Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 12:09 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

a co my mamy powiedzieć jak przeżywamy to ciągle a dotąd kot był u nas miesiąc dwa tray cztery??-dopiero co Chmurka, teraz dwupaczek,lada dzień Melcia :roll: ,potem Luna itd...a mamy je wszystkie na co dzień-to sie dopiero człowiek przywiązuje :roll:

no i jeszcze zawsze niemały stres p.t.czy dobrze wybieram domek :roll: czy to na pewno ten najlepszy :roll:
dotąd jakoś się udaje, ale i tak,przy każdym następnym jestem sparaliżowana strachem (i od razu widzę te wszystkie straszne obrazy..) dopóki domku nie poznam...i być może niejeden dobry domek straciłam bo nie dał mi się poznać tak jakbym chciała...czy zawsze wybieram te najlepsze? np. z facetami w ogóle nie podejmuję rozmowy-to zakrawa na fobię..

ja sobie wyrobiłam taki standatd-domek ma być na forum.
i jeśli domek jest ale rzadko-.she.,
jest ale nie pisze bo nie bardzo umie obsł.komp-Duża Jadzi,
lub go nie ma bo nie ma komp-Duża Chmurki,(ale i tak mam z nim kontakt) to i tak domek wydaje mi się taki nie całkiem w kocie zakochany-a to wcale przecież nie jest równoznaczne-jednak ja mam podświadomie takie uczucie.

a co dopiero powiedzieć jak nie ma z domkiem kontaktu,bo domek nie chce kontaktu-tak jak w przypadku ParKinga? całe szczęście że ParKing i Norki byli u mnie stos. krótko-wiedziałam z góry że to TDT i pilnowałam się aby sie za bardzo nie zakochac.ale to bardzo trudne...
Tymczasowanie jest mega trudne i mega piękne..
ale zaprzestanie tymczasowania byłoby z mojej strony egoizmem i wygodnictwem.na dziś myślę że nie mogłabym spokojnie spojrzeć w lustro.
a to tez pułapka..bardzo trudne to wszystko jak się tak nad tym zastanowić...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lut 08, 2011 13:24 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

Weź przestań, ja niby dostaję co drugi dzień maile od nowego domku Tuli, ale w ten dzień, co maila nie ma - to sobie myślę, że już na pewno mi ją wyrzucili, odarli ze skóry i w ogóle :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 08, 2011 19:53 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

No to w końcu co z Melą? Czy casting domków trwa?

A u nas... wiosna :twisted:
Tobiasz leje :twisted: :twisted: :twisted: ...... Fido go naśladuje :twisted: :twisted: :twisted:
Dzisiaj zamknełam obu w łazience, bo nie mam ochoty po omacku szukac obsikanego miejsca.
Chociaz chłopaki jeszcze nie całkiem zdrowi, ale wetka uznała, że na kastrację mogą być (co ja piszę: MUSZĄ się nadawać) - nie wytrzymam dłużej zabawy w tropiciela, za stara jestem :evil:
Zemsta za zalane buty, dywaniki lazienkowe i ukochane moje czasopisma ogrodowe nadejdzie... w najbliższy czwartek. Trzymajcie kciuki za chłopaków.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro lut 09, 2011 16:51 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

Biedne Melasiątko jakoś nie ma powodzenia :(
Piękna, młoda Mela, słodka i kochana kocinka - ciągle szuka DS!

Szalony Kocie, czy Mela ma swoje wydarzenie na FB?
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Śro lut 09, 2011 19:08 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

Chatte,ale oba kicie mają nereczki wporzo?
bo to b.ważne przy kastracji żeby się z powodzeniem wybudzili..
Carlito nie sprawdzili i teraz się bujamy.. :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lut 09, 2011 19:11 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

Chatte pisze:Biedne Melasiątko jakoś nie ma powodzenia :(

Czasem tak bywa,że fajne koty czekają długo na domki.
Znajdzie swojego wielbiciela.Czasu potrzeba.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lut 09, 2011 19:22 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

Chatte-po pierwsze bardzo Ci dziękuję za pracę ze skanami :D :1luvu: , bo jeszcze chyba nie zdążyłam :oops:

