Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 22:47 Re: Fundacja "JOKOT"

jopop pisze:4. Przyjmuję zapisy na kocięta na początek maja. W HURCIE i DETALU.

:ryk: :ryk: :ryk:
ja Cię zatrudnię do pisania tekstów do ogłoszeń :twisted: Mam z tym problem :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie kwi 10, 2011 22:57 Re: Fundacja "JOKOT"

jopop pisze:to nie ja, nie przyznaję się ;)

1. Mamy nowego kota szukającego DT. Przybłąkał się jesienią, przezimował w ogrodzie w budce. Ale rodzina jest na niego na tyle uczulona, że nawet w ogródku nie może zostać. PILNE!

"Odrobaczony i wysterylizowany. Przyjazny dzieciom, spokojny, nie drapie. Potrafi się pobawić. Ma około 3 lat".

Obrazek Obrazek

2. Przypominam, że szukamy DT dla SZARUSI, siostry rozjechanego kocurka.

3. I zgarnięty wczoraj bury zajął miejsce czarnemu koledze - szukamy DT dla czarnego!

4. Przyjmuję zapisy na kocięta na początek maja. W HURCIE i DETALU.

4. OKI ma ogłoszenia na kocięta :>
3. i 1. obskoczę w jednym ogłoszeniu, ten czarny fajny miziak?
2. Zdjęcia może...? Nieśmiało tak..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie kwi 10, 2011 23:06 Re: Fundacja "JOKOT"

o czarnym nic nie wiem czy miziak. spróbuję jutro poprosić karmicielkę o info. i o fotki szarusi. ale tak jak już pisałam - o tych 2 kotach praktycznie nic nie wiem, więc nie chciałabym ogłaszać ich na FB żeby potem obcy sie nie czepiali mnie, że dziki. wolę jak się czepiają swoi ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon kwi 11, 2011 7:45 Re: Fundacja "JOKOT"

Informacja dla Fundacji, ważne :!:
W dniu 14 IV o godz. 12.oo, IV p. sala konferencyjna, Pl. Starynkiewicza 7/9 odbędzie się spotkanie Komisji Dialogu Społecznego dla osób prowadzących Fundacje ws. wystąpień o dotację. to bedzie szkolenie jak pisać wniosek o dotacje.
dowiedziałam się o tym wczoraj od osoby która prowadzi fundację "Kocialandia". osoba ta otrzymywała dotacje z Urzędu Miasta. dziś do niej zadzwonię dowiem się więcej i napiszę. może warto pójść żeby wiedzieć jak pisać wniosek o dotację.
w dniu 13 IV na placu Bankowym u Starosty Mazowieckiego też będzie jakieś spotkanie ws dotacji ale mam za mało informacji, napiszę jak coś więcej będę wiedziała.
Ponadto córka tej pani z fundacji "Kocialandia" będzie robić jakiś film do internetu o bezdomności kotów etc. tez jeszcze dokładnie nie wiem, ale może uda mi się nawiązać z nią kontakt żeby powiedzieć coś o JoKocie :kotek:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pon kwi 11, 2011 7:53 Re: Fundacja "JOKOT"

Na Jelonkach Jopop i Piotr złapali rudego kocura, ciężarówka znowu się nie pojawiła :cry:

Najbliższe spotkanie Komisji:

14 kwietnia 2011 roku
godz. 12:00
Biuro Ochrony Środowiska Urzędu m.st. Warszawy
pl. Starynkiewicza 7/9
sala nr 408

ze strony urzędu

w składzie Komisji jest też JoKot :1luvu:

można porozumieć się z KOcialandią bo może pomogą sfinansować sterylizację bezdomniaków, bo mówiłam że łapiecie bemowskie bezdomniaki i zawozicie do Boliłapki

Maria Szczyglińska

Post » Pon kwi 11, 2011 8:44 Re: Fundacja "JOKOT"

A co mam się nie przyznać - i uprzedzam że czas to one mają do 15.05 max bo potem mam to o czym Ci mówiłam. Mają już FB http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 74&index=1

