Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 01, 2014 17:48 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Ten pan napisał do mnie w sprawie pomocy w sterylizacji: http://ro.com.pl/kto-powinien-placic-za ... t/01113406 Samych kocic do zabiegu ma sześć :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Pan Waldemar ma weterynarzy, którzy sterylizują za 120 zł, ale stara się zbić cenę do 100 zł. Bardzo zależy mi, żeby go wesprzeć, bo ma jednego kota, a opiekuje się piętnastoma. :roll: Bywał w gminie, pojawił się w telewizji, ale jak widać nikt mu realnie nie pomógł, a koty dalej się mnożą jak mnożyły... Mam nadzieję, że nam się uda ciachnąć jego stadko. :ok:

Osoby pomagające bezdomniakom nie powinny zostawać same ze wszystkimi problemami... :cry:

U pana Waldemara sterylizacje ruszyły. Sytuacja obecnie wygląda tak:

"W koło domu lata ok 16, a ostatnio z Purdy przybyły 4 .Olsztyn nie chce przyjmować w schronisku a w Szczytnie jest spore przepełnienie tak więc podrzucają nam. No cóż takie życie. Myślę ,ze z czasem Burmistrz Pasymia się zmieni i w tej sprawie Miasto coś zrobi..."

Na pierwszy ogień poszły te dwa kocurki, które dostały numery N°85 i N°86:

Obrazek

Obrazek

Mamy ustaloną w lecznicy cenę 100 zł za sterylizację i 50 zł za kastrację, więc koszt zabiegów dla dwóch kocurków to 100 zł.

Osoby takie jak pan Waldemar, osoby, które biorą odpowiedzialność za koty w swojej okolicy i troszczą się o nie jak potrafią są absolutnym priorytetem Powszechnej Sterylizacji, dlatego zapewniłam pana Waldemara, że będziemy razem sterylizować do ostatniego kota niezależnie od tego ile ich będzie...

Z ogromną radością informuję, że pan Waldemar dowiózł na zabieg swoją bezdomną podopieczną. Z N°95 kotka z Pasymia prosi o wsparcie 100 zł na swoją sterylkę.

Obrazek

Z radością przedstawiam kolejną bezdomną podopieczną pana Waldemara, która została wysterylizowana w tym tygodniu i która dostaje N°112. :201453 Kicia nosi imię Nociak1. "Nazywamy ją Nociak1, bo dwa są bardzo do siebie podobne tylko ta kotka ma nos jak klaun." :lol: Jej zabieg będzie kosztował 100 zł.

Pan Waldemar planuje wysterylizować trzy kolejne kotki w przyszłym tygodniu.

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt sie 01, 2014 17:55 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Przerzucę pytanie, bo mogło zginąć na dnie poprzedniej strony :)

asim pisze:Rozumiem, że na Powszechną Sterylizację koszt bransoletki, a za wysyłkę to do CatAngel?

Przepraszam za nieogarnięcie, ale pierwszy raz kupuję coś na bazarku.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pt sie 01, 2014 18:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

asim pisze:Przerzucę pytanie, bo mogło zginąć na dnie poprzedniej strony :)

asim pisze:Rozumiem, że na Powszechną Sterylizację koszt bransoletki, a za wysyłkę to do CatAngel?

Przepraszam za nieogarnięcie, ale pierwszy raz kupuję coś na bazarku.

Tak. 15 zł ( lub więcej :wink: ) na konto fundacji, a koszty wysyłki do Catangel, zapytaj na pw o Jej numer konta, nasz jest na pierwszej stronie. W tytule podaj też swój nick. Dzięki! :ok:

Chiara

Post » Pt sie 01, 2014 18:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:Tak. 15 zł ( lub więcej :wink: ) na konto fundacji, a koszty wysyłki do Catangel, zapytaj na pw o Jej numer konta, nasz jest na pierwszej stronie. W tytule podaj też swój nick. Dzięki! :ok:

Odgadłaś moje myśli :P A miała być niespodzianka :)
Zapomniałam o nicku :-x Jestem dzisiaj strasznie rozkojarzona...
Napisze na pw z jakich danych przyjdzie przelew.

asim

Post » Pt sie 01, 2014 19:10 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

asim pisze:
Chiara pisze:Tak. 15 zł ( lub więcej :wink: ) na konto fundacji, a koszty wysyłki do Catangel, zapytaj na pw o Jej numer konta, nasz jest na pierwszej stronie. W tytule podaj też swój nick. Dzięki! :ok:

