Herbaciana norka Alienorka - 98 exo DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 11, 2014 8:26 Re: Szalona norka Alienorka

Coś krótka ta relacja, mało entuzjastyczna :mrgreen: I bez fot!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sie 11, 2014 13:46 Re: Szalona norka Alienorka

Bo dowiedziałam się, że jedne z kotów, które "poszły w ludzi" za moim pośrednictwem (nie z mojego domu) za poradą durnego weta zaczął wychodzić i przypłacił to życiem :( . Plus catsitterka pomyliła koty i jak Fuks jej zwiał do zdrowych, wsadziła tam Ciela a nie Fuksa, więc muszę znów zrobić całemu towarzystwu testy a Ciela izolować :( . Za oknem zmywa świat i jest ponuro i beznadziejnie, więc mimo że na wyjeździe było super (pomijając to info z kotem) to tak mi nie do końca radośnie...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 11, 2014 14:43 Re: Szalona norka Alienorka

O, żesz... no.. To ja sie nie dziwię, że nie masz dobrego nastroju :?
Wetowi się da uświadomić, że nie zawsze ma dobre pomysły? Dowiedział sie o ich skutkach?
Catsitterka... - nie mam komentarza odpowiedniego..

Bardzo trudna pogoda. Gorąco i duszno, powietrze wisi i trzeba sie przez nie przedzierać. Czasem pokropi - dokładnie: bardzo czasem i dokładnie,że pokropi. Słońca - w tej sytuacji na szczęście - brak.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sie 11, 2014 14:52 Re: Szalona norka Alienorka

Tu na odwrót - burza nieziemska, niebo czarne, nie pada tylko leje...i tak mamy od 1,5 godziny nieprzerwanie :(

Kurcze, niedobrze z tym pomieszaniem z kotami:( znów towarzystwo kłuć i wydatek zupełnie niepotrzebny, ech....
oby tylko tym się skończyło, a nie że się pozarażali :(
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Pon sie 11, 2014 15:12 Re: Szalona norka Alienorka

To było tylko kilka godzin, więc szanse, ze coś się stało (w sensie zarażenia) są małe, ale są niestety.
Weteryniasz najwidoczniej ma luz totalny i chyba nie bardzo go to wzrusza, ale trudno mi powiedzieć na 100%.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon sie 11, 2014 16:14 Re: Szalona norka Alienorka

Gdyby ktokolwiek małozakocony lub bez kotow mógł pomóc proszę w imieniu swoim, czarno-czarnych i biednej Wiewióry :(

czarno-czarni pisze:http://olx.pl/oferta/wiewiora-znika-w-schronisku-CID103-ID6HRWX.html

takie jej ogłoszenie zrobiłam

takie duże miasto i zero DT...

Wiewióra musi znaleźć dom lub choć, DT bo ona wycofuje się, traci apetyt, traci zdrowie :(
Jutro lub we środę ma mieć pełne badania krwi, widziałam sie ze schroniskową wetką dziś.
Wrzody ma już na obu oczach, nie myje się, je tylko po porcji pieszczot.
Dziś ją wygłaskałam, wyczesałam, jadła...
Ona waży 1,6 kg :(

ja nie mogę jej teraz wziąć....

Alienor

Post » Pon sie 11, 2014 18:10 Re: Szalona norka Alienorka

Alienorku, nie zazdroszczę sytuacji. Mam nadzieję, że towarzystwo się nie pozarażało, trzymam za to wielkie kciuki :ok: :ok:
A co do weterynarzy, niektórzy z nich mają takie pomysły, że włosy dęba stają (np. rada, żeby cięzko oddychającemu kotu podać aspirynę :strach: - przypadek autentyczny)
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sie 11, 2014 20:38 Re: Szalona norka Alienorka

Maluchy żyrte, radosne i energiczne, duże też wygląda że OK. Cielowi zamknięcie źle robi na samotność (przez co płacze) ale za to jak mnie dorwie (a w łazience spędzam sporo czasu) to jest wymiziany za wszystkie czasy. Nie broi, więc nie mam w tym względzie wyrzutów sumienia. Bo wcześniej jak narobił rabanu i kupę towarzystwa zdenerwował, to przecież nie mogłam nagradzać takiego zachowania, prawda?
Fiona od kilku dni (bo jeszcze przed moim wyjazdem) zdecydowała, że filet z udźca indyka nie jest zły, choć filet z cyca indyczego jest nadal niejadalny. Kotori ładnie się zaleczyła ranka na szyi i zarasta bezbłędnie.
A Fuks i Ciel są dość podobni - ja ich rozróżniam bezbłędnie, ale catsitterka nie zna ich aż tak dobrze. No i co by nie powiedzieć, jeśli chodzi o charakter są "po jednych pieniądzach" :roll: . Mam ogromną nadzieję, że za 27 dni okaże się, że wszystko dobrze i nikt się nie zaraził :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Wto sie 12, 2014 8:36 Re: Szalona norka Alienorka

