Schron Wro - zamykamy i zakładamy nowy wątek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 23, 2008 6:06

Jest w baraku,do adopcji od ręki....Przepiękne umaszczenie ale wygląda na bardzo zrezygnowaną..... :(

iiwka

Od: Pt kwi 04, 2008 14:05

Post » Śro lip 23, 2008 6:56

iiwka pisze:Jest w baraku,do adopcji od ręki....Przepiękne umaszczenie ale wygląda na bardzo zrezygnowaną..... :(

A czy może wiesz co sie temu kotu zarzuca?
(slepy, głuchy, złośliwy?)

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro lip 23, 2008 7:16

Chyba jest zupełnie niewinna....podobno została przywieziona z działek.Do mnie raz podeszła do ręki ale potem zupełnie straciła zainteresowanie.Ma bursztynowe oczy.Ja myślę że to fajny kotek tylko teraz wystraszony i zestresowany no i strasznie zaniedbany......

iiwka

Post » Śro lip 23, 2008 8:30

iiwka pisze:Chyba jest zupełnie niewinna....podobno została przywieziona z działek.Do mnie raz podeszła do ręki ale potem zupełnie straciła zainteresowanie.Ma bursztynowe oczy.Ja myślę że to fajny kotek tylko teraz wystraszony i zestresowany no i strasznie zaniedbany......

Mój Boże, z działek!
To dlatego jeszcze nie została zaadoptowana.
Wymaga na pewno podreperowania fizycznego i psychicznego.
Może szybko jakiś Anioł ją jednak wypatrzy i zabierze zanim tam zupełnie zmarnieje i jeszcze ciężej się rozchoruje .
Na działkach chyba lepiej miała...
Znajoma mówi ,że jeszcze nadzieję w jej oczch było widać dwa tygodnie temu.

ossett

Post » Śro lip 23, 2008 8:34

jaka biedna ta persiczka :-( widać że już się poddała :-( jeśli nikt jej szybko nie weźmie na DT/DS to ona długo nie wytrzyma....

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro lip 23, 2008 8:49

Szybko ja ktoś musi wziąć, każdy dzień sie liczy...
Marcjanno zmień koniec tytułu wątku-marnieje persiczka np.
Ostatnio edytowano Śro lip 23, 2008 8:55 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Post » Śro lip 23, 2008 8:53

mawin pisze:osset jeśli ktoś znałby kogoś z redakcji gazety i napisał artykół o tym jakie koty są delikatne i że schronisko to dla nich wyrok i przy okazji o koniecznosci sterylizacji to byłoby super. bez edukacji społeczeństwa nic się nie zmieni. ale to nie są tematy "ciekawe" dla gazet więc wątpię aby któraś chciała pisać na ten temat.

Ja nie znam nikogo z żadnej wrocławskich redakcji, ale artykuł mogę napisać. Może udałoby się Wam go wysłać do jakichś lokalnych gazet, z adnotacją, że autorka zgadza się na publikację? Może są jakieś lokalne portale internetowe? Kto wie może gdzieś mają wakat na jakieś artykuły?

Generalnie wątek czytam ale się nie odzywam. Schronisko Wrocławskie przeraża mnie ale bardzo Was podziwiam za Waszą pracę. Może uda się chociaż trochę tam zmienić, ach gdyby udało się górę zmienić. Wiadomo ryba psuje się od góry ;/

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro lip 23, 2008 9:01

Malati pisze:
mawin pisze:osset jeśli ktoś znałby kogoś z redakcji gazety i napisał artykół o tym jakie koty są delikatne i że schronisko to dla nich wyrok i przy okazji o koniecznosci sterylizacji to byłoby super. bez edukacji społeczeństwa nic się nie zmieni. ale to nie są tematy "ciekawe" dla gazet więc wątpię aby któraś chciała pisać na ten temat.

Może uda się chociaż trochę tam zmienić, ach gdyby udało się górę zmienić. Wiadomo ryba psuje się od góry ;/

Tego sie nie da.
Trzeba by tak ogólnie napisać o tym jakie to koty sa delikatne, jak źle znoszą warunki, że właściciele kotów muszą byc odpowiedzialni, sterylizować, kastrować , nie wywalać na ulice, działki, nie porzucać w schronisku...
Inaczej nikt nie wydrukuje.
Ale tak to może jakaś redakcja by sie znalazła.
Mnie sie wydaje, że gazeta Wrocławska czasem ciekawe artykuły o zwierzętach zamieszcza,np. raz było o dzieciach, ktore uratowały kociaki ze śmietnika.

ossett

Post » Śro lip 23, 2008 9:04

iiwka pisze:Zdjęcia tragicznej jakości ale......
Obrazek
Obrazek
Obrazek

SOS dla persiczki! Przetrwała na działkach, ginie w schronisku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ossett

Post » Śro lip 23, 2008 9:06

Mogę dać określony tymczas, ale nie mam kasy- spłukana po maluszkach...
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro lip 23, 2008 9:11

martka pisze:Mogę dać określony tymczas, ale nie mam kasy- spłukana po maluszkach...

Martko, mozemy iść do p. dr M z nią, jutro zapłacę swoj dług u niej i założę za persiczkę. Zrobimy na nią bazarek
Idż ja adoptuj skoro nikt do tej pory nie wziąl.
Kontenerek (wymyty) dzisiaj Ci podwiozę, powiedz o ktorej.

ossett

Post » Śro lip 23, 2008 9:14

Mogę dać tymczas, ale tak jak napisłam, na określony czas, do powrotu mojej mamy.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro lip 23, 2008 9:16

Osset przepraszam źle zabrzmiało, w artykule nie pisałabym o władzach schroniska... to już było tak poza tematem, że dobrze by było gdyby ;/

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro lip 23, 2008 9:24

To może zróbmy jakąś zrzutkę....ona jest śliczna szybko znajdzie dom...szkoda jej.Ja piszę do Martki pw ile mogę dorzucić może ktoś jeszcze by mógł..... :oops: :?:

iiwka

Post » Śro lip 23, 2008 9:24

Malati pisze:Osset przepraszam źle zabrzmiało, w artykule nie pisałabym o władzach schroniska... to już było tak poza tematem, że dobrze by było gdyby ;/

Można by spróbować.

ossett

[poprzednia][następna]