TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2012 20:44 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - prośba o głosy na Krakvecie!

jopop pisze:to jest jeszcze inaczej. W łóżku sypiam ja, Piotr i rezydenci (3 koty i suka). I taka jest teoria.

Praktyka jest taka, że Piotrowi łamie się serce na Apaszkę, mi na Marę, czasem któremuś z nas na Powsinkę i często Uterusa. I Strużkę. I czasem Poświnkę :twisted: Jedyny który ma stały zakaz wstępu to Hilton, jak mnie dotknie to się duszę od razu.

a potem budzimy się zwinięci w paragraf i przeklinamy bo nie ma się jak wyprostować, wszędzie jakiś zwinięty kłębek :roll:

Szacunek z elastyczne ciała :ok: ja sama śpię w łóżku wielkości Waszego, również z kilkoma kotami i czuję się jak intruz na ich posłaniu.

Czeka mnie staropanieństwo z braku miejsca w łożu małżeńskim ;)
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Pon wrz 03, 2012 12:07 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - prośba o głosy na Krakvecie!

Proszsz:
jopop pisze:w ramach odreagowywania KV - garść dzisiejszych fotek z Gersona. *anika* twierdzi, że odróżni te bure maluchy na zdjęciach - to zostawiam jej przyjemność posortowania tego :twisted:

Obrazek WSZYSTKO :twisted: Od góry: Marcel, Piotruś, Jagódka, Kalina, Jaśmin (?), Kasztan, Jodła, Karagana (?), Kołatka, głowa Maybaszka.
Obrazek --||-- Duże bure to Jasna Gomulicka, na górze Marcel, Kruszyna przyszła i Piotruś.
Obrazek --||-- Od górnego lewego rogu: Jodła, Jagódka, Karagana, Szpadel (?), Kołatka, kalina, Kruszyna, Kasztan.
Obrazek Jaśminek
Obrazek Jaśminek
Obrazek Szpachla lub Szpadel (z przodu nie widać)
Obrazek Marcel, Krętak, Piotruś - na pierwszym planie
Obrazek Link źle wstawiony, ale na zdjęciu są: po lewej kawałek kocurka z białymi paluszkami, czyli Kongo, z przodu Marcel, Krętak, Piotruś, na drugim planie kawałek chyba Ciemnej Gomulickiej, na górze z tyłu za biurkiem po lewej jest Micia i Jagódka na pierwszym planie z przodu z prawej.
Obrazek Krętak - czyli jak się obcina rudemu kotu pazurki 8)
Obrazek Maybaszek, w klatce (na leczeniu) Szufla
Obrazek Renia w klatce na środku zdjęcia (w budce), do klatki dobija się któreś bure, Kobielatka albo Jamysia. Micia w dolnym lewym rogu.
Obrazek Krętak
Obrazek Piotruś, Marcel, z tyłu Micia i któraś Bura Gomulicka.
Obrazek Karagana
Obrazek Krętak
Obrazek Krętak i kawałek którejś Burej Gomulickiej
Obrazek Micia i Szpachla
Obrazek Zwisła
Obrazek Ciemna Bura Gomulicka, chyba :twisted:
Obrazek Jamysia :1luvu:
Obrazek Kasztan, Jodła
Obrazek Zwisła
Obrazek WSZYSTKO (zgodnie z ruchem wskazówek zegara): Kruszyna, Szpadel, coś tam, Karagana, Kasztan, Kalina, Kongo, przełazi nad kotem Zwisła.
Obrazek Jamysia
Obrazek Jamysia
Obrazek Ciemna Bura Gomulicka, Marcel, Krętak, Kongo z tyłu, Szpadel (?), kawałek Piotrusia.
Obrazek WSZYSTKO:
Obrazek Ciemna Bura Gomulicka
Obrazek Marcel
Obrazek Kasztan
Obrazek Kobielatka (na 95%)
Obrazek Jagódka, Kasztan
Obrazek Karagana
Obrazek Jaśminek
Obrazek Kasztan, Kołatka, Jagódka
Obrazek W klatce SirNick, po lewej Jodła, na środku Szpachla, na szafce Jagódka (?),
Obrazek Krętak
Obrazek Jamysia
Obrazek Kalina i Ciemna Bura Gomulicka
Obrazek Karagana
Obrazek czarno białe to Szpadel lub Szpachla, na klatce Marcel, bure niżej to Kobielatka (?), wysoko chyba Jasna Bura Gomulicka.
Obrazek Jamysia
Obrazek Jagódka
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon wrz 03, 2012 14:14 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - prośba o głosy na Krakvecie!

heheheeheheh ;) dobra jesteś ;) to porobię następne i Ci dam do opisania skoro Ci tak dobrze idzie :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon wrz 03, 2012 15:17 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - prośba o głosy na Krakvecie!

jopop pisze:to porobię następne i Ci dam do opisania skoro Ci tak dobrze idzie :twisted:

nie :twisted:

tzn. zrób, a ja się zastanowię czy mi się będzie chciało opisać ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon wrz 03, 2012 16:32 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - prośba o głosy na Krakvecie!

