bliźniaki z Morąga, ROMUŚ [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 18:18 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Witajcie, przepraszamy po raz kolejny za ciszę, ale czas biegnie bardzo szybko. Nasze buraski czują się świetnie, przybrały trochę na wadze i wydoroślały. Zaczęły wychodzić na dwór i biegają po ogrodzie. W domu coraz bardziej roznosiła je energia i stwierdziliśmy, że już czas dać im trochę wolności i wydają się być szczęśliwsze. Radośnie buszują w trawie i z drzewek robią sobie drapaki. Jak tylko je zawołam zaraz przychodzą z radosnym miauczeniem. Tak w ogóle to są zdrowe i czują się świetnie. Poza tym mają nową koleżankę :) Jakieś 2 tygodnie temu przyszła do naszego ogrodu mała Kicia (zdjęcie poniżej). Daliśmy jej jeść i w ogrodzie już została. Strasznie charczała i miła opuchnięte zatoki - podejrzewałam koci katar. Po dwóch dniach dokarmiania i mieszkania w naszym domku gospodarczym stwierdziliśmy, że skoro kicia już się zadomowiła to weźmiemy je do pani weterynarz. Okazało się, że ten paskudny katar to pozostałość po kocim katarze, który miała w dzieciństwie, pewnie od urodzenia. Przezwyciężyła go, ale pozostało coś w zatokach. Poza tym okazało się, że ta mała kruszynka, chwytana jedną dłonią o wadze 1,70 kg to dorosła kotka (ok.7-8 miesięcy), która ma już stałe zęby (z kamieniem). Oczywiście oprócz kataru było odrobaczenie i leczenie zainfekowanej skóry na uszach - prawdopodobnie zmiany grzybiczne. Zaczęliśmy ją leczyć i wszystko jest na dobrej drodze. Teraz może mieć już kontakt z naszymi buraskami więc razem biegają po ogrodzie i po domu. Na początku nie darzyły się sympatią, a teraz mała rozstawia Remisia i Romusia po kątach - w śmiesznym tego słowa znaczeniu. Z psami oczywiście już buraski się dogadują bez problemu. Tak więc staliśmy się radosną kocio - psią rodzinką z dodatkiem oczywiście naszej świnki morskiej. Nasza kicia Jessi niestety będzie już trochę charczeć do końca życia, ale nie będzie jej to przeszkadzać w normalnym życiu. Na uszkach pojawia się już nowa sierść, a dziąsła i zęby są już w dużo lepszym stanie. Jak dojdzie całkowicie do siebie to ją zaszczepimy i wysterylizujemy, choć prawdopodobnie po tym co przeszła w życiu, może być bezpłodna. Ewidentnie była bezdomna od urodzenia i odrzucana przez ludzi - można by stwierdzić - normalna reakcja na chorego zakatarzonego kota. W końcu po co robić sobie problem - lepiej przepędzić... Na szczęście jednak pojawiła się u nas i od razu po pierwszym posiłku spojrzała na nas oczkami pełnymi miłości. Od początku jest jak pies - nie odstępuje nas ani na krok, nawet jak jesteśmy razem w ogrodzie to buraski gonią w pobliżu, a ona siedzi przy nas. Tuli się też gdy ma tylko okazję. Niesamowita osobowość, tak jak buraski :) Mamy chyba poprostu szczęście mając tak wspaniałe 3 kociaki :) To na tyle wieści z Imielina :) Pozdrawiamy gorąco !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jessi

Obrazek

Ewelina82

Od: Czw kwi 01, 2010 20:00

Post » Czw cze 24, 2010 18:21 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dziękujemy :D :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw cze 24, 2010 18:24 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Cudowne koty :1luvu: i Wy :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw cze 24, 2010 21:34 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

BURASY chyba jeszcze urosły :mrgreen: 8O 8O :ok: :ok: :ok: są prześliczne i zdjęcia prześliczne ! no i cieszę się że mała Jessica trafiła na Was :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: jak zwykle mam łzy w oczach

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw cze 24, 2010 21:49 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Piękne, szczęśliwe zwierzęta i wspaniali ludzie.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pt cze 25, 2010 6:38 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Nie tylko Państwo mają szczęście do cudownycg zwierząt , ale przede wszystkim zwierzęta mają szczęście ,że spotkały takich ludzi :ok: :ok: :ok:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Sob cze 26, 2010 9:22 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Cudne zdjęcia i cudne wasze serducha :1luvu: :ok: :ok:
Obrazek

asijek

Od: Wto lis 10, 2009 21:35

Post » Nie cze 27, 2010 6:21 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Życzę wszystkim kotkom takich domów ,takich Dużych ,a wszystkim Dużym-takiej miłości zaklętej w futerka!
Ewelinko-jeszcze raz dziękuję!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lip 04, 2010 10:49 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

błagam pomóżcie
jessi74 pisze:nawet nie wiem od czego zacząć pisać :( zadzwoniła pani Zosia - ona dostała telefon, w sprawie pani, karmicielki, pani została z łóżku i nie wstaje, rodzina musi się nią opiekować i pani jest od nich uzależniona .... wszystkie jej koty muszą pójść na bruk, albo do schroniska..... ręce mi odpadły..... bo to koty po przejściach, zabierane z ulicy.... koty 10 -12 letnie......
może dla kilku chociaż znajdzie się dt :oops: :oops: czy ktoś mógłby podejść dzisiaj z aparatem zdjęcia porobić :oops: proszę..... czasu tak mało........

tutaj wątek viewtopic.php?f=1&t=113682

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lip 05, 2010 6:26 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Boże!!!!
Następny dramat! :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw paź 28, 2010 7:10 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Ewelinko-napisz co u Twoich słodziaków??-czekamy z niecierpliwością!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw paź 28, 2010 7:14 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

kropkaXL pisze:Ewelinko-napisz co u Twoich słodziaków??-czekamy z niecierpliwością!

O tak, prosimy bardzo :)
Obrazek

bulba

Post » Sob lis 13, 2010 21:25 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Dowiedziałam się właśnie,że Romuś-ten kochany Romuś-zginął we wrześniu pod kołami samochodu :cry: :cry: :cry:
Domek miał pilnować-nie upilnował!
Tyle osób zaangażowało sie w poprawę ich losu,tyle emocji,tyle nadziei po to,by teraz zginął jak bezdomny kot-na ulicy pod kołami samochodu! :cry: :cry: :cry:
Nie takiego losu Ci życzyłam koteńku-nie takiego!
I choć stało sie to we wrześniu-dom nie poinformował mnie o tym......
Gosiu-błagam-nie obwiniaj się-nie Ty jesteś winna!!!!

Koteńku kochany-słodziaku mój-nie dane Ci było żyć,nie dane Ci było długo cieszyć się szczęściem!
Mogę tylko płakac po Tobie i zapalic światełko pamięci!

Obrazek

Koteńku kochany-misiaczku-zostaniesz w mojej pamięci

Obrazek

Bardzo proszę o nie pisanie na temat domu-dziękuję.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lis 13, 2010 21:28 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

[*][*][*]

:cry: :cry: :cry:
Obrazek

bulba

Post » Sob lis 13, 2010 21:29 Re: bliźniaki z Morąga :) JUŻ W SWOIM DOMKU!!!!!!!!

Romusiu [*] :cry:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]