Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 24, 2009 23:57 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

ja moge podjechac mam po drodze do pracy tylko dokładny adres poproszę
Obrazek Obrazek Obrazek

Madziulka84

Od: Czw wrz 24, 2009 8:35

Post » Śro lis 25, 2009 0:23 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

piękna akcja cegiełek na allegro, zdjęcia wzruszające- poruszą miliony.

asia od wegan zaprasza nas w niedzielę:
"29.11 (niedziela) w Gdańsku odbędzie się demonstracja antyfutrzarska.
Zapraszamy pod Galerię Bałtycką, godz. 13-15:00. Będziemy mieli
transparenty i materiały informacyjne nt. futer naturalnych, zagra także
zespół samby. Przyjdź i zaprotestuj przeciwko zabijaniu zwierząt dla
futer! Ważne, aby było nas jak najwięcej, bądźmy tego dnia głosem
zwierząt!

Każdego roku na całym świecie miliony zwierząt zabijane są w jednym
celu: by zaspokoić wymagania estetyczne, promowane przez liczne
czasopisma branżowe. Chociaż społeczeństwo polskie staje się coraz
bardziej świadome, popyt na futra naturalne paradoksalnie wciąż
utrzymuje się (a raczej jest utrzymywany) na wysokim poziomie. Ciężko
obronić jest tezę, iż w obecnych czasach, gdy istnieje szeroki wybór
materiałów syntetycznych oraz pochodzenia roślinnego, futra wciąż są
potrzebne. Na fali mody na ekologię rozpowszechnia się zatem opinię,
jakoby futra naturalne były bardziej przyjazne środowisku, niż wytwory
syntetyczne. Jednak najnowsze badania wykazują, iż jest wręcz odwrotnie:
produkcja futer zagraża środowisku naturalnemu i ludziom. Wyrabianie i
sprzedaż futer naturalnych są w dzisiejszym świecie nie do obronienia,
zarówno ze względów etycznych, jak i ekologicznych (-> antyfutro.pl)."

MOŻE KTOŚ Z WAS MOŻE PODJECHAĆ I ROZDAĆ NA ICH AKCJI ULOTKI O KOTACH ZE STOCZNI???????? MOŻLIWOŚĆ PRZEMÓWIENIE PRZEZ MIKROFON, ASIA UDOSTĘPNI NAM PARĘ MINUT. ja nie mogę w niedzielę.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro lis 25, 2009 0:27 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga, jeszcze niejeden kot będzie w stoczni do uśpienia, niejeden umrze na waszych rękach. takie są prawa natury, koty nie były przez kupę lat leczone. jedno jest pocieszające- dobrze, ze tam jesteście- nie będą bynajmniej skazane na długą śmierć w męczarniach. te które uda się uratować przeżyją, te które będą uśpione, zasną bez bólu. dzięki wam one mają jakiekolwiek szanse, więc głowa do góry- robicie dużo i dzięki wam mają możliwość lepszego życia.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro lis 25, 2009 9:58 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Agnieszka Marczak pisze:
kinga-kinia pisze:Czy byłby ktoś chętny pojechać do maria_z do Oliwy odebrać talerze dla kotów stoczniowych ?

Ja moge pojechać tylko nie wiem czy trafię.Byłam tam raz ale wtedy miałam nawigację :(

Adres jest w wątku 'Nasze dane'. To jest niedaleko kościoła Cystersów w starej Oliwie. Deklarowała się też Madziulka84.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro lis 25, 2009 11:59 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

tak potwierdzam, odbiorę rzeczy z Oliwy jutro, bądź w piątek. Kinga czy mogłabym podjechać w sobotę z tym wszystkim bo mam już pełen samochód :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Madziulka84

Od: Czw wrz 24, 2009 8:35

Post » Śro lis 25, 2009 13:05 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

marlenka zrobiła super grafik wyłapywania kotków ze stoczni:) brawo!!!!!! jestem pod wrażeniem pomysłu :lol: :lol: :lol:
kto z nami chce iść do kontrastu 13 grudnia na zbiórkę pieniędzy na kotki i na koncert zespołu shantaż???????ile miejsc mam rezerwować dla PKDT?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro lis 25, 2009 19:41 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sabina skaza pisze:marlenka zrobiła super grafik wyłapywania kotków ze stoczni:) brawo!!!!!! jestem pod wrażeniem pomysłu :lol: :lol: :lol:
kto z nami chce iść do kontrastu 13 grudnia na zbiórkę pieniędzy na kotki i na koncert zespołu shantaż???????ile miejsc mam rezerwować dla PKDT?

