Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 15:10 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

Jeju, kolejne.
Napisz o nich coś więcej. Ja od czasu do czasu będe mogła zaoferować dt, tylko że we Wrocławiu.
Raz w miesiącu pokonuję samochodem trasę Wrocław-Gliwice-Wrocław, służę transportem.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon gru 06, 2010 15:11 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

justyna moze zapytac maciaszka z dogo o takie konto
wiem ze psiaki katowickie maja swoje wplaty i wyplaty moze maciaszek prowadzi im osobne konto -niewiem
ale dlugo je prowadzi i napewno cos podpowie ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon gru 06, 2010 15:20 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

Weihaiwej pisze:Jeju, kolejne.
Napisz o nich coś więcej. Ja od czasu do czasu będe mogła zaoferować dt, tylko że we Wrocławiu.
Raz w miesiącu pokonuję samochodem trasę Wrocław-Gliwice-Wrocław, służę transportem.

Wiem tylko tyle,że Tri trafiła wczoraj,jest zdrowa.

czekam na fotki

rozmawiałam z Justyną ze schroniska przy okazji i wypytalam.Charcząca kotka jest w kiepsim stanie psychicznym,trzęsie sie cały czas i strasznie charczy.Siedzi za szafką i kocami,nie potrafią jej nawet złapać.Ona nie jest dzika,tylko mocno wystraszona.wet mówi,ze tak jakby miała coś z zatokami.

Ten duży buro-rudy z białym jest kocurkiem niekastrowanym,ma już koci katar.bardzo źle oddycha...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon gru 06, 2010 20:37 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

Ja zawsze mam pecha.Szłam na poczte i zauwazyłam,jak 15-18 latkowie rzucają w coś śnieżki.Ciekawość wygrała i ujrzałam przed oczami małego kotka,miał max 8 tygodni.Po ok 20 min. płaszczenia sie przed nim,udało się złapać,ale nie na długo.Włożyłam go pod kurtke i dobiegłam do jakiejś klatki,dzwoniłam po ludziach,żeby otworzyli drzwi,bo chciałam zadzwonic do P.Czypionki,czy nie mogłaby transportera przynieść.Nikt nie otworzył,a podjechała na sygnale karetke.Maluch sie wystraszył i zwiał :( Nie było szans na złapanie :( W dodatku podobno na halembie zgubił sie mały kotek i ludzie szukają,dostałam ich numer,ale nie odbierają.Może to ten i do swoich ludzi podszedłby :( Jeszcze spróbuję podejść tam .

Edit; właśnie oddzwonili ludzie,którym zaginął mały na halembie,wiek i umaszczenie zgadza sie.Lece tam, może to ich mały i go złapią...
Edit: maluch w domu:) to był ich kotek.Zwiał im na dworze,kiedy jechali do weterynarza.od razu ich rozpoznał...ale ulga :) Państwo dali 100 zł na Schronisko :)

Mała trikolorka jest u P.Czypionki,bo mała czarna będzie miała ds. U P.Weterynarz została odrobaczona i odpchlona,trzeba też podjechać po stronghold( tak to sie pisze?),bo ma w uszach przeraźliwy świerzb.W domu zaczęły wychodzić pchły-ma ich mnóstwo...poza tym na szyjce ma ranę.Jest brudna,troche wychodzona,ale przepiękna.Uwielbia ludzi,jest ciekawska,nie ma w niej w ogóle strachu.Wystarczy,że popatrzy się na nią,a już mruczy,,,cały czas tylko mruczy i mruczy.Zdjęcie kiepsko zrobić,bo chce być przy człowieku.Po chwili zwiedzania połozyła sie na łóżku i padła ze zmęczenia.Pokazuje tylko swój brzuszek do głaskania.Na razie ma idealny charakter.Potrzymajcie kciuki za zdrówko,bo mała nie chce pić.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano Pon gru 06, 2010 22:03 przez justyna8585, łącznie edytowano 6 razy

justyna8585

Post » Pon gru 06, 2010 20:40 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

cudna dziewuszka :1luvu:

mam nadzieję że zalapie na rosołek :roll:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto gru 07, 2010 0:33 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

viewtopic.php?f=1&t=121159
Zrobiłam wątek temu dużemu kotu.Nie wierzę,że się coś znajdzie,ale chociaż spróbuje się.Zajrzyjcie.[/size]
Ostatnio edytowano Wto gru 07, 2010 0:56 przez justyna8585, łącznie edytowano 1 raz

justyna8585

Post » Wto gru 07, 2010 0:33 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

viewtopic.php?f=1&t=121159
Zrobiłam wątek temu dużemu kotu.Nie wierzę,że się coś znajdzie,ale chociaż spróbuje się.Zajrzyjcie.[/size]
Ostatnio edytowano Wto gru 07, 2010 0:56 przez justyna8585, łącznie edytowano 1 raz

justyna8585

Post » Wto gru 07, 2010 0:39 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

