops: Oczywiście oprócz tego jak teraz się dowiedziałam świństwa [4% mięsa :? ] codziennie dostaje świerze mięsko np.filet z kurczaka, indyka, nerki, wątróbkę. Od czasu do czasu dostawałam puszkę z Darlinga :? albo Sheby lub Goldrmeta. Ostatnio po przeczytaniu tego forum chciałam zmienić suchą na RC lub Acane. Którą byście bardziej polecali, wiem że w tej drugiej jest dużo więcej mięsa, czy w takim razie jest lepsza?
Kari125

Post » Wto lip 15, 2008 10:00

Wojkor pisze:Acana zrobiła się ostatnio u nas 'niejadalna' :?

i małe pytanko, podajecie swoim kotom mielone mięso wołowe/indycze?

ja podaje indycze, ale tylko z pewnego sklepu, taki sklep z samym drobiem, gdzie wszystko swieze i smaczne, ze zwyklego miesnego, powiedzmy markowego nie kupuje indyczego bo wyglada na garmazeryjne i jakies takie nie bardzo :D

Rachelinka

Od: Czw wrz 13, 2007 22:21

Post » Wto lip 15, 2008 10:01

Kari125 pisze:Moja kotka odkąd do mnie trafiła jest na suchym whiskasie i darlingu :oops: Oczywiście oprócz tego jak teraz się dowiedziałam świństwa [4% mięsa :? ] codziennie dostaje świerze mięsko np.filet z kurczaka, indyka, nerki, wątróbkę. Od czasu do czasu dostawałam puszkę z Darlinga :? albo Sheby lub Goldrmeta. Ostatnio po przeczytaniu tego forum chciałam zmienić suchą na RC lub Acane. Którą byście bardziej polecali, wiem że w tej drugiej jest dużo więcej mięsa, czy w takim razie jest lepsza?

Im wiecej mieska w miesku tym lepeij bo koty nie sa zbozozerne :lol:
Jeszcze Orijen ma duzo mieska +suszone warzywa i owoce :wink:

Rachelinka

Post » Śro lip 16, 2008 9:48

Wiem, że to dobrze, że jest dużo mięska :) , ale niektórzy piszą, że ich koty wymiotują po Acanie :?
Kari125

Post » Śro lip 16, 2008 9:54

Kari125 pisze:Wiem, że to dobrze, że jest dużo mięska :) , ale niektórzy piszą, że ich koty wymiotują po Acanie :?

Musisz sprobowac, jeden kot bedzie wymiotowal ,a drugi nie, moj nie wymiotowal na przyklad i wcinal az milo :lol:

Rachelinka

[poprzednia][następna]