I pragnę uprzejmie donieść że miałam dziś b.miły tel w sprawie Melci od p.Karoliny.
Pani przemiła,Melcia ją zachwyca urodą :D :kotek: :1luvu: :piwa: ,pani mieszka na starym Żoliborzu czyli Melcia miałaby jak w raju (pani chce osiatkować balkon sama z własnej woli 8O :D :piwa: ) okolica daleko do ulicy-cisza spokój.
Pani tata jest wetem-bardzo bym chciała żeby to był ten domek bo czuje że byłby super dla naszej kochanej niuni-Meluni.

Trzymajcie kciuki po cichutku proszę bo to wszystko to na razie tajemnica 8)

Może i do naszej Melci się szczęście uśmiechnie bo jak zostanie bez Lunki to będzie jej smutno... :([/quote]

smarti

Post » Śro lut 09, 2011 19:24 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

ASK@ pisze:

ASK@-ja nawet powiem więcej-nie ma zadnej reguły na to który kotek kiedy pójdzie.
czasem,wydawało by się nieadopcyjne, a idą natychmiast, a takie w sam raz-idealne potrafią czekać tygodniami.

smarti

Post » Śro lut 09, 2011 20:16 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

smarti pisze:
ASK@ pisze:

ASK@-ja nawet powiem więcej-nie ma zadnej reguły na to który kotek kiedy pójdzie.
czasem,wydawało by się nieadopcyjne, a idą natychmiast, a takie w sam raz-idealne potrafią czekać tygodniami.

Mnie tego nie musisz mówic :mrgreen:
Dlatego biorąc kota nigdy nie staram sie go oceniać jako mniej czy bardziej adopcyjny.
Biorąc to za dużo powiedziane. Z reguły 'swoje" zgarniam z ulicy.

Mela musi trafic na swego czytacza. I trafi. I czasem to jest tylko jeden jedyny telefon.Ten własciwy a potem nikt nie dzwoni.

Kciuki za kiciunię mocne.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lut 09, 2011 21:19 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

smarti pisze:Chatte,ale oba kicie mają nereczki wporzo?
bo to b.ważne przy kastracji żeby się z powodzeniem wybudzili..
Carlito nie sprawdzili i teraz się bujamy.. :roll:

Nereczki wporzo. Ale jeszcze jutro poproszę, żeby zrobili im dodatkowe badania, bo poprzednie są z sierpnia.
Na razie drą japy - bo głodni. Oj, będzie ciężka noc...
Godzina zero - o ósmej rano - nie wiem jak wytrzymam w pracy...
Kciuki za chłopaków poproszę.

No i czekamy za dobre wieści o Meli. :ok:
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Czw lut 10, 2011 0:17 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

bo wiesz,jak był np.stan zapalny w pysiu w sensie w ząbkach,to wali nerki i nerki do narkozy muszą być w stanie idealnym.
trzymajcie się jutro :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 9:23 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

trzymam kciuki za zabieg. :ok:
I za ciebie,byś zniosłą to jakoś :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 10, 2011 12:45 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- sylwestrowa Mela szuka DS

Chłopaki już po... (wet dzwonił).
Tobiasz jeszcze spi, więc na odbiór delikwentów umówiłam sie o 14.
Czekam jeszcze na wyniki testów Fida na FIV i FelV (bo po tym gigancie nie sprawdzałam :oops: czy czegoś nie złapał).
Reszta wyników krwi OK, poza tym, że Fidel ma obnizone leukocyty, ale ciagle utrzymuje mu sie stan zapalny dziąseł. Ponieważ je normalnie (a nawet za dużo) specjalnie mu to nie przeszkadza poza capieniem z pysia - ale to raczej mój problem :wink:

Rano było mi ich okropnie żal... Biedaki głodowali całą noc, a potem siedzieli wtuleni w najciemniejszy kąt transportera... Nawet zadawałam sobie pytanie jakie mam prawo do takiej ingerencji w kocią naturę, ale otrzeźwiałam po powąchaniu dywanika łazienkowego... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Chatte

[poprzednia][następna]