Dwa kocie KARZEŁKI znalazły najlepsze na świecie DT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 10, 2010 14:42 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

No tak, tylko do kogo to zgłosić? Policja ma to w poważaniu.
Tutaj to trzeba by było sprawę do sądu założyć.
I liczyć na jakiś surowy wyrok, bo inaczej to ani rusz. Ale takie wyroki to narazie rzadkość.
Też mnie to wkurza, strasznie wkurza, ale dopóki dewianci będą się czuli bezkarni, niewiele zrobimy. Niestey :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt gru 10, 2010 14:48 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Erin policja musi przyjąć zgłoszenie o znęcaniu się nad zwierzętami, coraz więcej przypadków znęcania się nad zwierzętami trafia do sądów nie można tego tak zostawić, mentalność mentalnością, ale zwierzęta czują ból :!: zgłoście ten przypadek tym bardziej, że to nie pierwszy raz coś złego się działo - policja ma obowiązek przyjąć takie zgłoszenie wystarczy nie dać się zbyć, odrobina konsekwencji i nawet rozmowa policjanta z "rodzinką" może coś zmienić w ich postępowaniu.
Przypadkiem podobny wypadek na wsi u mojej cioci zakończył się ukaraniem rodziców, chodziło o topienie kociaków przez dzieci - ktoś zgłosił na policję - był bardzo konsekwentny wręcz domagał się przyjęcia zgłoszenia, nie dał się zbyć rodzice zostali ukarani za brak nadzoru nad dziećmi i pozwolenia na znęcanie się nad zwierzętami, kara była dotkliwa bo nadzór kuratora plus grzywna pieniężna.

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt gru 10, 2010 14:52 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Zgłosić jak najbardziej można, a wręcz trzeba.
Ale nie wiem, jaki będzie rezultat.
Pamiętaj, że Podlasie to straszny zaścianek mentalny.
Aż wstyd pisać czasami :roll:

Erin

Post » Pt gru 10, 2010 14:56 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Zgadzam się . Policja MUSI przyjąć zgłoszenie i prowadzic dochodzenie. Może je oczywiście umorzyć z powodu niskiej szkodliwości społecznej czynu , ale przyjąć i prowadzić MUSZĄ, bo są do tego zobowiązani ustawowo. A jak nie chcą to trzeba ich postraszyć, że w takim razie składa sie skarge do Prokuratury. Policja i Prokuratura drą ze sobą koty przeważnie.
Może i umorzą, ale na przesłuchania trzeba sie zgłaszać, czasem dozór kuratora - więc to już dość uciążliwe jest.
A jak się zdarzy jeszcze raz to już będzie recydywa i nie będą mogli nawet umorzyć.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt gru 10, 2010 14:57 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Erin wieś gdzie mieszka moja ciocia nie wiele się różni od Podlasia, asfalt zwijają po 18 :wink:
mentalność ludzi tam mieszkających nie do opisania, ale trzeba działać nalegać na policję żeby przyjęła zgłoszenie, nawet dobrze by było żeby przy zgłaszaniu był ktoś z Kotkowa, zawsze z przedstawicielem fundacji i organizacji inaczej toczy się rozmowa z przedstawicielami prawa, powodzenia życze i konsekwencji w działaniu :ok:

PearlRain

Post » Pt gru 10, 2010 15:00 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Pewnie, że trzeba. Ale ja daleko jestem, więc średnio pomogę.

Erin

Post » Pt gru 10, 2010 16:36 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Erin pisze:Neela, niestety to są uroki polskiej wsi :roll:
Tam psy i koty to nie żywe istoty. To po prostu przedmioty :?

DOKŁADNIE ...smutne,ale prawdziwe :cry:
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Pt gru 10, 2010 17:47 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

kocika nie znaleziono, ślad po nim zaginal.... :(
psiaki ulokowane chwilowo u pewnej pani ....
a dzielnicowy nie odbieral dziś telefonu..
niech ten dzień sie skończy już..
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Pt gru 10, 2010 17:51 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Biedny kociak pewnie wróci do domu w to samo nieszczęście... :cry:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt gru 10, 2010 17:56 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

dziewczyny z Białegostoku zgłoście to u Was na miejscu, powinni w ramach pomocy prawnej odesłać sprawę do właściwego rejonu! tylko nie dajcie się spławić, nalegajcie na przyjęcie prośby o interwencję, bo dzielnicowego to można szukać, on ma ludzi od roboty i nie telefonicznie a osobiście, podejść i złozyć zawiadomienie o zabraniu szczeniaków i wszystko co macie na rodzinkę opowiedzieć, niech zanotują i przekażą we właściwe miejsce

PearlRain

Post » Pt gru 10, 2010 19:52 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Ja na dobranoc poprosze o kciuki na jutro, bo dziewczynki dostaną po zastrzyczku. Łobuzice się zrobiły. To są już szataniuki, a nie dziewczynki :P Przed chwilą, Tinka weszła między nogami do pokoju, gdzie sa psy i po głowie im skakała. Patrzyły jak na coś, czego jeszcze nie widziały, bo była dwa razy wieksza i cała zjeżona. Bała się, a biegała. Śmieszna taka. Mnie sie wierzyc nie chce i cały czas mam taki lęk, żeby im sie nie pogorszyło.

a jeśli chodzi o te szczeniaki, to cos trzeba zrobić i myslę jutro będzie lepszy dzień. Ja chcę tak jak ina11, żeby juz wreszcie dzis sie skonczył.
Dobranoc wszystkim :1luvu:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt gru 10, 2010 20:28 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Dobranoc. Spokojnych snów.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt gru 10, 2010 22:05 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

:ok: :ok: :ok:
mocne!!!
uda się.!

a tego ludzia, co dręczy zwierzęta to nie komentuję, bo takie coś wzbudza we mnię starotestamentowe odruchy....
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt gru 10, 2010 22:13 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob gru 11, 2010 8:12 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Będzie dobrze! :ok:

Erin

[poprzednia][następna]