WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 0:59 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Cholewka. Jeśli uważacie, że mogą być w Warszawie to do diaska powieszę. Wydaje mi się to tak bardzo abstrakcyjne, ale jeśli powiecie, że tak może być to Was posłucham. To chyba m,ój pierwszy wpis w tym wątku, ale śledzę, nie zawsze na bieżąco, ale jestem z Wami i trzymam kciuki.
Więc jak powiecie, że warto powiesić plakat w stolicy to no problem.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lut 18, 2010 1:14 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

No pp J+M, byście się Państwo wstydzili - żeby szantaż emocjonalny stosować 8O Że niby jak już kot się do człowieka przytuli to od razu się musi zaangażować i być wiernym 8O A może jeszcze ślub i "ubi tu Cajus..." a potem to już tylko ciągle "wracaj do domu, bo żyć bez ciebie nie mogę" :roll: To jest ograniczanie wolności i wiązanie :| za cenę chwileczki zapomnienia :oops: utrwalonej na zdjęciach !
Świetne plakaty i bardzo czytelne, a kwestia nagrody - też może pomóc. Dobranoc dla nocnych J+M :1luvu: :1luvu:
Poznań jest, stolica jest, mogą być też Katowice ??
Jasmina

Post » Czw lut 18, 2010 6:57 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Piękny plakat, po raz kolejny sobie chlipnęłam, czytając ten wątek. Wierzę w każdy scenariusz, byle się koty znalazły.
Może w takim razie dawać ogłoszenia, choćby do rubryki Zwierzaki w Wyborczej w innych miastach, w Poznaniu, w Warszawie?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt lut 19, 2010 0:25 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Dzięki za wszystkie propozycje rozszerzenia "frontu" poszukiwań naszych fuczaczków :kotek: :kotek:

Działamy niczym we mgle - nie widząc i nie słysząc - są tylko różne domysły i wiara, że w końcu ktoś podsunie nam bardziej namacalne tropy 8O ... Przygotowujemy kolejny cykl informacyjny w okolicznych wioskach i BTW może w bardziej odległych miastach i miasteczkach, choć Katowice i Warszawa wydają się kierunkami dość egzotycznymi... ale niczego nie można wykluczyć, zwłaszcza że wypadek miał miejsce w nocy przedwigilijnej, a na święta mogły ściągnąć do swoich rodzin bądź drugich domów, osoby z daleka. I gdyby tak szczęśliwie się zdarzyło, że je przygarnęli to trzeba próbować i tak.

Pozdrawiamy nieco bardziej wiosennie - śnieg się zaczął topić, a koty już prawie marcują :1luvu:

:kotek: :kotek:
J&M
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Od: Pon gru 28, 2009 19:40

Post » Pt lut 19, 2010 6:51 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Kciuki za kolejny cykl informacyjny. Może tym razem informacja dotrze do tych właściwych ludzi. :ok:
Obrazek

mimbla64

Post » Pt lut 19, 2010 8:10 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

:ok: i ode mnie
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt lut 19, 2010 19:30 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

I od nas - :ok: + :kotek: :kotek:
Jasmina

Post » Sob lut 20, 2010 14:27 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

W sobotę też kciuki za odnalezienie kotów. Justyno i Marku trzymajcie się. :ok:
Obrazek

mimbla64

Post » Nie lut 21, 2010 0:24 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

:ok: :ok: :ok: Dobraaaaaanoc :kotek: :kotek:
Jasmina

Post » Nie lut 21, 2010 9:47 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Ogłoszenie śliczne...

Co do szukania w innych miastach - jest moim zdaniem szansa, że ktoś je zabrał...
Więc szukanie/ogłoszenia w całym kraju mają sens...
Myślę, że dobrym pomysłem byłoby, gdyby odwiedzający ten wątek wydrukowali to ogłoszenie i powiesili gdzieś koło siebie - koszt i nakład pracy niewielki, a zasięg olbrzymi... np gdyby ogłoszenia wisiały gdzieś w okolicy sklepów zoologicznych, itp...

Druga sprawa - jak wygląda umieszczanie ogłoszeń w internetowych sklepach zoologicznych? może to byłby sposób - jeśli koty są u człowieka, to duża szansa, że gdzieś kupuje jedzenie/żwirek, itp...

trzymam kciuki, żeby się znalazły :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie lut 21, 2010 12:12 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie lut 21, 2010 14:58 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

:ok: :ok: :ok:
Jasmina

Post » Nie lut 21, 2010 21:24 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Kochani,

dzięki za nieustające wsparcie :kotek: :kotek: :)

Mieliśmy w piątek telefon ze Złotowa od sympatycznej mocno starszej pani, która jest właściwie jedyną przyjaciółką zwierzątków wszelkiej maści w tej wiosce. Kilkanaście dni temu widziała czarnego dużego i ładnego kota, kręcącego się po jej obejściu. Niestety wtedy jeszcze nie wiedziała o naszych poszukiwaniach, gdyż prawie nie rusza się z domu (a tu jeszcze śniegi i lód). Mijaliśmy kilkakrotnie jej dom i dzwoniliśmy do drzwi, ale bezskutecznie. W końcu dotarła do niej nasza ulotka, a kot znowu się "objawił" na chwilę. Pani Czesława znalazła nasz numer stacjonarny w książce telefonicznej - nie może dzwonić ze swojego na komórki (że jej się chciało :mrgreen: ), a my następnego dnia, czyli wczoraj do niej pojechaliśmy.

Kota niestety nie spotkaliśmy, ale wyposażyliśmy panią Czesię w aparat fotograficzny co by udokumentowała tego czarnego futrzanego gagatka. Ponadto będzie go wabić jedzonkiem. Pierwsza tak zaangażowana osoba z tej wsi :)
Ponadto w kilku okolicznych wioskach rozwiesiliśmy nowe plakaty informacyjne.

Obecnie jesteśmy na kilka dni w Trójmieście. Dzięki Charm za sugestie :1luvu: - będziemy plakatować w sklepach zoologicznych i u weterynarzy. Wracamy do działań bezpośrednich z końcem tygodnia.

:kotek: :kotek:
J&M
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Od: Pon gru 28, 2009 19:40

Post » Nie lut 21, 2010 21:49 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Moja intuicja (a nigdy mnie nie zawiodła) mi mówi, że one cały czas tam są, na tym właśnie terenie.

Oby więcej takich kochanych ludzi jak pani Czesława, chciało Wam pomóc .

Ciepłe myśli przesyłam i kciuki zaciśnięte o K & S :ok: :kotek: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lut 21, 2010 21:55 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Ja też trzymam kciuki za Saskię i Kru i za Was.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]