PALUCH 15.MRAU. Jesień w pełni, a kocich bied nie ubywa :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 05, 2016 18:42 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Pozdrowienia dla Hektorka i Komiksa :201461
I wielkie podziękowania dla Ciebie Chmielka, że najpierw pochyliłaś się nad Komiksem :1luvu: . A teraz nad Hektorem :1luvu: I dodatkowo szukasz pomocy dla Lestera :201494
W sprawie adopcji Lestera, czy to stałej czy tymczasowej do czasu wyleczenia i znalezienia domu stałego, najrozsądniej jest kontaktować się telefonicznie z wolontariuszką, której telefon jest podany w ogłoszeniu :ok:
To pozwoli ustalić co robić.
Lester, co jest oczywiste i jasne jak słońce, może być podopiecznym GPK MRAU - i znowu zachęcam do rozmowy z wolontariuszką, żeby ustalic konkrety :ok: I do przyjazdu do schroniska :ok:
Bardzo mocno trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie adopcji Lesterka :ok: :ok: :ok:
Każde wsparcie jest na wagę złota.
Myrzapl :1luvu: :1luvu: :201494 :201494
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt sie 05, 2016 19:11 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Chmielka pisze:Witam Wszystkich serdecznie :)

To mój pierwszy post na forum.

Piszę w sprawie Lestera. Moja kumpela może dać dla kocurka dom tymczasowy. Jest jedna sprawa: czy ktoś mógłby wesprzeć finansowo leczenie Lestera? Może zrobimy zrzutkę? Koleżanka na razie myśli o DT, ponieważ dużo pracuje i czasami wyjeżdża na parę dni. Nie chciałaby, aby kot odczuwał brak towarzystwa człowieka. W każdym razie chciałaby pomóc, dając DT dla Lestera, aby mógł wyzdrowieć. To jest osoba, która lubi koty i już dawno rozmyślała o posiadaniu kota. Chciałaby też wsparcia podczas poszukiwania DS dla Lestera jak będzie już zdrowy.

Ja niestety nie mogę wziąć Lesterka :( Widziałam go w szpitaliku na Paluchu, kiedy zabierałam Hektora. Lester tak bardzo lgnie do człowieka ... :( Cały czas o nim myślę :( O innych chorych kotkach również :placz: Dlatego proszę znajomych o pomoc i dziś dowiedziałam się, że koleżanka chce pomóc :)

Hektor czuje się coraz lepiej. Ma naprawdę niezły apetyt :) To ogromna radość. Co prawda jeszcze kicha. Ale wiem, że będzie dobrze! :ok: Dziś będzie miał trzecią wizytę u lekarza i dowiemy się, co mówią jego wyniki krwi.

:1luvu:

myrzapl pisze:Cześć Chmielka, ja pokryję wszystkie koszty leczenia Lestera. Kupię też dobrą karmę, jeśli koleżanka go weźmie.

:1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

gapa

Od: Nie maja 08, 2016 19:35

Post » Pt sie 05, 2016 19:49 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

gapa pisze:
Chmielka pisze:Witam Wszystkich serdecznie :)

To mój pierwszy post na forum.

Piszę w sprawie Lestera. Moja kumpela może dać dla kocurka dom tymczasowy. Jest jedna sprawa: czy ktoś mógłby wesprzeć finansowo leczenie Lestera? Może zrobimy zrzutkę? Koleżanka na razie myśli o DT, ponieważ dużo pracuje i czasami wyjeżdża na parę dni. Nie chciałaby, aby kot odczuwał brak towarzystwa człowieka. W każdym razie chciałaby pomóc, dając DT dla Lestera, aby mógł wyzdrowieć. To jest osoba, która lubi koty i już dawno rozmyślała o posiadaniu kota. Chciałaby też wsparcia podczas poszukiwania DS dla Lestera jak będzie już zdrowy.

Ja niestety nie mogę wziąć Lesterka :( Widziałam go w szpitaliku na Paluchu, kiedy zabierałam Hektora. Lester tak bardzo lgnie do człowieka ... :( Cały czas o nim myślę :( O innych chorych kotkach również :placz: Dlatego proszę znajomych o pomoc i dziś dowiedziałam się, że koleżanka chce pomóc :)

Hektor czuje się coraz lepiej. Ma naprawdę niezły apetyt :) To ogromna radość. Co prawda jeszcze kicha. Ale wiem, że będzie dobrze! :ok: Dziś będzie miał trzecią wizytę u lekarza i dowiemy się, co mówią jego wyniki krwi.

