Zestaw słodko/kwaśny: Cukierek, Buka, Torina i Czarna Mamba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 10, 2010 22:41 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Wyniki wątrobowe są wręcz idealne :!: tylko jeden parametr (PLT - płytki krwi) jest podwyższony.

Już wiemy dlaczego Buka nie robiła kup. W jej jelitach były kłaki, zbite kule. Wiosną i latem jakoś sobie radziła - pewnie podgryzała trawkę na wybiegu. Ale przyszła zima, to trawa się skończyła. A że Buka ma dłuższą sierść, to te kule zbijały jej się w brzuszku. Moja Majka ostatnio "wypluła" mega kłaczek, a ma krótką sierść... Zęby - tragedia. Szkoda że nie wyrwali jej wszystkich. Te co zostały powoli się psują, dziąsła też - na szczęście Buka normalnie je (nawet suche) ale jak przestanie, zacznie się ślinić, czy coś w tym stylu - to idzie na stół. Wiem już też, dlaczego ma wyciek z oka - problem z kanalikiem, i nie przez wirusy, ale głównie przez zęby (mam nadzieję że dobrze zrozumiałam) jak się oswoi, to można śmiało zakrapiać.

Najgorsze w tym wszystkim jest to - że przez Bukę wyszłam w lecznicy na kretynkę :mrgreen:

Otwieram torbę i mówię do weta, że kota trzeba będzie poddać sedacji, bo dzikus i pierwszego dnia zdemolował pół gabinetu. Wet nic nie powiedział. Wsadził tylko rękę do torby i wyciągnął Bukę, a ona nawet nie pisła. Postawił na stole, ścisnął łapkę "kabelkiem", ogolił ją i wbił igłę... wszystko w obrębie kociej paszczy. Stałam jak słup...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon maja 10, 2010 22:45 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Brawo Buka :D
Zaskakuj częściej Kamilę :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon maja 10, 2010 22:50 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

W lecznicy był dzisiaj dobry wet - a pierwszego dnia młodziutka stażystka. Widocznie, trzeba mieć podejście do takiego kota. Ja się jej czasami boję, ale bez problemu wsadziłam ją do torby w lecznicy. Kiedyś mnie przy tym użarła (tymi "resztkami") w palec :D

Słyszałam że "Wasz" Milanowski wet też ma mega doświadczenie z takimi kotami - tylko pozazdrościć :) mojej Sally boi się pół lecznicy :twisted:

Cameo

Post » Pon maja 10, 2010 22:57 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Cameo pisze:Słyszałam że "Wasz" Milanowski wet też ma mega doświadczenie z takimi kotami - tylko pozazdrościć :) mojej Sally boi się pół lecznicy :twisted:

hm... ale ten schroniskowy czy ten nasz?

iskra666

Post » Pon maja 10, 2010 23:01 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Ten lecznicowy (Megawet‎...?) nie pamiętam nazwy, ale wiem że lecznica jest blisko schronu.

A ta schroniskowa daje radę...?

Cameo

Post » Pon maja 10, 2010 23:05 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Coś Wam pokażę...

Obrazek

Ona nawet tak leży kiedy wstaję - żadnego kulenia, syczenia, nic.

Obrazek

Cameo

Post » Pon maja 10, 2010 23:09 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Cameo pisze:Ten lecznicowy (Megawet‎...?) nie pamiętam nazwy, ale wiem że lecznica jest blisko schronu.

Auxilium :) Baaaaaaaaaardzo fajni i mądrzy weci i niezawodni na każdej płaszczyźnie :)
przynajmniej tfu tfu jak do tej pory :)

Cameo pisze:A ta schroniskowa daje radę...?

niestety.......

iskra666

Post » Wto maja 11, 2010 7:08 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 11, 2010 7:23 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Bry grzeczne i rozmruczane kotki :D

Tak przy okazji - faceci-weci chyba sobie lepiej radzą z kocimi dzikusami, prawda? (szczególnie z kocicami ;) )
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto maja 11, 2010 8:32 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Kamila pozwalam sobie wkleić tą informację do wątku Bukowego :)
Przepraszam, że tak trochę spamuję, ale to cholernie ważne dla naszych schroniskowych piesków..

Kochani.. mam WIEEEEEEEEELKĄ PROŚBĘ do wszystkich nam przychylnych..

jak wiecie.. oprócz kotów w schronisku mamy i pieski...
jest ich dużo.. dużo więcej niż kotów i szczerze mówiąc mają o wiele gorsze warunki niż nasze koty..
przynajmniej pod względem żywienia...

Schronisko w Milanowku czyli my jestesmy zgloszeni do ankiety wewnetrznej na dogo.
Mamy w schronisku grubo ponad setke psow.. to czym sa karmione wola o pomste do nieba..
to odpadki z supermarketow.. czesto bardzo mocno po terminie waznosci..
smierdzi to nieziemsko.. podejrzewam, ze rownie wspaniale smakuje..
z reszta jak moze smakowac x razy przetwarzane mieso ktorego juz nawet supermarkety
sie pozbywaja :(

mozecie sobie wyobrazic co sie dzieje z brzuchami i w ogole ze zdrowiem psow, ktore jedza
gotowane wedliny czy zielonkawe juz kurczaki..
wiekszosc z nich ma wieczna biegunke..
jedna z wolontariuszek widziała jak pies załatwia się z folijką od wędliny :(

Wygrana w krakvecie pozwolilaby nam na zakup karmy..
jakiekolwiek karmy dedykowanej psom.. !
to bardzo odciazyloby ich brzuchy.. na kilka miesiecy...
Niestety sami oraz z darow nie jestesmy w stanie im pomoc,
a schronisko karmy kupic nie chce bo twierdzi, ze nas na nia nie stac :(

to nie jest prosba o pomoc w zakupie lepszej czy specjalistycznej karmy...
to prosba o pomoc w zakupie jakiejkolwiek zjadliwej karmy !!!

dlatego zwracam sie z mega wielka prosba..
jezeli ktos ma konto na dogomanii i zastanawia sie na kogo zaglosowac bardzo prosze...
pomyślcie o psach z Milanowka...

jeśli Wasi znajomi mają konto na dogo i nie wiedzą jeszcze na kogo zagłosować..
poproście ich żeby pomyśleli o naszych psach...

http://www.dogomania.pl/threads/185270- ... data-razem!

iskra666

Post » Wto maja 11, 2010 8:49 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Cameo pisze:...mojej Sally boi się pół lecznicy :twisted:

Pamietam, jak opowiadalas o Niki, co wzprawiala w lecznicy i od samego poczatku uprzedzalam moich wetow, ale nic sie nie potwierdza do dzis :wink: Nawet obcy weci oststnio na SGGW, nie wywolywali agresji, czy obrony u Niki. Wnioskuje, ze wszstko zalezy od podejscia wetow, a skoro u Was koty "rozrabiaja", to swiadczy to tylko o wetach :wink:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto maja 11, 2010 9:41 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Witajcie koteczki! :D

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Wto maja 11, 2010 13:49 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto maja 11, 2010 15:52 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

Doczytuję, oglądam i... 8O 8O 8O :D :D :D
Jaki postęp u Buki :1luvu: Cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cukiereczek :1luvu: jest tak słodki, że wcale Ci się, Kamilko, nie dziwię, że oddawać go będziesz z trudem :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto maja 11, 2010 15:57 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Film s.52/foto s.54

jej ale się cieszę czytając o Busi - super że jest coraz bardziej oswojona i spokojna. Taka śliczna kicia zasługuje na szczęście, mizianki i przytulanki :1luvu:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]