Ja idę :P
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro lis 25, 2009 22:22 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Ja też :D :piwa:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 25, 2009 22:46 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

zbiórka, zbiórką- ale przy okazji spotkanie dziewczyn z PKDT :P :ryk: :ryk: :ryk: już się cieszę!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro lis 25, 2009 23:03 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Madziulka84 pisze:tak potwierdzam, odbiorę rzeczy z Oliwy jutro, bądź w piątek. Kinga czy mogłabym podjechać w sobotę z tym wszystkim bo mam już pełen samochód :)

Tak możesz podjechać w sobotę.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lis 25, 2009 23:06 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sabina skaza pisze:marlenka zrobiła super grafik wyłapywania kotków ze stoczni:) brawo!!!!!! jestem pod wrażeniem pomysłu :lol: :lol: :lol:

Marlena robi kawał dobrej roboty dla kotów to jest dziewczyna o złotym sercu :) Musi z nami zostać na zawsze :)
Sabina będę na koncercie.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw lis 26, 2009 15:35 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Nic nie piszę, ale od niedawna śledzę wątek ;) Wspaniała robota dziewczyny :!: :!: Już sobie obiecałam, że jak skończę u siebie z kotami, to jadę Wam pomóc ;) Nie mam aż tak daleko, a nawet i moja mama widzę, że ma chęci jechać ;) Mam łapkę i transporter, więc na pewno bym się przydała ;) Ile koteczek i kocurów jest już ciachniętych?? A co z tymi kotami, które przeszły leczenie, są wysterylizowane/wykastrowane?? Wracają z powrotem do stoczni??

Pozdrawiam ! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw lis 26, 2009 15:59 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:

przepraszam za 'blondynkowe' pytanie - ten grafik publiczny jest?
bo chętnie pomogę, tylko nie bardo wiem kiedy i jak :)

Ecrire

Od: Pon lis 23, 2009 17:06

Post » Czw lis 26, 2009 16:43 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Osoby zainteresowane pomocą (jeżdzeniem do stoczni i łapaniem kotów) proszę o kontakt na maila :marloneczek@wp.pl
Prosze o napisanie jakie dni odpowiadają aby jeździć do stoczni, ja ustalam grafik, przesylam do zatwierdzenia wszystkim zainteresowanym
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw lis 26, 2009 22:10 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinia098 pisze:Nic nie piszę, ale od niedawna śledzę wątek ;) Wspaniała robota dziewczyny :!: :!: Już sobie obiecałam, że jak skończę u siebie z kotami, to jadę Wam pomóc ;) Nie mam aż tak daleko, a nawet i moja mama widzę, że ma chęci jechać ;) Mam łapkę i transporter, więc na pewno bym się przydała ;) Ile koteczek i kocurów jest już ciachniętych?? A co z tymi kotami, które przeszły leczenie, są wysterylizowane/wykastrowane?? Wracają z powrotem do stoczni??

Pozdrawiam ! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

zapraszamy do pomocy :) kotków ogólnie złapano ok. 60 , jedne do sterylek, inne do leczenia. dziewczyny w stoczni robia kawał dobrej roboty, marzną, mokną, wyciągają koty z kanałów, wynajdują największe biedy. koty im juz zaczęły ufać.
koty po sterylkach sa hotelowane, następnie wypuszczane z powrotem w swoje naturalne środowisko. te do adopcji, czyli młode miziaki staramy sie wyadoptować, a te chore sa w hoteliku u naszych wetów na dłuższym pobycie. wrócą do stoczni.
podkreslę jeszcze jeden fakt o którym nie pisze się od jakiegoś czasu- tylko kilka osób z PKDT i wolontariusze z miasta łapią te koty, wożą do lekarzy, karmią i sterylizują. sytuacja zwierząt w stoczni nie jest tak barwna i kolorowa- jak krążą słuchy na mieście. te zwierzęta bez pomocy marlenki, agnieszki i kingi skazane były by na zagładę. dlatego pragnę podkreślić zasługi tych dzielnych dziewczyn. smutne, że tylko te osoby plus kilka prywatnych wolontariuszy walczą o losy tych biednych zwierząt :x

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]