Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 02, 2013 12:06 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie mar 10, 2013 11:22 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

byłam z pimpusiem u weta, dostal nowy zestaw leków do oka, na ratowanie rogowki,
i chłopaki sierotki po przegladzie musza mieć jaja obciete bo juz dorosły.
Obrazek

maria_kania

Post » Wto mar 12, 2013 16:55 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Obrazek

maria_kania

Post » Śro mar 13, 2013 12:05 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Obrazek

maria_kania

Post » Czw mar 14, 2013 18:05 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

zapraszam na dawno obiecywany bazarek z Origami:
viewtopic.php?f=20&t=151623&p=9696564#p9696564
wszysko ręczna robota
pozdrawiam
Obrazek

maria_kania

Post » Pt mar 15, 2013 22:42 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

witam i przepraszam za nieobecność. od śmierci mojej mamy nic mi się nie chcę, jedynie siedze czasem na FB i ratuję ogony. dzieciaki chorowały mi znowu 3 tyg i nie miałam czasu na nic ale jestem i podbijam bazarki już teraz :).

wczoraj zawiozłam do babeczki na złotą karczmę wraz z Marią Ewę i Julka. fajny dom do wiosny, potem pani zabiera koty 3 km dalej do stajni hipoterapeutycznej. trochę miałam doła bo Julek to był prawdziwy demon i w ciągu 2 mies zrobiłam z niego swojskiego ziomka. ale czasem trzeba dokonac takiej decyzji, obydwa koty były mega trudne.

dziś wywiozła Paulina Farcika sierotkę do babeczki na Dąbrówkę i wraca kometując: szkoda że mnie tam Nie chcą adoptować ;) czyli dom mega dobry :)

jutro zamówione mam do adopcji Marwnika do Pruszcza, super się rozmawiało z kobietą przez telefon.

plus wiozę z Malwiną kotkę Pusię do Mostów obok Rewy. Pusia wróciła z adopcji po 3 mies (ludzie sobie wymyslili alergię)- ja w to nie wierzę. to był ich ukochany kot. więc komentarz jest tylko jeden- SKANDAL! kota była oddana do schronu po babci w hospicjum, potem skierowana do mnie, miała mega depresję bałam się że umrze. potem adopcja na Obłuże i tam spała z nimi w łóżku 3 mies. kilka dni temu zwrot i mimo zapewnień że zrobią bachorowi testy w czwartek i mam kota nikomu nie wydawac bo wrócą po niego- nie odezwali się już i nie odebrali telefonu ode mnie. szlag by ich :( nie nawidzę jak zwierzę jest traktowane jek przedmiot. kota znowu jest smutna, więc jak ten dom w Mostach okaże się nieodpowiedzialny to ja się chyba zapłaczę......... po rozmowie tel wygląda na dobry.

n oi mam ciągle doła:

- 2 tyg temu baba zabiła swojego kota, bo nie było mnie w domu i nie mogłam przyjąć na "cito" kotki
- za 2 tyg przychodzi do mnie kotka 5 letnia Krystyna, bo głupek Pan się zakochał w lasce która ma awersję do kotów- bez komentarza........
- dziś nie przyjęłam kota domowego znalezionego na ulicy Morskiej z uwagi na brak kasy na koncie. załatwiałam mu schronisko. szlag by to :(jakby była kasa, kot by spał dziś u Kasprzyka :(

a z nowo przyjętych: w lecznicy Jasia czarna ze Sztumu i Rudasek rudy z interwencji Moniki Pacz :) obydwa kocham :) :) :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt mar 15, 2013 22:46 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

maria_kania pisze:
mgj pisze:A to na pewno było dla mnie? Bo wiem, ze było cos u Ciebie, ale Maria miała wziąć i to co kojarzę (żel Dove) mi przekazała. Innego kurcze nie pamiętam. A co to jest, moze tak sobie odświeże pamięć?

Dzięki za wiadomość.

ja tez nic nie kojarze że czeka na odbiór ;-)
zerknij Sabina bo to chyba był ten dostarczony już Dove jak pisze mgj ;-)

a faktycznie to jakiś płyn do kapieli dla kotów :) pomyliłam z kosmetykiem dla mgj :(
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob mar 16, 2013 12:53 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

czekam z niecierpliwoscią jak sie skończy czas kawrantanny
dla Jasi oraz Rudzika ;-)
zrobie fotki i migiem ogłoszenia

3maj sie Sabina idzie wiosna będzie lepiej...
Obrazek

maria_kania

Post » Sob mar 16, 2013 19:23 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

W sorde, czy czwartek dzwonil do mnie facet, ktory chcial adoptowac Jasia. A poniewaz to nieaktualne dawno, to dalam namiary na Sabine. Rodzina z Gdyni Dabrowa - czy to ci wzieli Farcika??