Odgadłaś moje myśli :P A miała być niespodzianka :)
Zapomniałam o nicku :-x Jestem dzisiaj strasznie rozkojarzona...
Napisze na pw z jakich danych przyjdzie przelew.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Pt sie 01, 2014 22:46 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Powszechna Sterylizacja będzie się angażować w pomoc kotom babci Stanisławy z Sobibora pod Włodawą. Jest to pięć kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i dziesięć kociaków. :strach: Kociaki szukają domów, było ich jeszcze więcej, ale część została już wyadoptowana. Napisała do mnie wnuczka babci Stanisławy, Małgorzata. Będzie koordynować akcję, ogłasza kociaki, ale nie stać jej, aby pomóc finansowo, bo sama żyje z renty socjalnej i utrzymuje z niej córkę. Małgorzata znalazła już panią weterynarz, która zgodziła się wykonać zabieg sterylizacji za 100 zł, czyli cała akcja cięcia dorosłych kocic będzie kosztować 500 zł. :roll: Zdjęcia wkrótce...

A zatem mamy dwie bure i trzy czarne, a każdej zostały po dwa maluchy... :( :( :(

Obrazek

Dwie kicie babci Stanisławy po zabiegach. Obydwie były w ciąży. Osiem dodatkowych kociaków by się tam urodziło, gdyby nie interwencja Powszechnej Sterylizacji, a jest tam już piętnaście kotów. Trzy następne kicie już umówione, pewnie też w ciąży. :strach: :strach: :strach: Reszta zdjęć s. 45 Koszt całej akcji 500 zł.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Obrazek

Zapłaciłam właśnie 200 zł za te dwie mordki N°104 i N°105, Rachunek 13/07/2014 z dnia 25.07.2014 na kwotę 500 zł. :201437

Trzy kolejne kazałam umówić w trybie natychmiastowym, bo pewnie też są w ciąży. Powiedziano mi, że uciekły, ale uważna lektura maili pozwala mi przypuszczać, że ze strachu, że fundacja nie zapłaci zabrano na zabieg tylko dwie. Gdyby nie to, że miałam kasę w Sakiewce, aby zapłacić od ręki, te następne by po prostu urodziły... Ludzie mnie czasem przerażają. :roll:

Dziękuję Wam za wsparcie, bo jeśli te trzy dojadą na zabieg w terminie to dzięki Wam. :201440 :201440 :201440

A ja pędzę opłacić koty z DT Iwony. :201437

Chiara

Post » Pt sie 01, 2014 23:19 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Udało mi się dzięki Wam opłacić również gigantyczną fakturę za koty z DT u Iwony. :201437 :201437 :201437 Sterylizacja i kastracja aż dziesięciu kotów wyniosła nas 960 zł w sumie, FV z dnia 24.07.2014, za sterylizację kotek N°83, N°84, N°87, N°88, N°97, N°98, N°99, N°100 i kastrację kocurków N°81, N°82.

Ryjki dziękują: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1 :201440

Chiara

Post » Sob sie 02, 2014 10:31 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:Magoska_, Batka, Mikołaj D., Axa76, Ania_k., Ania B., Pakt Czarownic, Gertruda M., Tomek_k, Wojciech i Urszula Z., Monika J., Iwona S. bardzo Wam wszystkim dziękuję za Wasze lipcowe wsparcie. :1luvu: Kolejny miesiąc, w którym każdy kot, któremu ktoś chciał pomóc został od ręki skierowany na zabieg.

Bardzo dziękuję Wam, Catangel, Agłaja i Thorkatt, za Waszą bazarkową inwencję, Wasza kreatywność i wsparcie bardzo przysłużą się kotom. :1luvu:

Zostańcie z Powszechną Sterylizacją, abyśmy mogli razem przeprowadzać wciąż więcej i więcej tak rozpaczliwie potrzebnych w różnych zakątkach kraju zabiegów sterylizacji. :flowerkitty:

Obrazek

przyłączam się do podziękowań, dzięki Wam Powszechna Sterylizacja nie zwalnia tempa :) :ok: :ok: :201461, a kotów w potrzebie jest coraz więcej :strach: :strach:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob sie 02, 2014 17:27 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Powszechna Sterylizacja będzie się angażować w pomoc kotom babci Stanisławy z Sobibora pod Włodawą. Jest to pięć kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i dziesięć kociaków. :strach: Kociaki szukają domów, było ich jeszcze więcej, ale część została już wyadoptowana. Napisała do mnie wnuczka babci Stanisławy, Małgorzata. Będzie koordynować akcję, ogłasza kociaki, ale nie stać jej, aby pomóc finansowo, bo sama żyje z renty socjalnej i utrzymuje z niej córkę. Małgorzata znalazła już panią weterynarz, która zgodziła się wykonać zabieg sterylizacji za 100 zł, czyli cała akcja cięcia dorosłych kocic będzie kosztować 500 zł. :roll: Zdjęcia wkrótce...

