ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Wto sty 10, 2012 19:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V-nowa lista i co z czarnuszkiem z Palucha?

Cioteczki, za pomoc finansową póki co serdecznie dziękujemy- niech służy innym kiciom.
Sytuacja na chwilę obecną wygląda tak, że kocinek jest zdrowy i w zasadzie najbardziej potrzebny mu DS. ech :roll:
Z Palucha nie można zaadoptować kota na odległość- trzeba stawić się w schronisku dlatego utrudniona jest opcja odległych DT :( . W tym momencie nie jest to na pewno kwestia ratowania życia tylko znalezienia odpowiedzialnego, kochającego domu. W tym tygodniu ruszam z ogłoszeniami, proszę o kciuki :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sty 10, 2012 20:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V-nowa lista i co z czarnuszkiem z Palucha?

:ok::) ,oby jak najwięcej domków dla kociaczków ...I chociaż tymczas do czarnulka z Łodzi ....... :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sty 11, 2012 20:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V-nowa lista i co z czarnuszkiem z Palucha?

Właśnie wyczytałam, że ten słodki malutki Emu z Łodzi jest w tdt. To mi BARDZO poprawiło humor, bardzo! :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sty 11, 2012 22:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V-nowa lista i co z czarnuszkiem z Palucha?

To wspaniale też się cieszę :ok: , są jeszcze dobrzy ludzie .Oby ich było coraz więcej ...

lidka02

Post » Nie sty 15, 2012 13:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Emu z Łodzi i czarny z Palucha proszą o dt/ds

lista na styczeń

1. kotek Filuś pod opieką lidka02 Obrazek
-zabieg usunięcia gałki ocznej-
viewtopic.php?f=1&t=137041&start=435

2. Tytus dt missieek Obrazek
-zabieg entropium -

3.koteczka Niunia ?- czekam na informacje

kotek Emu jest w kąciku pilne adopcje pod numerem 12-będzie wspaniałym, mądrym przyjacielem, gdybym mogła, sama bym go zabrała, on potrzebuje kochającego człowieka, bardzo się cieszę,że ma choć tdt , inaczej zgasłby w schronie...

za maluszka z Palucha trzymamy kciuki, oby jak najszybciej znalazł dom, bo , jak zrozumiałam, dt nie wchodzi w grę, aby go stamtąd wyciągnąć?

marzy mi się, aby znalazł się ktoś, kto zaadoptuje obydwa czarnuszki -stanowiłyby wspaniałe towarzystwo nawzajem i dla człowieka, wszak wiemy,że dwa koty o wiele lepiej się wychowują niż samotnik
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon sty 16, 2012 20:32 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Emu z Łodzi i czarny z Palucha proszą o dt/ds

To u mnie właśnie przebywa Emu z łódzkiego schroniska i jest bezpieczny. Chciałam tylko sprostować że szukanie mu domu nie jest sprawą naglącą i baardzo pilną gdyż u mnie może przebywać przez taki czas jaki będzie potrzebny,a jestem również w kontakcie z potencjalnym DS. Na razie u Emu wszystko ok,dziękuję za zainteresowanie i umieszczenie go w tym wątku.

as_animali

Od: Sob sty 29, 2011 15:06

Post » Pon sty 16, 2012 22:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Molli pisze:Witajcie :)

W sobotę miałam okazję poznać jednookiego kociaka ze Schroniska w Przyborówku.
Jak się okazało - jest to kocurek. Bardzo młodziutki, ma zaledwie 2-3 miesiące.
Oczko ładnie się wygoiło. Kociak przyjazny, ale taki jakiś smutny :cry:

Obrazek Obrazek Obrazek

Z dobrych wieści: NA PIRATA CZEKA JUŻ DOM STAŁY :ok:
W weekend kociak się przeprowadza ;)

Piracik znów szuka domu! :cry:

Ilekroć przygarniamy zwierzę, stajemy się odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy. Nie każdy właściciel jest otwarty na tą prostą prawdę. Konsekwencje braku odpowiedzialności do końca życia będzie ponosił również 5-miesięczny kocurek Pirat, który w wyniku zaniedbań ze strony swego opiekuna stracił jedno oczko.