Bosz... Ile tego jest...
Jak tyo to *anika* robisz to ja nie wiem, dla mnie wszystko co na tych zdjęciach jest to DUŻO FUTER :twisted:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto wrz 04, 2012 10:13 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - prośba o głosy na Krakvecie!

_ogonek_ pisze:Bosz... Ile tego jest...
Jak tyo to *anika* robisz to ja nie wiem, dla mnie wszystko co na tych zdjęciach jest to DUŻO FUTER :twisted:

No przecież wszystko widać, każdy kotek inny 8) :lol:

szczególnie te czarno-białe od góry :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 04, 2012 13:41 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - prośba o głosy na Krakvecie!

*anika* pisze:
_ogonek_ pisze:Bosz... Ile tego jest...

No przecież wszystko widać, każdy kotek inny 8) :lol:

szczególnie te czarno-białe od góry :twisted:

peeeewnie :twisted:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto wrz 04, 2012 20:35 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Dziś dobry dzień był dla mnie, choć pełen przeżyć i męczący bardzo.

Jednym z punktów dnia była wiadomość o Krakvecie - wygraliśmy, i to więcej niż sądziliśmy ;) Bardzo, bardzo się cieszę.

I bardzo dziękuję za całą kampanię!
Obrazek

jopop

Post » Czw wrz 06, 2012 7:32 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Ostatnio były wieści z Gersona, to dziś z Klaudyny. Tu cały czas COŚ.

Długowłosa-łysa od 2 tyg. żyje wyłącznie kroplówkami. Niestety mimo osłabienia nadal nie pozwala wepchnąć sobie czegokolwiek do pyska, co jest o tyle dziwne, że wszelkie zastrzyki czy kroplówki daje sobie robić bez cienia protestu. Ale jeść to ona nie będzie. Wyniki jej się poprawiły, ale rokowania są nadal ostrożne.

Apaszka też dziwnie - wyniki ma bardzo dobre, a się zatacza. Badanie neurologiczne było możliwe tylko w ograniczonym zakresie (trudno zbadać część odruchów u prawie ślepego kota) - ale wszystko co się dało zbadać też było OK. A kot się chwieje na łapkach :( Na razie obserwujemy, za jakiś czas powtórzymy badania. Je jak świnka za to ;) wszystko chętnie i wszystko rozrzuca ;)

Niemrawy jest tez Hilton, jak mi się uda zabrać to go dziś wezmę na badania. Ale je, może nieco mniej niż zwykle - ale je.

Martwi mnie mój Łapuś, wygląda na to, że ma nawrót swojej dziwacznej przypadłości. Muszę zaraz odszukać notatki co się wtedy działo, ale o ile pamiętam - wygląda to podobnie. Wtedy Łapcio schudł do niecałych 3 kg :strach: Też rozpoczynamy diagnostykę.

Mara nadal ma rany na grzbiecie, muszę o niej ponownie porozmawiać. U reszty - podobne rany się ładnie poleczyły, u niej jakoś nie chcą. Np. Dalma miała już pół ciała w strupach, a jest z powrotem OK. Zabawne - podawanie jej leków jest banalnie proste, a przecież nie jest to specjalnie sympatyczne zwierzę...

Kuba znów się trochę drapie, być może podjadł jakiegoś nieswojego chrupka. No i drapie mi się cały czas Ari, ma bakteryjne zapalenie skóry, będące najprawdopodobniej powikłaniem po alergii. ciekawe jak przekonam moją Mamę by nie podkarmiała psa jak do niej przychodzę jeśli czeka nas zmiana karmy na hypoalergiczną :twisted:

Reszta - mniej więcej OK.
Obrazek

jopop

Post » Czw wrz 06, 2012 9:06 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Przekleństwo chińskie brzmi: "Obyś żył w ciekawych czasach"..

Tu też jest "ciekawie".. :roll:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw wrz 06, 2012 20:32 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Dotarłam wreszcie do domu, zmordowana noszeniem kotów. W pewnym momencie niosłam 3 dorosłe kocury, w tym Łapka, który maleństwem nie jest :roll:

Łapcio niestety kiepsko. Na razie mamy część wyników, są fatalne, jutro powinna być reszta podstawowych badań. I pewnie zlecimy jakieś dodatkowe. Smutno.
Obrazek

jopop

Post » Pt wrz 07, 2012 13:21 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Dla Łapcia mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
jakby coś extra było potrzebne Łapciowi to ......daj znać :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]