A zatem mamy dwie bure i trzy czarne, a każdej zostały po dwa maluchy... :( :( :(

Obrazek

Dwie kicie babci Stanisławy po zabiegach. Obydwie były w ciąży. Osiem dodatkowych kociaków by się tam urodziło, gdyby nie interwencja Powszechnej Sterylizacji, a jest tam już piętnaście kotów. Trzy następne kicie już umówione, pewnie też w ciąży. :strach: :strach: :strach: Reszta zdjęć s. 45 Koszt całej akcji 500 zł.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Obrazek

Zapłaciłam właśnie 200 zł za te dwie mordki N°104 i N°105, Rachunek 13/07/2014 z dnia 25.07.2014 na kwotę 500 zł. :201437

Trzy kolejne kazałam umówić w trybie natychmiastowym, bo pewnie też są w ciąży. Powiedziano mi, że uciekły, ale uważna lektura maili pozwala mi przypuszczać, że ze strachu, że fundacja nie zapłaci zabrano na zabieg tylko dwie. Gdyby nie to, że miałam kasę w Sakiewce, aby zapłacić od ręki, te następne by po prostu urodziły... Ludzie mnie czasem przerażają. :roll:

Dziękuję Wam za wsparcie, bo jeśli te trzy dojadą na zabieg w terminie to dzięki Wam. :201440 :201440 :201440

Trzy kolejne umówione na poniedziałek. Ale jak przelew nie dojdzie to pewnie znów ich nie zoperują. :evil:

W każdym razie napisałam wprost, że każdy dzień ciąży to degradacja organizmów tych zagłodzonych kotów.

Chiara

Post » Sob sie 02, 2014 22:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
W tym tygodniu ciachnęta została kotka :kotek: ze wsi Szastały ( 80 zł ).

Wspierajcie nas! :flowerkitty:

W końcu w zeszłym tygodniu udało się dotrzeć na zabieg kici ze wsi Szastały, którą prezentuję poniżej. N°93, koszt 80 zł. Kotka urodziła w tym roku, a na zabieg ma w tym tygodniu dotrzeć jeszcze jej koleżanka. :flowerkitty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Druga kicia :kotek: ze wsi Szastały też już po sterylce. :201413 Uff, obydwie rodziły wiosną i urodziłyby jesienią...

Oto ona, druga kicia ze wsi Szastały z N°103 przyłącza się do podziękowań za lipcowe wsparcie. :1luvu: :lol: :1luvu:

Obrazek

Druga kicia ze wsi Szastały z N°103 pozdrawia z lecznicy. :piwa: Dopiero tu widać, że jest ładna. :lol: Koszt jej zabiegu to 80 zł.

Obrazek

Chiara

Post » Nie sie 03, 2014 10:42 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
W tym tygodniu ciachnęta została kotka :kotek: ze wsi Szastały ( 80 zł ).

Wspierajcie nas! :flowerkitty:

W końcu w zeszłym tygodniu udało się dotrzeć na zabieg kici ze wsi Szastały, którą prezentuję poniżej. N°93, koszt 80 zł. Kotka urodziła w tym roku, a na zabieg ma w tym tygodniu dotrzeć jeszcze jej koleżanka. :flowerkitty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Druga kicia :kotek: ze wsi Szastały też już po sterylce. :201413 Uff, obydwie rodziły wiosną i urodziłyby jesienią...

Oto ona, druga kicia ze wsi Szastały z N°103 przyłącza się do podziękowań za lipcowe wsparcie. :1luvu: :lol: :1luvu:

Obrazek

Druga kicia ze wsi Szastały z N°103 pozdrawia z lecznicy. :piwa: Dopiero tu widać, że jest ładna. :lol: Koszt jej zabiegu to 80 zł.

