KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 12:41 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Nadchodź śmiało, panleukopenio...

A to, że Viva zarządzała schroniskiem, pojawia się nie po raz pierwszy i chyba dla każdego - poza panem Matkowskim - jest to zaskakujące.
Viva ani przez moment nie była tam organizacją decyzyjną, z tego co ja wiem.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 11, 2012 12:53 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Szalony Kot pisze:Nadchodź śmiało, panleukopenio...

A to, że Viva zarządzała schroniskiem, pojawia się nie po raz pierwszy i chyba dla każdego - poza panem Matkowskim - jest to zaskakujące.
Viva ani przez moment nie była tam organizacją decyzyjną, z tego co ja wiem.

Czarek Wyszyński ZANIM został przewodniczącym Vivy był w zarządzie Fundacji Niedźwiedź. Z którego to zarządu ustąpił motywując to brakiem wpływu na to, co dzieje się w Korabiewicach.
http://boz.org.pl/mz/korabiewice/sprostowanie.htm
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 11, 2012 12:54 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Tomasz Matkowski pisze:koty były leczone trzema preparatami: oimedryl sestalkot i advocat. w tym czasie nie mozna ich bylo szczepic. w chwili obecnej juz by mozna, ale chyba przyjmiemy zasade ze kto adoptuje kota, ten go szczepi we wlasnym zakresie.
jesli chodzi o wscieklizne. podobno niektóre koty byly szczepione w zeszlym roku. ale nie wiemy które i czy na pewno. viva nie prowadzila tam zadnej dokumentacji wiec nie mamy mozliwosci sprawdzenia czegokolwiek co dzialo sie tam przedtem.

Dziękuję za informację.
Mam takie pytanie - słyszałam, ze Viva! była zainteresowana zabraniem kotów z Korabiewic. Możesz to potwierdzić albo zaprzeczyć?
Jeżeli była, to rozumiem, że istnieją animozje, nieufność, ale gdyby była taka inicjatywa, to czy nie można by było podpisać umowy cywilnoprawnej na mocy której Viva! byłaby zobowiązana do rozliczenia się, co dzieje się z kotami, gdzie trafiły, poinformowania o stanie ich zdrowia.
Więcej o szczegółach, z piszących tu osób może powiedzieć Zofia&Sasza, ale z Boguszyc została zabrana w kilku rzutach spora liczba kotów i opuściły to miejsce wszystkie koty, zostały znalezione domy stałe, domy tymczasowe. Żaden kot nie zagubił się po drodze, czyli jest to możliwe.
Czy nie lepiej dojść do porozumienia z organizacją, która ewentualnie chce pomóc i wydając zwierzęta zobowiązać ją do pewnych działań i informacji, niż bezsensownie "drzeć koty" na forach i w realu?
Feebee

Post » Śro sty 11, 2012 13:05 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Tomasz Matkowski pisze:Popieram wszystkie osoby które domagają się bana dla mnie. uprzedzam, ze w innym wypadku bede nadal psul radosny nastrój kółka wzajemnej adoracji i przygważdżał wszystkie klamstwa i oszczerstwa.

To może jednak Zarząd się przychyli?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro sty 11, 2012 13:07 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Ponownie wątek został oczyszczony z niemerytorycznych postów.
aassiiaa

Prywatnie mam prośbę :)
Proszę skupcie się na pomocy kotom, a nie kto z kim i dlaczego, o której, po co i jak, gdzie i kiedy mógł pracować/współpracować/obrazić/zarobić itp.
Sporo fajnej pracy już wykonaliście - gratuluję. Mam nadzieję, że Pan Tomasz troszkę spuści z tonu i wspólnie doprowadzicie to miejsce do ładu. Tego wszystkim życzę.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro sty 11, 2012 14:07 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Obrazek
Kotek z Korabiewic w nowym domku :D

KoraKora

Od: Pon gru 19, 2011 16:15

Post » Śro sty 11, 2012 16:04 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

myamya pisze:
KoraKora pisze:Mi Pan Kierownik mówił, że zaszczepione były na wściekliznę

Dziękuję, przekażę osobie, która kotka wzięła, że będzie potrzebował wszystkich podstawowych szczepień. :wink:
Kotek nie będzie wychodzący, więc wścieklizna mu się raczej do niczego nie przyda. :roll:

Przyda, jesli drapnie "złosliwa sasiadkę" :wink: -serio
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sty 11, 2012 16:07 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

KoraKora pisze:Obrazek
Kotek z Korabiewic w nowym domku :D

:1luvu:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sty 11, 2012 22:56 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Wydaje mi się to, że korabiewickie koty to kolejne juz pokolenia kotów tam urodzonych i z wirusówkami raczej nie miały do czynienia. Korabiewice były schronem ale w środku lasu...Sądzę,że warto o tym pamietać przy szukaniu im Dt czy miejsc na sterylki...

gagata1

Od: Nie maja 18, 2008 7:34

Post » Czw sty 12, 2012 0:32 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

myamya pisze:
W związku z tym dlaczego koty z Korabiewic są wydawane do adopcji bez jakiejkolwiek dokumentacji medycznej?

A dlatego, ze Korabiewice NIE SĄ schroniskiem. Ktos kto oddaje swoje zwierze nie ma zadnych takich obowiazkow! :wink:
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Czw sty 12, 2012 9:08 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

ARKA pisze:
A dlatego, ze Korabiewice NIE SĄ schroniskiem. Ktos kto oddaje swoje zwierze nie ma zadnych takich obowiazkow! :wink:

:?
Co to znaczy, że żadnych takich obowiązków nie ma? I nie chodzi mi wcale o Korabiewice, ale o placet na działanie, które korzyści dla zwierzaków nie przyniesie.
Za kotem/psem powinna iść dokumentacja medyczna, jeżeli taka istnieje. To chyba normalne, logiczne działanie.
Feebee

Post » Czw sty 12, 2012 10:04 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

ARKA pisze:
myamya pisze:
W związku z tym dlaczego koty z Korabiewic są wydawane do adopcji bez jakiejkolwiek dokumentacji medycznej?

Nie ma. Niemniej tu, na forum mamy nieco inne standardy.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sty 12, 2012 11:35 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Jakaś dezinformacja tutaj zaistniała
"Schronisko założone zostało w 1980 r.
W 1998 r. Magdalena Szwarc powołała Fundację "Niedźwiedź" finansujące schronisko, a w 2003 r. schronisko zostało zerejestrowane przez Inspekcję Weterynaryjną. "

Schronisko w Korabiewicach zostało zarejestrowane jako schronisko i uzyskało taki statut prawny więc ma tytuł prawny , co za tym idzie jest zobowiązane do posiadania dokumentacji medycznej. Jeśli takowej nie ma, to znaczy że łamie kolejne przepisy prawne o :nadzorze weterynaryjnym nad schroniskami dla zwierząt oraz ustawie o zapobieganiu chorób odzwierzęcych.
"Im dłużej przebywam z ludźmi, tym bardziej kocham swoje zwierzęta."
Wiem, robię błędy ortograficzne
Nie puszczone bąki powodują przesrane myśli.
[url=http://www.etovet.pl[/url]

Puchacz

Od: Nie lut 22, 2004 16:23

Post » Czw sty 12, 2012 11:39 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Korabiewice mocą decyzji powiatowego straciły status schroniska.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw sty 12, 2012 11:40 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Ale chyba na jakiejś podstawie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]