Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2016 22:55 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

Śmierć wolno żyjących kotów dotyka opiekunów tak samo jak śmierć domówek. A przez świadomość bezdomności kota, może nawet bardziej. Przeżyłam to. Dlatego współczuję a dla kiciusi zapalam światełko (*)
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Śro sty 13, 2016 5:24 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

Światełko dla Przytyłki [*] i dla tych, nigdy nie znalezionych, bo to boli najbardziej. Podczytywałam.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Śro sty 13, 2016 18:13 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

Śpij spokojnie Przytyłko [*]

TAM już pewnie masz dom... i ciepłą podusię...

Strasznie smutno.... :cry:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob sty 16, 2016 1:31 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

Sępik nadal niezłapany, nie je :( parę widoków śnieżycowych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chory kolo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob sty 16, 2016 9:06 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

To jeden z najsmutniejszych widoków, głodne bezdomniaki brodzące w śniegu i zasypywane śniegiem. W Warszawie i tak chyba napadało tego mniej, niż u mnie, w Lublinie. Napadało wczoraj i dziś ciągle pada :( Bez szufli mogę się do moich nie wybierać :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie sty 17, 2016 15:17 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

cieszę się, że przynajmniej w internecie ślad po Przytyłce pozostał. że zauważyliście, że była. niestety z sekcji chyba nic nie wyniknie, podobno w środku organy były już zniszczone.

mam teraz nowe zmartwienie - Słoneczko, Mamusię. od państwa odwiedzających cmentarz i dokarmiających ją, dowiedziałam się, że nie było jej od 6 stycznia :-( nie wróży to najlepiej, niestety. tutaj fota z października:

Obrazek

kolejna próba złapania Sępika się nie udała :(

może będę miała też lepszą informację, ale poczekam, aż będzie pewna.

w schronie zaś nadal pozostają zawieszone i smutne zakochańce Amoronia i Mumin. w sobotę TWZ je powymiziwał, aczkolwiek to jest kropla w morzu potrzeby ich zesocjalizowania. myślę, żeby w wolniejszej chwili założyć im oddzielny wątek.

Fleur

Post » Nie sty 17, 2016 20:40 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

To ta nieśmiała kotka z murku za domkami? Której p.Ania zawsze kazała zostawiać mięso "bo lubi"?
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie sty 17, 2016 21:15 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

bagheera pisze:To ta nieśmiała kotka z murku za domkami? Której p.Ania zawsze kazała zostawiać mięso "bo lubi"?

Tak, to mamusia moich siostrzyczek. co najmniej 10-letnia, siostry były ostatnim jej miotem przed sterylką w 2008.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie sty 17, 2016 22:44 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

tak, fanka mięsa.

niestety, raczej pesymistycznie to widzę... :(

do łapanki Sępika podejdziemy jeszcze z innym rodzajem klatki, jeśli nie podziała spróbuję zaangażować inną Osobę, która zgodziła się pomóc. TWZ działa na cmentarniaki jak najstraszniejsze straszydło. szkoda, że nie są na tyle mądre, żeby wiedzieć, że chce im pomóc właśnie...

Fleur

Post » Nie sty 17, 2016 23:55 Re: Cm.Wolski, beżowa kicia Przytyłka [*] nie żyje...

Fleur pisze:cieszę się, że przynajmniej w internecie ślad po Przytyłce pozostał. że zauważyliście, że była. niestety z sekcji chyba nic nie wyniknie, podobno w środku organy były już zniszczone.

mam teraz nowe zmartwienie - Słoneczko, Mamusię. od państwa odwiedzających cmentarz i dokarmiających ją, dowiedziałam się, że nie było jej od 6 stycznia :-( nie wróży to najlepiej, niestety. tutaj fota z października:

Obrazek

kolejna próba złapania Sępika się nie udała :(

może będę miała też lepszą informację, ale poczekam, aż będzie pewna.

w schronie zaś nadal pozostają zawieszone i smutne zakochańce Amoronia i Mumin. w sobotę TWZ je powymiziwał, aczkolwiek to jest kropla w morzu potrzeby ich zesocjalizowania. myślę, żeby w wolniejszej chwili założyć im oddzielny wątek.

Za Sloneczko, by nie zachodzilo :ok: Fleur , czekamy na jakas dobra wiadomosc...!! Juz czas!

Kochana Przytylka dolaczyla do wolskiej druzyny "Za teczowym mostem" ... Wciaz smutno..

Oby Sepik wreszcie sie dal zlapac.. :ok:

Zmienilam tytul..

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon sty 18, 2016 22:18 Re: Cm.Wola, DT dla Amorosi i Mumina!PILNE! prosimy o pomoc

Sępik to to sreberko z ciemnym noskiem? Bo dzisiaj przy bufecie to właściwie przebiegł mi przed nosem i przez włosy pod kapturem :) I chyba to on wyszedł spod zadaszenia na górce
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto sty 19, 2016 12:20 Re: Cm.Wola, DT dla Amorosi i Mumina!PILNE! prosimy o pomoc

bagheera pisze:Sępik to to sreberko z ciemnym noskiem? Bo dzisiaj przy bufecie to właściwie przebiegł mi przed nosem i przez włosy pod kapturem :) I chyba to on wyszedł spod zadaszenia na górce

ciężko go odróżnić od Seledynki, Filcaka i Ursusa. tzn. od Ursusa łatwiej, bo tamten jest ogromny, ale Seledynka i Filcak to tylko inny układ pyszczka. to Sępik, skośnooki i najchudszy:
Obrazek

trzymajcie proszę kciuki z całych sił, żeby się złapał i przetrwał zimę

Fleur

Post » Nie sty 24, 2016 3:47 Re: Cm.Wola, DT dla Amorosi i Mumina!PILNE! prosimy o pomoc

Sępul nadal niełapalny. Chyba słabo trzymaliście kciuki! :twisted: trzymajcie proszę mocniej.

mam dobrą wiadomość, wreszcie jakąś! dwóch kotów nie ma już na cmentarzu, z innego powodu, niż Przytyłki i Słoneczka - Piratka i Białowąska mają DT.
Piratka jest już w nowym domu, oswaja się z nowymi warunkami. Białowąska zaś niestety ma problem z wynikami nerkowymi, jest płukana u weta, potem dołączy do Piratki - w lecznicy siedziały wtulone w siebie.

niestety, Amorka i Mumin nadal beznadziejnie zawieszone w schronie :(

Słoneczka nie ma i nie będzie raczej. Spotkałam 2 panie, które też znały Słoneczko i również zauważyly jego brak. W okolice kancelaryjne wprowadził się Syczek.

Słoneczko [*]

Fleur

Post » Nie sty 24, 2016 10:01 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

SLONECZKO [*]
kolejna kocia wolska bieda za teczowym mostem :( :(

(zmienilam tytul)..

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie sty 24, 2016 13:39 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

:cry:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia][następna]