Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
katgral pisze:Tweety pisze:czy ktoś ma dostęp do ludzkich cewników (może być trochę przeterminowany, którego szpital się pozbywa) Tenckoff'a? Jest to cewnik do dializ otrzewnowych. Mamy dwie umierające kotki z powodu niewydolności nerek, jeszcze tylko takie dializy mogą im pomóc, może jakieś fragmenty nerek podejmą pracę. Koszt jest bardzo duży, jeden cewnik to kwota około 220 zł, może wystarczy na tydzień, może na kilka dni, koteczki są dwie, do tego koszt płynu do płukania 2 x 40 zł.
Bardzo prosimy o pomoc!!! Sami nie podołamy finansowo jeżeli trzeba będzie kupić kilka tych cewników
Tweety poruszyłam niebo i ziemię. To cholerstwo jest drogie, dlatego zamawiane dla konkretnych pacjentow i na razie nie znalazlam w krakowie zednych zbednych na stanie
wlasnie wyslalam oficjalnego radiowego maila do dostawcow takiego sprzetu, ale raczej dzisiaj mi nie odpowiedza, jesli cokolwiek bede wiedziec od razu dzwonie albo pisze!
aga9955 pisze:Zapytam mojego weta, on dzisiaj cos mi mowił o dializie otrzewnowej...moze powie jak zamowic i jakos pomoze. Ja niestety nie jestem z Krakowa tylko z Poznania ale w koncu istnieje taka instytucja jak przesyłka kurierska. Poki co nic wiecej nie przychodzi mi do łba. Niestety koszty chyba rzeczywiscie sa duze i ja w obecnej sytuacji niestety nie bede mogła mocno pomoc. Sama walcze z nerkami mojej koty juz od jakiegos czasu i pochłania mnie to finasowo strasznie.
kosma_shiva pisze:Tweety pisze:kosma_shiva pisze:Tweety pisze:noemik pisze:Byłam poza Krakowem przez weekend.
Nic nie wiem o dogadywaniu się.Myślałam, że 2.09 zaklepany.
Wzięłam wolne tylko na jutro. Na czwartek nie dam rady.
Jeśli czwartek, tylko wtedy już zupełnie bez mojej pomocy. Muszę być wtedy w pracy.
Tak czy siak, czekam na wieści dziś.
No i wciąż potrzebuję pomocy w złapaniu panny i transporcie.
to ile macie kotek na jutro? bo ja nie wiem jak się z p. Kazią umówić. Ja mogę przełożyć je na czwartek
u Noemik jest Lulu i tyle, a umówinych jest 2 sterylki
a bo przeczytałam informację o pomoc w łapaniu panny więc myślałam, że jakaś jeszcze.
Ale to ok, ja zawioze jedną kotkę ze Straszewskiego, a w czwartek dwie
tak, pomoc w łapaniu wlasnie Lulu u Noemik- troche panienka sie nie przystosowała
noemik pisze:o której jest umówiona sterylka?
Tweety pisze:noemik pisze:o której jest umówiona sterylka?
o 17-stej
Tweety pisze:Noemik, staram się ale na razie zajęta bardziej jestem "odgarnianiem śniegu" pourlopowego, daj mi proszę kilka dni.
właśnie dostałam wiadomość, że z tą młodszą koteczką z nerkami jest bardzo źle, może nie doczekać rana
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, Google [Bot], Paula05 i 401 gości