Co do Pusi, to az mi sie nie chce komentowac... Jakas epidemia alergii!!!

Moj znajomy wzial kota, bo corka kocha i bardzo chciala. Okazalo sie jednak ze ma alergie, wiec postanowil sie odczulac. Z pozytywnym skutkiem. Mozna? Mozna!
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Nie mar 17, 2013 11:41 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

anula790820 pisze:W sorde, czy czwartek dzwonil do mnie facet, ktory chcial adoptowac Jasia. A poniewaz to nieaktualne dawno, to dalam namiary na Sabine. Rodzina z Gdyni Dabrowa - czy to ci wzieli Farcika??

Co do Pusi, to az mi sie nie chce komentowac... Jakas epidemia alergii!!!

Moj znajomy wzial kota, bo corka kocha i bardzo chciala. Okazalo sie jednak ze ma alergie, wiec postanowil sie odczulac. Z pozytywnym skutkiem. Mozna? Mozna!

a dziś wrócił Marwinek,
podobno agrsywny do opiekunów... ehh
Obrazek

maria_kania

Post » Nie mar 17, 2013 12:20 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Szkoda, ze ludzie tak szybko rezygnuja, juz po 1 dniu, kiedy wiadomo, ze kot jest zestresowany w nowym otoczeniu. Szkoda, ze nie daja mu szansy... :(
Pamietam Milusia bodajze, ktory rowniez byl bojowo nastawiony do pani, ktora go chciala adopotowac, a jednak Milus nie wrocil z adopcji i wierze, ze zasymilowal sie z nowa rodzina.
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Nie mar 17, 2013 15:15 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

anula790820 pisze:Szkoda, ze ludzie tak szybko rezygnuja, juz po 1 dniu, kiedy wiadomo, ze kot jest zestresowany w nowym otoczeniu. Szkoda, ze nie daja mu szansy... :(
Pamietam Milusia bodajze, ktory rowniez byl bojowo nastawiony do pani, ktora go chciala adopotowac, a jednak Milus nie wrocil z adopcji i wierze, ze zasymilowal sie z nowa rodzina.

Kiedyś wizełam z ogłoszenia odwiedzanego kastrowanego i zaszczepionego na mój koszt kocurka Jambo, wył u nas 3 dni nie jadł nie sikał, ja się poddałam, przyjechała po niego p. Hanka kot tańczył jak ją zobaczył i pojechal z nią, mineły 3 lata to mój adoptowany u Pani Hanki kocurek, odwiedzam go pije kawe z Panią Hania a on nadal tylko ją kocha, ostatnio udało mi sie pogłaskać go ale byłam szczęsliwa,
dzis mimo wszystko żałuje troche, ze sie poddałam, Paweł w domu tesciów nalegał na mnie, zresztą sama nie czuje sie tu dobrze wiec wiem że to było najlepsze co mogło sie dla niego wydarzyć...

a później przyszła Nesstusia moje szczęście, pół dzikie, (które nauczyło mnie pokory bo wszystko jest tak jak Nes chce albo nie ma wcale ona nie miala domu wiec powiedzialam ze jej nie odda choć by wyła ...) i to szczęśćie wczoraj i dziś dało sie na 2 minuty wziąść na kolana i nie bronilo sie tylko mruczało, w tym tempie to za 5 lat bedziemy nosić sie na rękach ;-) i rano jak jak jest głodna (a moze jesc az pęknie) to wskakuje do łózka i jeczy zaraz za budzikiem...
co za świat z tymi kotami ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Wto mar 19, 2013 13:22 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

zbitka fantow
zapraszam
viewtopic.php?f=20&t=151737
Obrazek

maria_kania

Post » Wto mar 19, 2013 22:20 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

komu kartę Wielkanocną ręcznie robioną?
viewtopic.php?f=20&t=151754
Obrazek

maria_kania

Post » Sob mar 23, 2013 19:57 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Byłam ostatnio w Kociarni
mam nowe fotki, Krysi i Jasi i Kropusia, Szczęściarz sie schował i Balbina ma fotkę za miast niego ;-)

przy okazji wstawie ;-)
pozdrawiam
Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]