Przyczyną uczuleń czyli alergii są najczęściej zanieczyszczenia organizmu np. różne grzybice czy robale. Usunięcie grzybic powoduje, że alergia całkowicie ustępuje...
Natomiast usunięcie pasożytów bardzo dużo zmienia w organiźmie, dopiero wtedy tak naprawdę można stwierdzić na co chorują jeszcze nasze koty.
Bardzo często stawiana jest diagnoza: robale i grzyb na skórze. Po usunięciu robali okazuje się, że grzyb zniknął... bo to były toksyny z robali a nie grzyb. Gorzej z grzybicami wewnątrz, one są na ogół po antybiotykach i sterydach.
Alergie pokarmowe wywołujące krwawe stolce... to do mnie nie przemawia.
Natomiast wielokrotnie odrobaczałam koty i widziałam krew razem z robalami, wielokrotnie patrzyłam na krwawe biegunki. Zawsze krew znikała razem ze znikaniem robali. Krew była przy glistach i tasiemcu...
Dlaczego odrobaczone koty potrafią też mieć w kale krew? Bo nie są całkowicie odrobaczone, odrobaczanie to wcale nie taka prosta sprawa, co dwa tygodnie tabletka i już. Robale nie żyją tylko w jelitach czy płucach, mogą być wszędzie i wędrować.
Pięć lat miałam kotkę z alergią pokarmową, z wrażliwymi jelitami. Odrobaczana przepisowo, szczepiona przepisowo, , badania profilaktyczne ze względu na jelita 2 x w roku ( wszystkie możliwe) waga tylko do 2,5 kg przez 5 lat. Drogie karmy weterynaryjne, innych nie wolno było podawać. Do czasu gdy ludzki homeopata kazał całą rodzinę odrobaczyć. Kotka miała tęgoryjca w wątrobie. Żadne badania u wetów tego nie wykazywały. Po odrobaczeniu kotka zaczęła jeść wszystko i ważyć 5 kg. Jest zdrowa do dziś, ma 11 lat.