Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 11:40 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kropeczka13 pisze:Obrazek

oj zaczepno - hipnotyzujące spojrzenie - taki jestem zawadiaka :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto sty 11, 2011 11:45 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:a tu piszą o nas w prasie, obiecana niespodzianka, szkoda, ze nie ma namiarów na stronę www :(

Obrazek

narazie tego numeru jeszcze nie ma na e.stronach
http://www.wiadomoscizaglebia.pl/index.html
później po kliknięciu w ekostrony będzie też ta z 11.01.11 ekostrona
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 11, 2011 12:04 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:a tu piszą o nas w prasie, obiecana niespodzianka, szkoda, ze nie ma namiarów na stronę www :(

Obrazek

Mnie przysłała na e-maila Gosia, dziekuje Gosiu :1luvu: Mam nadzieje, ze Brat nie zapomni mi kupic gazety bo w ramke trzeba oprawic :wink:

No no Dziewczyny ale super niespodzianka, tak trzymać :ok: Widac zmieniajacą się rzeczywistość w bezdomności zwierząt a wpływ na to ma cięzka praca wszystkich zaangażowanych. Może Władze miasta tez to dostrzegą i zaczna współpracować, czego sobie i Wam zyczę :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sty 11, 2011 12:14 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

taki był cel tego artykułu - zwócić uwagę mieszkańców, że problem istnieje i coś trzeba z tym zrobić oraz, jeśli się chce, można nam i kotom sosnowieckim pomóc.

a tak z innej beczki

Efisia lepsza osłuchowo - prowdopodobnie ta flegamina ładnie rozrzedza wydzielnę. Pilnujcie proszę by kotka dostała 1 x dziennie !!! drugi raz dostaje z zastrzykiem, więc też tzreba pamiętać, żeby lek zabrać na zastrzyk.

dziś był Piotrek z kotką, więc musi dostać wieczorem drugą dawkę flegaminy

jest ta strzykawa do podawania leków - bardzo łatwo się podaje - jedną ręką chwytamy kota za kark i odciągamy do tyłu głowę, tak żeby otworzył pysk, drugą ręką trzymamy strzykawe, bokiem wkladamy do gardła mniej więcej na koniec jezyka o naciskamy, tabletka wpada tak głeboko ze kot nie wypluje. Co sprytniejsze bestie wymiotuja ale rzadko.
mozna tez patencik z kabanosikiem 1/4 flagaminy jest mała, ukryjecie, moze zje kabanosika bo Efi to żarłok

Filomen

Post » Wto sty 11, 2011 14:13 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Wis (przyszły DS dla duo Toffików) chciałby przyjechac jutro wieczorem do KCh poznać koty. Bylibysmy ok. 19ej - 19.30. Czy to możliwe? Wpadlibyśmy na chwilę - ja mam klucze więc nikt nie musi na nas czekać - z drugiej strony wiem, jak to potrafi zdezorganizować dyżur :? Beatko? Ewuś?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sty 11, 2011 15:21 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Alienor pisze:Wis (przyszły DS dla duo Toffików) chciałby przyjechac jutro wieczorem do KCh poznać koty. Bylibysmy ok. 19ej - 19.30. Czy to możliwe? Wpadlibyśmy na chwilę - ja mam klucze więc nikt nie musi na nas czekać - z drugiej strony wiem, jak to potrafi zdezorganizować dyżur :? Beatko? Ewuś?

Nie ma kłopotu a nie chcielibyście z nimi podjechac do Almavetu na kontrolę? Przy okazji dowiedzieli by sie co i jak. Almavet czynny do 20

Filomen

Post » Wto sty 11, 2011 15:22 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:

Obrazek

narazie tego numeru jeszcze nie ma na e.stronach
http://www.wiadomoscizaglebia.pl/index.html
później po kliknięciu w ekostrony będzie też ta z 11.01.11 ekostrona

na ekostronach ogłaszane są tez psy ze schroniska, mamy obiecane miejsce na koty z Kociej Chatki i schronu również

informowałam też Panią redaktor, ze przedtem bylo to stowarzyszenie zwykle, prowadzące w innym miejscu działalność, jednak zostało to pominięte, podobnie jak namiary na nas, czego najbardziej żałuję

Filomen

Post » Wto sty 11, 2011 17:10 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

super artykuł :)
dostałam od Gosi na maila bo oczywiscie gazety nie byłam w stanie kupic-niechcecie wiedziec co ja mam w domu :twisted:

Dopiero teraz przeczytałam na spokojnie i widze ze nawet Dorotka sie na wywiada załapała :mrgreen:

super naprawde mam nadzieje ze duuuuzo ludziów to przeczyta :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto sty 11, 2011 19:33 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Obrazek

kupiłam, poczytałam i super :)
tylko faktycznie mogli adres www podać ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto sty 11, 2011 19:39 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Czy ktos mógłby mi wysłac na maila umowe adopcyjną do wydrukowania ? Chyba mam dom, dla Zuzi :D

MOze ktos mnie poratuje ? :roll:
Ostatnio edytowano Wto sty 11, 2011 20:21 przez Iweta, łącznie edytowano 1 raz
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sty 11, 2011 20:01 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

MartynaP pisze:super artykuł :)
dostałam od Gosi na maila bo oczywiscie gazety nie byłam w stanie kupic-niechcecie wiedziec co ja mam w domu :twisted:

Dopiero teraz przeczytałam na spokojnie i widze ze nawet Dorotka sie na wywiada załapała :mrgreen:

Martyna, u Ciebie jest ZARAZA - ja się z Tobą nie zadaję -chyba że przez internet i też się boję :mrgreen:
A jak ja bym się zaraziła to bym pewnie miała półpaśca - fuj :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto sty 11, 2011 20:05 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara S pisze:No co Ty Gosia - ja też niecierpię gałek ale one są tam celowo bo wiele kotów otwiera sobie drzwi skacząc na klamki i wówczas miałyby zimno i łaziłyby wszędzie

No to gałki zamierzam ucywilizować - okleić czyś cy cuś ??? będę myśleć
wstrętne są i nieporęczne, :( łe

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto sty 11, 2011 21:16 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:Czy ktos mógłby mi wysłac na maila umowe adopcyjną do wydrukowania ? Chyba mam dom, dla Zuzi :D

zaraz wysle

Filomen

Post » Wto sty 11, 2011 21:20 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Iweta pisze:Czy ktos mógłby mi wysłac na maila umowe adopcyjną do wydrukowania ? Chyba mam dom, dla Zuzi :D

Iwonko ja umowy adopcyjnej takiej w formie maila niestety nie mam, chyba Ewa coś powina mieć bo ostatnio przywiozłą do kociarni naszą umowę w papierze, a może wyszukaj w google coć tam pewnie przykłądowego się znajdzie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sty 11, 2011 21:32 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

gosiakot pisze:
MartynaP pisze:super artykuł :)

Martyna, u Ciebie jest ZARAZA - ja się z Tobą nie zadaję -chyba że przez internet i też się boję :mrgreen:
A jak ja bym się zaraziła to bym pewnie miała półpaśca - fuj :(

niechciałabys widziec mojego męża :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]