Link nie działa
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto gru 07, 2010 0:58 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

taizu pisze:Link nie działa

poprawiłam...

justyna8585

Post » Wto gru 07, 2010 1:10 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- 3 mies. trikolorka i 2 letnia szylkretka

Jeszcze coś na dobicie sie przed spaniem...

Szylkretka ma z 8 lat,nie jest do adopcji,ewentualnie do dt.Jutro ma mieć zbadaną krew.Wymiotuje,jest odwodniona.Jest malutka,ktoś albo obciął jej ogon,albo przytrzasnąl.Nie ma ogona i rana jest świeża.

DT potrzebne by było na już...

Została nawodniona,dostała tez jakies leki.Wygląda bardzo źle

Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Wto gru 07, 2010 1:55 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- starsza szylkretka UCIĘTYM OGONEM

Ucieszyłam się przed snem, że mały kociak odnalazł swoich właścicieli, a tu takie wieści. Szylkrecia powinna mieć bardzo alarmujący wątek, tylko nie wierzę, że to coś da - choć próbować trzeba :(
No to są już 3 dorosłe, mało adopcyjne, chore i potencjalnie "drogie" koty, które potrzebują ratunku i mają na niego minimalne szanse :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto gru 07, 2010 2:15 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- starsza szylkretka UCIĘTYM OGONEM

Dziewczyny może ogłaszajcie też koty przez FB niech któraś założy konto tam :) tylko po to aby dodawać tam kociaste(czy stworzy grupę śląskich kotów)
ja zrobiłam wydarzenie dwóm kotkom i mają dom dzięki fb, dzisiaj z carmen zrobiłyśmy kolejne wydarzenie dla kota który potrzebował dt- i już ma DT tylko dowieźć trzeba. Wiadomo, że czasami się czeka nawet dwa tyg, żeby się coś ruszyło, ale jak każdy udostępnia czy dodaje do grup to zwiększa szanse na ds i dt.

Dlatego trzeba mieć zawsze nadzieje :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 07, 2010 8:14 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- starsza szylkretka UCIĘTYM OGONEM

wczoraj do ds pojechał Tomcio a ja głupia, zamiast sie cieszyć to sie martwię, o wszystko: czy będzie mu dobrze, czy będzie należycie wypieszczony, wygłaskany, wycałowany... itd
ech... czemu rozstania są takie smutne?
Tomeczek zamieszkał w Zabrzu, z dwoma yorkami, na dzień dobry osyczał je, potem pojadł i schował się pod łózko i obserwował swój nowy dom
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto gru 07, 2010 8:34 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- starsza szylkretka UCIĘTYM OGONEM

Kurczę, biedna szylcia. Biedne, biedne te koty w schronie :(

mar9, jak zjadł i obsyczał to będzie dobrze. Znam ten ból rozstania, ale potem jak widzę szczęśliwe futra we własnych domach to wiem ze było warto. Trzeba dać dzieciom sie usamodzielnić :wink:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto gru 07, 2010 11:18 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- starsza szylkretka UCIĘTYM OGONEM

Matko kolejna bieda :-(
justyna8585 pisze:Jeszcze coś na dobicie sie przed spaniem...

Szylkretka ma z 8 lat,nie jest do adopcji,ewentualnie do dt.Jutro ma mieć zbadaną krew.Wymiotuje,jest odwodniona.Jest malutka,ktoś albo obciął jej ogon,albo przytrzasnąl.Nie ma ogona i rana jest świeża.

DT potrzebne by było na już...

Została nawodniona,dostała tez jakies leki.Wygląda bardzo źle

Obrazek

Obrazek

Dla niej DT bardzo potrzebne. Oby te wypioty to nie była pp :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]