Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 12:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Bezdomniaki jadą na sterylkę w środę rano (tak bardziej pasuje zarówno mnie, jak i wetkom).

Jeżeli dziś nie ma dyżuru to ja spróbuję go zrobić koło 17 (zresztą i tak mam zamiar zawieźć dyfuzor do Feliwaya i podłączyć feromony).

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 17, 2012 12:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

W tym wspaniałym Kocim Dniu Obrazek
wszystkim kociakom życzę dobrego zdrówka i kochającego domku na zawsze,
a pomagającym wytrwałości i wszechobecnej kociej miłości.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt lut 17, 2012 17:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Sprawozdanie z dyżuru pewnie napisze Teresa, która.... mnie uprzedziła. Feliway podłączony w kącie koło kontenerków

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 17, 2012 18:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

My z Martą już po występach i po rannym dyżurze.
Razem z nami w bibliotece były bezdomniaczki Skarpetek i Rudzik. Na początku były równie zestresowane jak my.Ale potem jakoś to poszło. Dzieci zadawały tysiące pytań ,a także dzieliły się swoimi przygodami ze zwierzętami. Jeżeli ta akcja nie przyniesie jakiś wymiernych efektów,to mam wielką nadzieję,że przynajmniej uda się zaszczepić w tych dzieciach miłość i poszanowanie dla zwierząt.

a to wiadomości z dyżuru:
Dawidek nie miał zwymiotowane,pospacerował po kociarni,poleżał na parapecie. Dostał pastę na kłaczki. Pysiolek dzisiaj zrobił się taki przylepa,nie opuszczał Marty na krok.Chyba naśladuje swojego starszego kolegę Maciusia.Pysiolek zaczyna coś nam łysieć na ogonku.
Józek bawił się z Michałową,ale żeby nie było,każde z osobna, bo Józek na szafie bawił się jedną końcówką wędki ,a Michałowa na dole w budce drugą.
Dwa maluch nadal bardzo wystraszone.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lut 17, 2012 19:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

balbina38 pisze:
Razem z nami w bibliotece były bezdomniaczki Skarpetek i Rudzik. Na początku były równie zestresowane jak my.Ale potem jakoś to poszło. Dzieci zadawały tysiące pytań ,a także dzieliły się swoimi przygodami ze zwierzętami. Jeżeli ta akcja nie przyniesie jakiś wymiernych efektów,to mam wielką nadzieję,że przynajmniej uda się zaszczepić w tych dzieciach miłość i poszanowanie dla zwierząt

:ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lut 17, 2012 19:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:
balbina38 pisze:
Razem z nami w bibliotece były bezdomniaczki Skarpetek i Rudzik. Na początku były równie zestresowane jak my.Ale potem jakoś to poszło. Dzieci zadawały tysiące pytań ,a także dzieliły się swoimi przygodami ze zwierzętami. Jeżeli ta akcja nie przyniesie jakiś wymiernych efektów,to mam wielką nadzieję,że przynajmniej uda się zaszczepić w tych dzieciach miłość i poszanowanie dla zwierząt

:ok:

dziewczyny jestem z Was dumna :1luvu: :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lut 17, 2012 20:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dziewczyny - napisałam na zgubione i znalezione, ale na wszelki wypadek tutaj też zostawiam info:
Dziś ok. 13ej na parkingu pod hotelem "Katowice" w Katowicach pojawił się kocurek pełnojajeczny, bury o zielonkawych oczach. Ewidentnie domowy, choć bez obróżki czy szelek - głośno płakał żeby go nakarmić, dawał się głaskać. Niestety ledwie zjadł garść serc kurzych rzuconych przez jedną panią, zaczął się chować pod samochody. Ma czyste futerko, niezbyt grube, jest przestraszony i zziębnięty. To miejsce, gdzie stają busy z Krakowa (Unibus), busiki z Kazimierza k. Sosnowca, Zawiercia i Kielc; mógł też przyjechać w prywatnym samochodzie (ostatecznie parking), ewentualnie zwiać komuś, kto szedł z nim do weta. Nie miałam w co go złapać ani jak przewieźć, a i mnóstwo ludzi wokół nie sprzyjało złapaniu go ( choć próbowałam przez ponad pół godziny).
PS godzina pojawienia się podana przez portiera, ale mógł to być inny kot lub ten kot mógł pojawić się wcześniej, ale "wpadł panu w oko" dopiero wtedy. Wczoraj na pewno go jeszcze nie było.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 17, 2012 22:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

balbina38 pisze:Dawidek nie miał zwymiotowane,pospacerował po kociarni,poleżał na parapecie. Dostał pastę na kłaczki.

