Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 18, 2013 15:49 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

:cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob maja 18, 2013 16:13 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

ASK@ pisze:Zapaliłam Tobie Basiu światełko
Byś idąc do Nieba ciemno nie miała
Zakluczyłam w mym sercu kącik
Byś zawsze w nim Basiu została

[*]

Dziękuję Wszystkim za obecność na pogrzebie i pożegnanie Basi również w naszym imieniu.

Wieniec piękny.

ja poznałem Basię właśnie taką, zima 2011, chłodny ale słoneczny dzień. Przyjechaliśmy z samego rana zabrać ze schronu dwie kotki na tymczas, umówiliśmy się pod schroniskiem, mimo, że koty czekały już w lecznicy. Podjechałą Basia, uśmiechnięta i bardzo serdeczna. Miało się wrażenie, że zna się ją od dawna. Koniecznie chciała pokazać schronisko, koty.. zaprowadziła mnie do kanciapy w której w wielkiej klatce siedział ogromny Bryś - wtedy strasznie się o niego martwiła i szukała tymczasu. Jeśli się nie mylę to zdjęcie właśnie z Brysiem jej ukochanym. Znowu są razem.
[i]
Ostatnio edytowano Sob maja 18, 2013 16:48 przez sebow, łącznie edytowano 1 raz

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob maja 18, 2013 16:22 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

nie mogłam być na pogrzebie osobiście ,ale myślami byłam.
Żegnaj Basiu.['] :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob maja 18, 2013 16:23 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

A ja poznałam Basie , choć tylko wirtualnie 13 miesięcy temu jak ją poprosiłam o wizyte P/A dla Teodora (mojego tymczasa który był 3 razy porzucany ) u Nowa-Sztno i bez problemu sie zgodziła i potem tak ładnie pisała pw , boże dlaczego zabierasz ludzi tak dobrych , tak cennych dla zwierząt , to takie niesprawiedliwe :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob maja 18, 2013 16:25 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Bardzo Was proszę powstrzymajcie się od wstawiania zdjęcia Basi.
Dziewczyny planują zrobić pamiątkowy album poświęcony Jej pamięci, więc uzbrójmy się w cierpliwość. Poczekajmy.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob maja 18, 2013 16:26 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Poznałam Basię jedynie wirtualnie, 1,5 roku temu, kiedy chcieliśmy przygarnąć jakiegoś kota. Wymieniałyśmy pw wiele razy. Zostanie mi po Niej pamiątka - Morris, którego uratowała przed śmiercią i który teraz śpi obok mnie spokojny o swoją przyszłość z nami.
Dziękuję Ci Basiu za wszystko, co dobrego robiłaś i jakim człowiekiem byłaś :cry:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob maja 18, 2013 16:33 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

ewexoxo pisze:Poznałam Basię jedynie wirtualnie, 1,5 roku temu, kiedy chcieliśmy przygarnąć jakiegoś kota. Wymieniałyśmy pw wiele razy. Zostanie mi po Niej pamiątka - Morris, którego uratowała przed śmiercią i który teraz śpi obok mnie spokojny o swoją przyszłość z nami.
Dziękuję Ci Basiu za wszystko, co dobrego robiłaś i jakim człowiekiem byłaś :cry:

i to jest najwspanialsze dzieło i wspomnienie Basi, istoty którym dała nowe życie:)

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob maja 18, 2013 16:48 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

[*] ....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob maja 18, 2013 16:53 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Spoczywaj w pokoju, Basiu... [']
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Sob maja 18, 2013 16:56 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Goyka, ASK@, sebow- dziękuję.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob maja 18, 2013 17:02 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Nigdy nie potrafiłam się żegnać. W takich chwilach nie wiadomo co powiedzieć. Dziękuję Basi, za to że była taka silna, dzielna i mądra.
Nie dane mi było poznać Jej osobiście, ale mam wrażenie, że mogłybyśmy zostać przyjaciółkami.
Chcę w miarę moich skromnych możliwości wspierać fundusz Jej imienia.
Dziękuję Wszystkim, którzy tak wspaniele zaangażowali się w pomoc Basinym kotom.
Basiu [*]
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Sob maja 18, 2013 17:43 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Do zobaczenia, Basiu...
[*]
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob maja 18, 2013 19:26 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Nigdy nie poznałam Basi osobiście, znałyśmy się tylko i aż z tego forum, spotykałyśmy się u ASK@ na wątku. Zawsze ceniłam jej zdanie. Zawsze uśmiechałam się gdy widziałam jej nick- horacy7. I tak zwyczajnie po ludzku jest mi ogromnie przykro że już nigdy go nie zobaczę. Czuję się tak jak by odeszła mi bardzo bliska osoba. Basiu mam nadzieję że kiedyś spotkamy się tam gdzieś i będę miała okazję Ciebie poznać. Ten świat jest bardzo niesprawiedliwy, zabiera wartościowych ludzi a zostawia.... Basiu spoczywaj w spokoju. Deklaruję że będę wpłacać na Twój fundusz co miesięczne składki, chociaż tak będę czcić Twoją pamięć.
Ostatnio edytowano Sob maja 18, 2013 19:28 przez meg11, łącznie edytowano 1 raz
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob maja 18, 2013 19:27 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Ja również dziękuję Wam wszystkim za pożegnanie Basi. Wasze osobiste pożegnania z Basią, we własnym zakątku i ciszy, nie są przecież "mniej ważne" niż to pożegnanie w kaplicy, kościele czy na cmentarzu. Nie zawsze da się przyjechać, to przecież oczywiste. Basieńka na pewno była i jest przy każdym z nas. Jest dokładnie tak, jak napisaliśmy na szarfie: "Basiu, są serca w których żyjesz".

Ewie, Zosi i Rafałowi dziękuję za przyjazd (Ewo, niezmiernie miło było mi wreszcie poznać Cię osobiście).

Nasza wieczorna lampka dla Basi zapalona.

I to Wam jeszcze chciałam pokazać - Basia została dosłownie zasypana kwiatami. Brak mi słów.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob maja 18, 2013 20:44 Re: Tymczasy u horacy7. Basia odeszła ... Dziś pożegnanie

Od wczoraj wchodzę na wątek i tylko płaczę. Tak bardzo żal ściska serce, gdy odchodzi dobry człowiek :( Nie znałam Basi, ale z Waszych wpisów wiem, że była Wspaniałą Osobą.

[']

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

[poprzednia][następna]