Biedny Cielęcinek, samotny :( Nie zazdroszczę kotu, sama musiałam swego czasu izolować Czarnidełko w łazience, wiem jak się nudziła i jak się miziała jak wchodziłam. Fakt, że była mała i chora.
Co do mięska - moja Ofelia, księżniczka "ą" "ę", preferuje chudziutkie filety z piersi kurczaczej czy indyczej, ewentualnie króliczka. I weź jej człowieku wytłumacz, że jako kot powinna jeść bardziej tłuste :? :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro sie 13, 2014 12:26 Re: Szalona norka Alienorka

Nic sie nie dzieje, dlatego nie pisze. Pogoda za oknem usypia, wiec sie niezbyt odzywam. Z malymi jade dzis na szczepienie a komp w pracy zjadl mi polskie literki nie wiedziec czemu. Strasznie przymulona jestem, ale wczoraj udalo mi sie zalatwic tansze testy dzieki zaprzyjaznionej pani wet :1luvu: . W sensie, ze taniej zamowi i zrobi za te 25 dni.

Alienor

Post » Śro sie 13, 2014 17:03 Re: Szalona norka Alienorka

Jednak nie pojechałam. Zakręciłam się cokolwiek z rzeczami "życiowymi" i coś ciśnienie nie bardzo, bo coraz bardziej mnie głowa boli i oczy. Mam nadzieję, że nie zaliczę migreny :ok: .

Alienor

Post » Śro sie 13, 2014 17:11 Re: Szalona norka Alienorka

Trzymam, żeby to nie była migrena :ok: :ok:
Ja też dzisiaj przymulona, ale nie wiem, czy przez niewyspanie, czy przez pogodę. Może jedno i drugie.
Ofelia chodzi i marudzi, jak ją znam to jest śpiąca, ale dlaczego łazi i miauczy, zamiast się położyć spać?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sie 14, 2014 13:47 Re: Szalona norka Alienorka

Ból głowy okazał się na szczęście tylko pogodowy. Dziś szaro - niebo nie może się zdecydować czy ma padać a niego czy nie :roll: . Kociaste ospałe.
Część nocy byłam u białaczków, większość u zdrowych, nad ranem przeszłam do Ciela bo marudził. Nie jestem zbyt wyspana, ale dzięki kawie jakoś funkcjonuję, ale zła jestem jak osa. Jak po raz piąty omal nie rozdeptałam Basileusa (lub Attiki) to się wydarła, ale niestety nie podziałało (no, tylko na Justina jr, który sprawdzał co się dzieje w kuchni:roll: ) - małe uwielbiają po prostu wpadać człowiekowi pod nogi :roll: . I namiętnie odganiają duże od misek - więc Kotori dostaje na szafie, bo tam jeszcze nie umieją wleźć.

Alienor

Post » Pt sie 15, 2014 17:22 Re: Szalona norka Alienorka

Wszystkich fejsbuczących prosimy o udostępnianie wydarzenia:

To szansa dle pingwinka z Rudy Śląskiej na DT lub DS. Kot jest na kwarantannie - gdy z niej wyjdzie (za 2 tygodnie) to może już nie wrócić, tym bardziej, że ciągnie do ludzi i boi się psów - w połączeniu z otwartą kociarnią może to oznaczać wyrok śmierci :( .

Alienor

Post » Nie sie 17, 2014 20:22 Re: Szalona norka Alienorka

Nie było mnie, bo pojechałam do Kociamowa na zlot - było świetnie mimo kapryśnej pogody :D . Wiadomo, przy miłym towarzystwie i pysznym jedzonku :oops: żadne kaprysy aury nie straszne.
Proszę, trzymajcie jutro kciuki za chorego Plamka u vip-ka naszego miłego, bo wszelkie wsparcie moralne i pozytywne myśli koniecznie potrzebne. My będziemy :ok: :ok: :ok: :ok:
Kociaste zdrowe i radosne (były z Alą i zmolestowały ją totalnie). I to na razie tyle - jak mi się uda, to jutro napiszę więcej :mrgreen:

Alienor

[poprzednia][następna]