Obrazek

ładna to mało powiedziane, ona jest piękna :1luvu:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Nie sie 03, 2014 12:35 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:Zawsze szczególnie porusza mnie, kiedy osoby niepenoletnie biorą odpowiedzialność za cierpienie kotów w swojej okolicy. Miałam kilka takich przypadków i myślę, że naszą szczególną odpwiedzialnością jest poprzeć te osoby bez względu na koszty. Spodziewałam się, że będą problemy z formalnościami, bo to przecież dzieciaki, ale one radziły sobie i na tym polu lepiej niż wielu dorosłych. Dzisiaj taka właśnie dziewczyna napisała do mnie na facebooku i nie ma opcji, aby Powszechna Sterylizacja zostawiła ją samą. Fragment Jej długiej wiadomości:

"Kotka mojego sąsiada się okociła. Kocur zabił trzy maluchy i pozostał tylko jeden. Szukam mu domu, ale jak jeden kociak właścicielom zostanie nie zrobi im to za dużej różnicy. Ale żal mi cierpiącej kotki - produkuje się, a kociaki i tak idą pod kły.
Wzięłam sobie za cel wysterylizowanie bidulki. Jednak nie mogę wysupłać grosza na jej sterylizację, bo sama mam wydatki i mojego kocurka czeka ciężka wizyta u weterynarza. (...)
Czy jest możliwość wysterylizowania kotki w okresie wakacyjnym. Inaczej kotka już będzie w następnej zaawansowanej ciąży. Jestem niepełnoletnia, lecz to raczej nie będzie przeszkadzać w uzupełnieniu papierów. Przynajmniej rodzeństwo jest dorosłe."

Poprosiłam od razu o zdjęcia kici dla Was i szukanie niedrogiego weta. Cieszę się, że mamy naszą akcję i możemy zareagować, pomóc w takiej sytuacji... Na pewno się uda. :ok:

Nie uda się. Kotka została otruta.

Chiara

Post » Nie sie 03, 2014 14:27 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

8O
Ludzie mnie przerażają...

asim

Post » Nie sie 03, 2014 15:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:Zawsze szczególnie porusza mnie, kiedy osoby niepenoletnie biorą odpowiedzialność za cierpienie kotów w swojej okolicy. Miałam kilka takich przypadków i myślę, że naszą szczególną odpwiedzialnością jest poprzeć te osoby bez względu na koszty. Spodziewałam się, że będą problemy z formalnościami, bo to przecież dzieciaki, ale one radziły sobie i na tym polu lepiej niż wielu dorosłych. Dzisiaj taka właśnie dziewczyna napisała do mnie na facebooku i nie ma opcji, aby Powszechna Sterylizacja zostawiła ją samą. Fragment Jej długiej wiadomości:

"Kotka mojego sąsiada się okociła. Kocur zabił trzy maluchy i pozostał tylko jeden. Szukam mu domu, ale jak jeden kociak właścicielom zostanie nie zrobi im to za dużej różnicy. Ale żal mi cierpiącej kotki - produkuje się, a kociaki i tak idą pod kły.
Wzięłam sobie za cel wysterylizowanie bidulki. Jednak nie mogę wysupłać grosza na jej sterylizację, bo sama mam wydatki i mojego kocurka czeka ciężka wizyta u weterynarza. (...)
Czy jest możliwość wysterylizowania kotki w okresie wakacyjnym. Inaczej kotka już będzie w następnej zaawansowanej ciąży. Jestem niepełnoletnia, lecz to raczej nie będzie przeszkadzać w uzupełnieniu papierów. Przynajmniej rodzeństwo jest dorosłe."

Poprosiłam od razu o zdjęcia kici dla Was i szukanie niedrogiego weta. Cieszę się, że mamy naszą akcję i możemy zareagować, pomóc w takiej sytuacji... Na pewno się uda. :ok:

Nie uda się. Kotka została otruta.

niech to szlag :placz: :( :evil: :strach: :strach:, ludzie to totalna porażka :strach:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie sie 03, 2014 18:07 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Na szczęście mamy też wiele szczęśliwych zakończeń...

Chiara pisze:
Chiara pisze:Właśnie przyjęłam kolejne zgłoszenie od forumowej Magedy dotyczące kotki z Zambrowa, której kocięta są co roku topione w rzece. Kotka znowu jest w ciąży. Sterylizacja będzie kosztować nas 120 zł, a resztę dopłaci Mageda.

Mam nadzieję, że uda się załatwić sterylkę, to czekanie na urodzenie kociąt, aby je potem zabrać kotce i potopić to koszmarne barbarzyństwo tak popularne w środku Europy w XXI wieku. :201484

Mageda zaniosła kotkę do lecznicy w bardzo zaawansowanej ciąży. Kicia już po zabiegu. :201467 Co za ulga... :201461

Kocięta tej kotki nie będą się już rodzić, nie będą topione, a i kicia będzie mieć lepsze życie. :piwa:

Obrazek

Obrazek

Chiara

[poprzednia][następna]