Niesprawna Tenia['] - to już pół roku:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 0:21 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Kalm Aid jakby pomaga.

mi to na depresje wyglada... :roll: pogadam jutro z Justa, moze ona cos podsunie...
powiedz Teni, ze ja wszyscy bardzo kochamy i kochac bedziemy zawsze, ze ty ja kochasz i kochac bedziesz cokolwiek sie wydarzy, bezwarunkowo, miziaj ja, poswiec jej wiecej czasu, tylko jej, mow do niej cieplo... i koniecznie ucaluj ode mnie chocby tylko uszka :1luvu:

Tesiunia, jestes przeciez silna kicia, Duza cie uwielbia, jestes jej ukochana kicia, co wiec sie dzieje, slonko?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon sty 17, 2011 10:07 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Kalm Aid jakby pomaga.

Mnie to na depresje nie wygląda. Nie zapominajmy, że Tenia była w schronisku. Miałam z nią kontakt jak pracowałam, gdy była połamana (miednica). Nikt ja wtedy nie karmił ze strzykawki.
Jadła sama, po mimo obrażeń. Póżniej również w schronisku miała amputowany ogon.
Nie twierdzę, że u Ani ma źle lub że źle się nią zajmuje, broń Boże!!!! szukam jedynie medycznej przyczyny. Bo przyczyna musi być medyczna.
Moim skromnym zdaniem morfologia musi być zrobiona. Doktor pewnie zajrzał do gardła i obejrzał zęby skoro nie stwierdził bladości. Ale jednak. Jest rana na łapie, w pęcherzu mnożą się bakterie ( no już mniej) mogło dojść do nadkażenia rany. Kalm aid działa bo jest substancją antydepresyjną, gdzie również pobudza się apetyt zwierzęcia w stresie.
Wymądrzać się nie będę ale chyba przyczyna nie tkwi w depresji.
:ok: :ok: :ok: :ok:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pon sty 17, 2011 16:59 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Kalm Aid jakby pomaga.

Byłam dzisiaj po pracy sama u naszego doktora. Doktor stawia na takie ćmiące, męczące dolegliwości bólowe, mówi, że rana w pobliżu stawu skokowego, ropy i obrzęku już nie ma, ale może dokuczać tak jak ćmiący ząb. Daje na to 80 %. Dostałam tolfedynę do domu, żeby Teniusia dostała jeden zastrzyk i zobaczyć, czy zadziała, jeżeli tak, to znaczy, że dokucza ból Tenia dostała już jakieś półtora godziny temu. Ale sama nie wiem, jak działa, bo jak przyszłam, to najpierw dałam jeść, i ona zaczęła się sama domagać 8O . Zjadła nawet sporo wątróbki. Nie wiem, czy jadła jak byłam w pracy, bo suche stało na oknie, ale każdy kot miał dostęp. Teraz leży sobie w koszyczku jakby bardziej wyluzowana, a ja czekam na księdza bo mamy dzisiaj kolędę.
Nadkażenie doktor wykluczył od razu, powiedział, że objawy byłyby o wiele groźniejsze, kota raczej już by nawet nie żyła bez bardzo specjalistycznego leczenia (które i tak nie koniecznie pomogłoby).
Jeżeli tolfa nic nie zmieni, to umówimy się na dalsze badania, morfologia, ale nie tylko, chyba też niektóre przynajmniej elektrolity itd.
Aha, taki ćmiący ból może wywoływać stany depresyjne. I to, że w schronisku nie miała nie koniecznie jest dowodem, że to nie to.
Ogólnie doktor sprawiał wrażenie spokojnego o Teńkę i z wyrozumiałością patrzącego na moją panikę (w ostatnim tygodniu kontaktowałam się z nim (licząc wizyty i telefony) coś około 9 razy. Oj daję mu w kość, święty człowiek, że mnie jeszcze nie pogonił :lol:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon sty 17, 2011 19:53 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Teńka znowu trochę podjadła, chociaż bez szaleństw, za to z ogromnym apetytem pochłeptała śmietanki.
A ciekawska! Jak przyszedł ksiądz, to cały czas pakowała się pod nogi, żeby jej czasem nie przeoczył :lol: . wprawdzie na wielkiego miłosnika zwierząt nie wyglądał, ale o Teńkę, gdy o malo jej nie rozdeptał, zapytał :twisted:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon sty 17, 2011 20:08 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Widzisz, Kochana, wszystko jest jest wytłumaczalne, a jeśli można to wytłumaczyć, to i da się naprawić - tak powinno być i będzie! Pan doktor w porządku, dobrze, że są tacy prawdziwi, że tak się wyrażę niemodnie - z powołania, nie z przypadku. Każdy miałby depresję, jakby go ćmiło.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 17, 2011 20:33 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

:ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon sty 17, 2011 20:39 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

:D

Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sty 17, 2011 21:34 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

moja Słodka Teniu :*
martwię sie o Ciebie kochana...rozchmurz się nasz Skarbie :*
Henio

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Wto sty 18, 2011 0:54 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Athalyse pisze:moja Słodka Teniu :*
martwię sie o Ciebie kochana...rozchmurz się nasz Skarbie :*
Henio

dolaczam sie do prosby :1luvu: slodziak, lepek do gory, wszystko bedzie dobrze :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto sty 18, 2011 7:36 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Aniu, a Tenia bierze antybiotyk? lub brała antybiotyk niedawno?

Izabela

Post » Wto sty 18, 2011 8:14 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Cieszę się, że jest lepiej :ok:
mamy to samo - rano w lecznicy - wieczorem telefon :oops:
z innym kotem też mamy problem...wszystko na raz :?
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Wto sty 18, 2011 8:31 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Dla Teni :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto sty 18, 2011 9:05 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Trzymaj się Teniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Myślę o Tobie, chociaż tyle mogę :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

nemeless

Od: Pt sty 14, 2011 13:22

Post » Wto sty 18, 2011 16:03 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Ania z Tenią jest u doktora. Pewnie wieczorem napisze co i jak.
A ja potrzymam :ok: :ok:

Izabela

Post » Wto sty 18, 2011 16:08 Re: Niesprawna Tenia. Depresja??? Po rozmowie z doktorem.

Ja też potrzymam :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]