DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 18:13 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Erin pisze:Bianka, już o tym słyszałam, ale wiem też, że do karmy dla kurczaków dodaje się fosfor.
Zazwyczaj sprawdzam mięsko, które kupię, ale tylko ten jeden raz mi się to zdarzyło.

i wiem na pewno że kurczaki swój różowy kolor zawdzięczają denaturatowi!! łosoś zresztą też :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 19, 2011 18:13 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

O kurczaki, a ja kocham łososia :strach:

Jaką karme jedzą Twoi rezydenci? Suchą i mokrą.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro sty 19, 2011 18:19 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

smarti pisze:
i wiem na pewno że kurczaki swój różowy kolor zawdzięczają denaturatowi!! łosoś zresztą też :D

No nieźle :roll: 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 19, 2011 18:20 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

smarti pisze:
smarti pisze:Edytka-Ty nie bądż dla mnie taka okrutna :mrgreen: :D -ja wszystko czytam i na wątkach osobistych "swoich kiciów" też często bywam) ale nie zawsze coś piszę,bo to pisanie to straszny zjadacz czasu..

a chciałam Cię zapytać-czy Ty nie masz przypadkiem jakiejś komóreczki,pawiloniku,altanki aby dać DT temu bidzie?

a ja to w ogóle pikuś a nawet palmpikuś 8)

mój Tż jak się dorwie to wszystkie wątki czyta od dechy do dechy nowe posty,a w dodatku jak mnie nie ma to też się loguje.
-wczoraj do drugiej zdjecia mi wklejał i uzupełnial początek :piwa: :piwa: :piwa:

ale na mnie to marudzi że "ciągle tylko na miau siedzę i nic nie zrobione :mrgreen: "

okrutna to ja nie mam zamiaru być tylko zastanawiałam się czy czytałaś :)
Mam przy garażu takie pomieszczenie gospodarcze ale tam ulokowalam budę moim 2 dużym psom (w dzień drzwi są cały czas otwarte żeby miały dostęp do budy) i chociażby z ich powodu nie dam rady kici wziąć, biedne jeszcze bardziej były by zestresowane.
Poza tym chyba mój TŻ nie bardzo by się na to zapatrywał :(
Ale pomyślę o :kotek: - słowo harcerza :!: Może coś wykąbinuję i uda mi się urobi TŻ-a.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sty 19, 2011 18:55 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Ja mięso kupuje w 2 sklepach, wiem jacy są producenci. Fakt, kupuję drożej ale mam sprawdzone. Z resztą u mnie mięso jest ze 3-4 razy w tygodniu, także nie jakoś często. Mieczysław je tylko sprawdzone mięsko też, dostaje tylko te polędwiczki odcięte od piersi kurczakowej albo ligawę wołową, parę razy z rostbeefu dostał mięsko i ze skrzydełek z rosołu, czy serduszek.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 19, 2011 19:05 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Iwonko, weszłam na pierwszą stronę i się zakochałam w Waszych rezydentach :1luvu:

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 19:12 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Erin pisze:
smarti pisze:

No nieźle :roll: 8)

miałam powiedzieć , że zostane wegetarianką ale w sumie warzywa też mocno sypane :?
Dobrze , że mam ogródek to będę ekouprawy miała....tylko te kwaśne deszcze :?
A tak poważnie to niedługo skończymy jak w sexmisji - "weź pigułkę, weź pigułkę"
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Śro sty 19, 2011 19:14 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Gibutkowa pisze:Ja mięso kupuje w 2 sklepach, wiem jacy są producenci. Fakt, kupuję drożej ale mam sprawdzone. Z resztą u mnie mięso jest ze 3-4 razy w tygodniu, także nie jakoś często. Mieczysław je tylko sprawdzone mięsko też, dostaje tylko te polędwiczki odcięte od piersi kurczakowej albo ligawę wołową, parę razy z rostbeefu dostał mięsko i ze skrzydełek z rosołu, czy serduszek.

To tak jak my, mały sklepik, sprawdzone mięso i wędlina - wysokie ceny . W soboty kolejka na zewnątrz przed otwarciem już się ustawia, potem nie jest lepiej.

EdytaB_a

Post » Śro sty 19, 2011 19:46 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

EdytaB_a pisze:
miałam powiedzieć , że zostane wegetarianką ale w sumie warzywa też mocno sypane :?
A tak poważnie to niedługo skończymy jak w sexmisji - "weź pigułkę, weź pigułkę"

A ja już prawie jestem wege, bo mięsa jem ostatnio bardzo mało.
Wolę ryby ... no i warzywa. A że sypane - no cóż, nie unikniemy tego.
A w sumie pigułka zamiast jedzenia nie byłaby taka zła.
Szczególnie, jeśli odpowiednia dawka zaspokajałaby głód.
I mogłabym jeździć na rowerze tylko i wyłącznie dla relaksu :mrgreen:

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 20:01 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Erin pisze:
EdytaB_a pisze:

A ja już prawie jestem wege, bo mięsa jem ostatnio bardzo mało.
Wolę ryby ... no i warzywa. A że sypane - no cóż, nie unikniemy tego.
A w sumie pigułka zamiast jedzenia nie byłaby taka zła.
Szczególnie, jeśli odpowiednia dawka zaspokajałaby głód.
I mogłabym jeździć na rowerze tylko i wyłącznie dla relaksu :mrgreen:

cholera co w takim razie z moim łakomstwem....
na to by wynaleźli magiczne proszki :mrgreen:

EdytaB_a

Post » Śro sty 19, 2011 20:15 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

EdytaB_a pisze:cholera co w takim razie z moim łakomstwem....
na to by wynaleźli magiczne proszki :mrgreen:

Wiesz, ja w sumie też łakomczuch jestem.
Ale trzeba ćwiczyć silną wolę :twisted: :mrgreen:

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 20:34 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Chatte pisze:O kurczaki, a ja kocham łososia :strach:

Jaką karme jedzą Twoi rezydenci? Suchą i mokrą.

moi mieszaną z tych rodzajów royala ktory akurat jest w promocji u p.Tomka na bazarku + urinary i renala dodatek profilaktycznie ,prawie zawsze.
ostatnio raz nabyłam Brit i domieszałam to tego Brita cholery wypluwali i zjedli na końcu bo się zaparłam.
Ale chcę teraz spróbować może coś taniej-jakieś dobre internetowe ale żeby się bardziej opłaciły niż ten royal w promocji(400+400g za 20zł).

zresztą tymczaski jedzą ro samo-mieszam w jednym wiaderku i roznoszę po pokojach :D

Edytka będę wdzięczna a kicio jeszcze bardziej :D

Erin,-dzięki za miłe słowa w imieniu rezydentów :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Gibutkowa-u Ciebie to takie luksusy one mają że ja wymiękam.. :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 19, 2011 20:39 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

kupiłam dziś
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/113243

szanowni państwo nawet dobrze powąchac nie chcieli :twisted:
ale wymieszałam z saszetką gourmetową i poszło :)

EdytaB_a

Post » Śro sty 19, 2011 20:49 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Wy arystokrację macie :mrgreen:
Moje wolą mięso, ale suche też jedzą.
A próbowałyście Boscha lub Nutry?

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 20:53 Re: SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego PILNY DT !!!

Erin pisze:Wy arystokrację macie :mrgreen:
Moje wolą mięso, ale suche też jedzą.
A próbowałyście Boscha lub Nutry?

nie
moje Purinę wcinają suchą,
wcześniej frankowi kupiłam z Josery - też olał :x

EdytaB_a

[poprzednia][następna]