Obecnie kotek znajduje się w domu swej tymczasowej opiekunki, która zadbała o kocie zdrowie i dobrą kondycję. Dzięki jej staraniom, Pirat odzyskał zaufanie do ludzi i spędza czas w sposób typowy dla każdego kociego małolata. Jest bardzo wesoły, chętnie się bawi i lubi towarzystwo innych zwierząt. Zmęczony gonitwami za myszką, chętnie wtula się w ramiona człowieka i uruchamia rozkoszny traktorek, choć pewnie wolałby, by były to ramiona kogoś, kto zechce go adoptować i będzie tulił go już zawsze.

Pirat ma książeczkę zdrowia, jest zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony. Posiada również znaczną część wyprawki (książeczka zdrowia, kuweta, karma), którą zabierze ze sobą do nowego domu.

W sprawie adopcji prosimy kontaktować się z Martą:
    tel: 607 675 893 (nie zawsze może odebrać, prosimy o sms)
    mail: adopcje@animal-security.pl

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Wto sty 17, 2012 12:21 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Emu z Łodzi i czarny z Palucha proszą o dt/ds

as_animali pisze:To u mnie właśnie przebywa Emu z łódzkiego schroniska i jest bezpieczny. Chciałam tylko sprostować że szukanie mu domu nie jest sprawą naglącą i baardzo pilną gdyż u mnie może przebywać przez taki czas jaki będzie potrzebny,a jestem również w kontakcie z potencjalnym DS. Na razie u Emu wszystko ok,dziękuję za zainteresowanie i umieszczenie go w tym wątku.

dziekuję ,as_animali że się zgłosiłaś do naszego wątku :D
I wobec tej wiadomości, przeniosę Emu, jako,że ma dt u Ciebie na listę adopcyjną mniej pilną-bądźcie z nami, pisz , co tam u kocia słychać i pracuj nad ds :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sty 17, 2012 12:44 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Emu z Łodzi i czarny z Palucha proszą o dt/ds

Emu jest pod nr 25 w kąciku adopcyjnym, Piracik pod nr 26-kociaki czekają na wspaniałe, odpowiedzialne domy :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto sty 17, 2012 12:55 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

lista na styczeń 2012r.

1. kotek Filuś pod opieką lidka02 Obrazek
-zabieg usunięcia gałki ocznej-
viewtopic.php?f=1&t=137041&start=435

2. Tytus dt missieek Obrazek
-zabieg entropium -

alessandra

Post » Wto sty 17, 2012 13:00 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Cudny ten Piracik przypomina mi mojego pierwszego kota śliczny , jak wejść na ten kącik adopcyjny :oops:

lidka02

Post » Wto sty 17, 2012 16:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Emu dziękuje za umieszczenie w tak wspaniałym klubie :wink: ,przesyła wkupne czyli foto z dt i prosi o pw z danymi gdzie można przesłać "wkupne-grosikowe"

Obrazek

as_animali

Od: Sob sty 29, 2011 15:06

Post » Wto sty 17, 2012 17:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

lidka02 pisze:Cudny ten Piracik przypomina mi mojego pierwszego kota śliczny , jak wejść na ten kącik adopcyjny :oops:

Lidko, na 1 stronie wątku są kotki do adopcji, zasady klubu, koty do adopcji wirtualnej, a także kącik pamięci, czyli kotki, które odeszły.

alessandra

Post » Śro sty 18, 2012 21:48 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Na koncie mamy tylko 270 złotych z czego 50 jest ze wskazaniem dla jopop, bo zapomniałam jej przelać :oops:

Chyba przyjdzie nam ogłosić bankructwo niedługo Obrazek
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sty 18, 2012 21:55 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

w piatek z bazarku pojdzie 40 zl plus skladka ode mnie :)
chcialam jeszcze poczekac, ale bazarki kiepsko bardzo ida i chyba w tym miesiacu wiecej sie nie uzbiera...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

[poprzednia][następna]