Kotka jest Zołza okrutna, noc spędziła w kuchni bo fuczy na moje biedne domowe niewiniątka :) Jest w stanie wskoczyc absolutnie wszędzie - ściągałam ją juz z lodówki, góry szafek kuchennych i z kredensu w pokoju. Nadaje siędo spokojnego domu bez dzieci i jednak raczej bez innych kotów. Buziaczek za to jest słodki i nieśmiały i zachwycony zmianą miejsca. Nieśmialo zajął w nocy róg mojej kanapy i sobie tam słodko spał. Koty olewa, interesuje go miska i spanie na czymś miękkim oraz mizianie, a jak sięgo nie mizia to choc na stopie się cżłowiekowi połozy tylko żeby byc blisko. Rozwalił mnei tym szczerze mówiąc. Krytej kuwety się jeszcze boi więc musiałam mu jedną zwykłą zainstalować.
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Pon kwi 11, 2011 8:45 Re: Fundacja "JOKOT"

a i jeszcze jedno - mogę pomóc w przygotowywaniu wniosków o dotacje - (zajmuję się przyznawaniem dotacji z zakresu profilaktyki uzależnień)
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Pon kwi 11, 2011 9:56 Re: Fundacja "JOKOT"

ASK@ pisze:PILNIE PROSZĘ O POMOC DLA RUDZIKA!!!

Zadzwoniła Ewa z Otwockiego TOZ-u.Zrozpaczona :cry: . Do niej dzwonił zaś wet. Przyniesiono 6 miesiecznego wychodzącego rudego kociaka do uśpienia. Po wypadku samochodowym. Jest podobno niedowład nóżek ale wg weta do wyleczenia. Pan nie chce leczyc bo głupi kot sam wyszedł na ulicę czy coś w tym stylu...
Ja nie mam już gdzie i jak.Nietety.

Obiecałam poszukać,napisać,pobłagać!
Kochani,może ktoś ma miejsce,serce i mozliwości.
Otwock szczególnie mile widziany.
Jeśli kot trafi w nasze okolice to leczenie będzie na koszt TOZ-u w wybranej lecznicy!
Wyżebrałam czas do wieczora.

Bardzo,bardzo proszę
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon kwi 11, 2011 10:22 Re: Fundacja "JOKOT"

Boze co za ludzie :evil: Przykro mi ale nie mogę wziąć kociaczka :cry:

Maria Szczyglińska

Post » Pon kwi 11, 2011 11:41 Re: Fundacja "JOKOT"

1. Przeczytałam wszystko. Przeczytam jeszcze raz później, to może przetworzę.

2. Renatob - liczę na Ciebie po południu. W miarę możliwości również z odwiezieniem tych na Krasiczyńską, ale jak się nie da to spoko. Niestety istnieje ryzyko, że będę się musiała z Wami zabrać (Kminek nie je).

3. Jutro odwołuję łapankę, bo jestem chora. Jak jest ktokolwiek kto ma moce przerobowe, to dobrze byłoby zajrzeć choć na WILCZĄ (późne popołudnie - podobno koty tam dają się nawet głaskać). Ale lepiej mieć łapkę na wszelki wypadek.

4. Idę do łóżka. Dzwonić tylko w gardłowych sprawach (renato - Ciebie oczywiście zapraszam, zresztą może do popołudnia późnego już wylezę z barłogu).

5. Ja jadę na łapankę dopiero w piątek z OKI - wstyd by do tego czasu klatki się marnowały. Kto chętny?

6. Przypominam, że szukamy DT dla kilku kotów!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon kwi 11, 2011 13:13 Re: Fundacja "JOKOT"

Zirrael, zrobić dla nich ogłoszenia czy sama coś robisz..?

Jeśli chodzi o łapanki - mogę komuś potowarzyszyć, jakby ktoś się zdecydował...

Szalony Kot

Post » Pon kwi 11, 2011 13:17 Re: Fundacja "JOKOT"

Szalony Kot pisze:Zirrael, zrobić dla nich ogłoszenia czy sama coś robisz..?

Jesi mozesz cos porobic to ja bardzo proszę - tez cos bede dzialac ale im wiecej tym lepiej - bo czasu zbyt wiele nei ma na znalezienie im domów. Wszystko co potrzebne jest na FB
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Pon kwi 11, 2011 13:28 Re: Fundacja "JOKOT"

zirrael pisze:
Szalony Kot pisze:Zirrael, zrobić dla nich ogłoszenia czy sama coś robisz..?

Jesi mozesz cos porobic to ja bardzo proszę - tez cos bede dzialac ale im wiecej tym lepiej - bo czasu zbyt wiele nei ma na znalezienie im domów. Wszystko co potrzebne jest na FB

Ok ok :ok: :ok: :ok:

Szalony Kot

Post » Wto kwi 12, 2011 10:14 Re: Fundacja "JOKOT"

słyszałam od kobiety z fundacji "Kocialandia" że Koteria dostała dużą dotację na sterylizacje bezdomniaków. Więc może zamiast obciążać Boliłapkę tam wozić koty?

Maria Szczyglińska

[poprzednia][następna]