Dowiedziałam się dzisiaj, że nawet jak w wymiotach nie ma kłaczków, to może to być zakłaczenie. Te kłaki drażnią i kot próbuje się ich pozbyć, wymiotując. Koty wychodzące skubią trawkę, która pomaga im zwrócić kłaki. Może po tej paście skończą się problemy Dawidka. Dzięki Beatko i Marto za podanie pasty oraz oczywiście za Dzień Kota w bibliotece :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lut 17, 2012 22:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara S pisze:Sprawozdanie z dyżuru pewnie napisze Teresa, która.... mnie uprzedziła. Feliway podłączony w kącie koło kontenerków

No niestety nie wiedziałam że dziś masz zamiar zrobić dyżur :( dobrze by było obsadzac dyżur przynajmniej z jednodniowym wyprzedzeniem, bo nie zawsze jesteśmy na forum i nie mamy takich informacji, że ktoś ma zrobić dyżur :(
Dyżur nie był obsadzony więc prosto po pracy pojechałam do kociarni.
Leki podane, jutro Iwonka zakupi leki dla Madzi i Kropki bo jeden z leków już się skończył,
Kociaki ok wyczyściłam uszy Maciusiowi jutro jego wielki dzień jedzie do domku :D Dawidek nie miał nic wyrzyganego, zjadł z apetytem troszkę pobiegał, ale wskakuje na znaczne wysokości :?
Maluszki dzikuski chyba ok - już się nie chowają za legowiska, a jeden całkeim fajnie się wylegiwał i obserwował co sie działo.
Bezdomniaki na pokojach - otworzyłam wolierę.
Mara jak będziesz brała bezdomniaki na zabieg nie zapmnij kaftanika posterylkowego dla czarnulki. Bo kaftaniki są w kociarni.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 17, 2012 22:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

balbina38 pisze:My z Martą już po występach i po rannym dyżurze.
Razem z nami w bibliotece były bezdomniaczki Skarpetek i Rudzik. Na początku były równie zestresowane jak my.Ale potem jakoś to poszło. Dzieci zadawały tysiące pytań ,a także dzieliły się swoimi przygodami ze zwierzętami. Jeżeli ta akcja nie przyniesie jakiś wymiernych efektów,to mam wielką nadzieję,że przynajmniej uda się zaszczepić w tych dzieciach miłość i poszanowanie dla zwierząt.

Pani Dyrektor biblioteki obiecała przesłać zdjęcia z Dnia Kota więc zobaczymy co Wy tam robiłyscie :wink:
Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2012 22:35 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Pt lut 17, 2012 22:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Ten tydzień dyżurowo chyba trzeba zamknąć, ja jutro i tak jadę do kociarni wyadoptować Maciusia więc dyżur zrobię, w niedzielę rano jest Dorotka więc musi obsłużyć podawanie leków ranne i popołudniowe.
a tu proszę o zapisy na następny tydzień.
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.02.-19.02.2012 r.
20.02. pon. rano brak wie. Teresa
21.02. wt. rano brak wie. Ewa
22.02. śr. rano brak wie Cookie
23.02. czw.rano brak wie. brak
24.02. piat rano brak wie. Teresa
25.02. sob. rano Iwonka wie. brak
26.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Sob lut 18, 2012 8:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:wyczyściłam uszy Maciusiowi jutro jego wielki dzień jedzie do domku :D

:dance: :dance2: :dance:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob lut 18, 2012 10:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Michałowa miała wczoraj szczepienie podstawowe, powtórka 09.03.2012r. :D

Największą sensację, na spotkaniu z dzieciaczkami, wywołało zdjęcie kotka z jednym okiem (to, które jest na ulotce) :ryk: Zdjęcia raczej nie były robione, chyba że w tym zamieszaniu coś mi umknęło :oops:

Teresa, Mara poinformowała, że pojedzie na dyżur, a Ty nie. Jeśli mamy przestrzegac jakiś zasad to - wszyscy. I chyba lepiej obsadzic dyżur w ostatniej chwili niż wcale :roll:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lut 18, 2012 13:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob lut 18, 2012 14:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurze:
Dokupiłam Encortolon dla Madzi i Kropki.
Kropka OK, ale Madzia nadal ma rankę niezagojoną, a poza tym ma rozwolnienie -może z powodu leków, albo może z powodu wylizywania resztek szamponu. Trudno powiedzieć.
W środę obie panny jadą na kontrolę. Pysiol ma termin II szczepienia, więc jego też zabiorę, chyba że wcześniej pojedzie do domku. On trochę łysieje na grzbiecie przy ogonie.
Dawidek nie wymiotował, dostał dzisiaj znowu pastę odkłaczajacą. Pochodził trochę luzem. Chce się bawić i skakać :)
Fraglesowa i Józek wdali się w bójkę, dosyć ostrą.
Na zdrowej dyżur zrobiła moja koleżanka. Były jakieś wymiociny do posprzątania, poza tym OK.
Na zewnątrz, w okolicach budy nie było żadnego kota, ani miseczki. Koleżanka zostawiła tam trochę mokrego i suchego.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]