:1luvu:

myrzapl pisze:Cześć Chmielka, ja pokryję wszystkie koszty leczenia Lestera. Kupię też dobrą karmę, jeśli koleżanka go weźmie.

:1luvu: :1luvu:

Super wieści! Oby się udało!
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob sie 06, 2016 9:55 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Za dzisiejsze adopcje! :ok:
Obrazek Obrazek

gapa

Od: Nie maja 08, 2016 19:35

Post » Sob sie 06, 2016 11:00 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Podałam koleżance numer telefonu wolontariuszki. Powiedziała, że będzie dzwonić w sprawie Lestera. Dziewczyny udzielą jej więcej ważnych informacji. Mam nadzieje, że koleżanka się zgodzi.

Hektorek i Komiks dziękują za pozdrowienia! :1luvu:

Chmielka

Od: Pt sie 05, 2016 16:19

Post » Sob sie 06, 2016 11:04 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Ogromne kciuki za adopcje :ok:
Oby dotarły domki, które rozważają przygarnięcie kota :ok:
Oby szczęście uśmiechnęło się do wielu kotów :ok:

Przytłaczające jest to, co teraz się dzieje. Tak dużo nowych przybywa, tak wiele z nich umiera :( .

Wczoraj zmarł ostatni maluszek z trójkociego miotu XXV/16 :( . Czarne kuleczki :( . Wytrzymały w schronisku kilka dni :(
Obrazek

Zmarł także nowy 601/16 :(
Obrazek

Jak strasznie żal :(
Obrazek

Revontulet

Post » Sob sie 06, 2016 11:23 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Maluszek z miotu XXV było pewne, że odejdzie; [*][*][*] dla wszystkich maluszków z tego miotu; 601/16 bardzo źle wyglądał. [*]. Podobnie źle wyglądała w czwartek koteńka 554/16, 417/16 Moringa i inne.
Oby zdążyły, oby coś się zmieniło w całym systemie opieki nad zwierzętami - ale się nie zmieni.

Za adopcje i domy tymczasowe :ok:
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Sob sie 06, 2016 11:47 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Śpijcie spokojnie Czarnuszki [*][*] - Maciupku [*] z miotu XXV/16 i Koteńko 601/16. Koteczka 601/16 ,ponad 10-letnia była chudzieńka,drobniutka i maleńka .Wyglądała jak kilkumiesięczny kociak.Tak bardzo garnęła się do człowieka.Źle wygląda również Buraś 586/16,także ponad 10-letni.Jest 160 kilka Kotów w schronisku,z czego połowa w szpitalu.W zeszłym roku 05.08. było 128,a w szpitalu 41,czyli niecała 1\3.Dorosłych było 61,teraz są 84.

Za weekendowe adopcje :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Sob sie 06, 2016 14:26 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Za to 6 sierpnia 2014 było w bazie 168 numerów - zarówno pojedynczych kotów, jak i całych miotów, w tym miotów było ok. 35 nrów, ostatni to LXXXII/14. Inna sprawa, że wtedy zdarzało się "nieodhaczenie" kota na potrzeby strony www jako nieżyjącego. Jednak dotyczyło to stosunkowo małej części numerów.

W sezon letni 2014 roku wkraczaliśmy nie tak elegancko, jak w 2015 czy 2016 r., bo dopiero 2015 r. był pierwszym rokiem, kiedy udało się wydać do adopcji wiosną praktycznie wszystkie koty, które czekały jeszcze na dom. W dużej mierze dzięki przyjętym dobrym praktykom dobierania na miejscu, w schronisku, kota do domu, którym zawdzięczamy to, że przynajmniej adopcje odbywające się przy udziale wolontariatu oznaczają dużo większą liczbę adopcji kotów dorosłych oraz dwupaków kociąt i do minimum zostały w związku z tym zredukowane zwroty podrostków i młodych kotów za "agresję" albo "nadmiar energii", które kiedyś były znacznie częstsze. Także i np. 13-letnie koty wydawane są obecnie przeważnie do normalnych adopcji, podczas gdy 2 lata temu i wcześniej już 10-letni kot był bardzo mało adopcyjny, a w przypadku starszych kotów praktycznie jedynie można było liczyć na ich wyciągnięcie przez zaprzyjaźnione kociarskie domy - o ile starczało w nich miejsca.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Sob sie 06, 2016 17:41 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

W tej chwili dla wiekszosci z nas w ogole nie ma kotow nieadopcyjnych. Stary i chory tez ma szanse, jesli potrafi sie rozmawiac z ludzmi.

Dzis byl dzien kota doroslego :). Na 11 kotow, ktore znalazly dom, byly tylko dwa kociaki i dwa podrostki.
1. Czeczotka 336/16 - zamieszkala z Hadesem i Heca z Palucha oraz z psem :)
2. Allegra 313/16 na jedynaczke. Adopcja ze szpitala.
3. Nikifor 261/16 na dokocenie do osmioletniej kotki.
4. 5. Arcik 391/16 i Kapiszon 509/16 do domu z dwiema trzyletnimi kotami.
6. 413/16 Brokul na jedynaka.
7. Fryzja 496/16 na jedynaczke
8. 9. 437 i 438/16 oczywiscie w dwupaku
10. Kiara na dokocenie do rocznego kota, adoptowanego jako jedynak rok temu. Kot niszczy, mocno gryzie i drapie w zabawie i ma wszystkie inne przypadlosci jedynaka. Panstwo zalowali, ze nikt nie uprzedzil ich o tym, kiedy brali pojedynczego kociaka, bo od razu wzieliby dwa.
11. 515/16 Selene, w zdecydowanie najgorszym dzis stanie. Trafila do DT.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Sob sie 06, 2016 18:16 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Ale fajnie :D . I ilu weteranów :D
Nikifor :1luvu:

No to dzisiejsi szczęśliwcy na zdjęciach:

1. Czeczotka 336/16 - zamieszkala z Hadesem i Heca z Palucha oraz z psem :) - Zdjęcie Czeczotki już z domu :ok:
Obrazek

2. Allegra 313/16 na jedynaczke. Adopcja ze szpitala. I z ogłoszenia.
Obrazek

3. Nikifor 261/16 na dokocenie do osmioletniej kotki. Licze na to, że na forum będą wieści z domku :wink:
Obrazek

4. 5. Arcik 391/16 i Kapiszon 509/16 do domu z dwiema trzyletnimi kotami.
ObrazekObrazek

6. 413/16 Brokul na jedynaka.
Obrazek

7. Fryzja 496/16 na jedynaczke
Obrazek

8. 9. 437 i 438/16 oczywiscie w dwupaku
Obrazek

10. Kiara na dokocenie do rocznego kota, adoptowanego jako jedynak rok temu. Kot niszczy, mocno gryzie i drapie w zabawie i ma wszystkie inne przypadlosci jedynaka. Panstwo zalowali, ze nikt nie uprzedzil ich o tym, kiedy brali pojedynczego kociaka, bo od razu wzieliby dwa.
Obrazek

11. 515/16 Selene, w zdecydowanie najgorszym dzis stanie. Trafila do DT.
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Sob sie 06, 2016 19:01 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Każda z tych adopcji strasznie cieszy :D za kociaki w nowych domach mocne :ok:
sqter & świrek & hienka & ufik

ObrazekObrazek

sqter

Od: Sob sie 09, 2003 23:36

Post » Sob sie 06, 2016 19:05 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

czy ktoś ma info o pelecie? Kurczaka nie przywiozę ale pelet mogę zanabyć.

A mozę jednak mam się postarać o kuraka? Bedzie wystarczajaca ilosć?

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Sob sie 06, 2016 19:58 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

Co do pelletu - nie mam informacji.
Co do mięsa ... o tej porze to już raczej wszystko jest kupione, dograne i ugotowane :wink:
Kurczaka dla kociąt mamy prawie 4 kg więc powinno starczyć. Ale zawsze można zostawić coś na poniedziałek :ok: Surowe tez zaplanowane, ale w razie co również może poleżeć w lodówce.
Obrazek

Revontulet

Post » Sob sie 06, 2016 20:30 Re: PALUCH 15. 150 kotów. Lester nadal czeka na pomoc!

to bez spinki z tym kurczakiem. Pelet w takim razie po drodze zakupię - może poleżeć i poczekać na lepsze czasy.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

[poprzednia][następna]