Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2008 22:56

Moje kociaste szaleja kiedy widza ze kroimy mieso na obiad, siedza wtedy na podlodze i "zebraja" :) czasami im cos skapnie lub gdy skorzystaja z okazji "podwedza" nam je z blatu :? :lol:
ale tak to od czasu do czasu kupuje im filety z kurczaka, indyka, serduszka drobiowe, wolowinke... jedza na surowo :)

glownie dostaja dobre puszki i suche bo po prostu podaje i juz :oops:
z miesem jest troche roboty, musi sie odmrozic, potem trzeba pokroic...niektore musi sie gotowac :wink:

sanna a tych ciastek jeszcze nie kupowalam :oops: jestem ciekawa czy moje beda jadly bo roznie bywa....
Bakalia wrecz kocha ciasteczka "Feline greenies" i "malt-bits" z firmy beaphar :)
a Amanda jak widzi ze wyciagam ciasteczka z Whiskasa dostaje glupawki i zaraz przybiega :lol:
kiedys zrzucila z poleczki pudelko z whiskasowymi ciasteczkami i zjadla pol podelka :?

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Czw mar 13, 2008 22:59

Kasia_1991 pisze: sanna a tych ciastek jeszcze nie kupowalam :oops: jestem ciekawa czy moje beda jadly bo roznie bywa....
Bakalia wrecz kocha ciasteczka "Feline greenies" i "malt-bits" z firmy beaphar :)
a Amanda jak widzi ze wyciagam ciasteczka z Whiskasa dostaje glupawki i zaraz przybiega :lol:
kiedys zrzucila z poleczki pudelko z whiskasowymi ciasteczkami i zjadla pol podelka :?

:lol: Jak trzymałam przysmaki na półeczce to Iga codziennie rano, glodna, cos zrzucała i probowała sie poczęstowac :) Teraz trzymam w szufladzie...
Te przysmaki Sanabelle to taki chrupki, jak sucha karma...
Obrazek

Ajlon

Od: Pt wrz 21, 2007 14:51

Post » Pt mar 28, 2008 20:18

Zauwazylam na Lublinskiej wystawie stoisko z karma firmy "biostim" http://www.bestfeed.pl/biostim/

skusilam sie na jedna paczke i nawet moja "wszystkozerna" Bakalia jej nie je :twisted: :twisted:

Kasia_1991

Uwaga

Post » Sob mar 29, 2008 11:33

No wiesz, jeśli kupiłaś to: http://www.bestfeed.pl/produkty/standard/kot.html to wcale jej się nie dziwię. 80% składu to produkty roślinne :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Od: Śro gru 15, 2004 13:27

Post » Sob mar 29, 2008 13:28

nikagda pisze:No wiesz, jeśli kupiłaś to: http://www.bestfeed.pl/produkty/standard/kot.html to wcale jej się nie dziwię. 80% składu to produkty roślinne :roll:

Nie my mamy "premium" o ta-> http://www.bestfeed.pl/produkty/premium/kot.html

Kasia_1991

Uwaga

Post » Sob mar 29, 2008 14:41

Jak się popatrzy na skład, to też niewiele lepsza: 62% produkty pochodzenia roślinnego, 20% produkty pochodzenia zwierzęcego (nie mięso-czyli pies zmielony z budą i łańcuchem).
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Od: Śro gru 15, 2004 13:27

Post » Śro kwi 02, 2008 12:06

widzę, ze ta dyskusja o karmach dla kotów długaśna... powiem szczerze- mało sie na tym znam, chociaz od zawsze wiedziałam ze te reklamowane karmy są złe, nigdy moje koty nie kupowałam

Karmie koty Animondą zazwyczaj jezeli chodzi o mokre
Nie wiedziałam ze jest az tyle rodzaji karm!

Jakby ktos, kto się zna, i nie bedzie musiała wertowac tych trzech watków spisał wartościowe karmy na pierwszej stronie, np w podziale dla maluchów, suche, mokre, dla kastratów byłoby super! i np linki do sklepów internetowych, gdzie mozna je kupic, bo np w moim miescie poza kitekatem i whiskasem nic sie nie kupi, kupuje tez czasem tylko Gourmenty, bo jeszcze to tu dostanę... a po animonde jeżdze do trójmiasta

mam nadzieje ze nie prosze o zbyt wiele, dla kogos kto jest w tym oblatany nie powinno zrobic to wiekszego problemu... a jak mi pomoże i innym mniej doinformowanym!!!
:ryk:

talaaa

Od: Pon mar 05, 2007 13:38

Post » Śro kwi 02, 2008 12:11

Wczoraj widziałam reklame na bilbordzie o jakiejś karmie na P... Profit czy coś... Co o tym myślicie?
mamuśka

Post » Śro kwi 02, 2008 13:26

Ta karma z billboardu niewiele lepsza od whiskasa... :roll:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro kwi 02, 2008 13:55

tak myslalam... :roll:
mamuśka

Post » Czw kwi 03, 2008 11:53

Witam.

Ta karma na P... to Profilum.

Prukuje............ Mars.

Producent Whiskasa, Kittiekata, Pedigree, Chappi, Frolic, Perfect Fita itd.

Nie wiem czy powinnismy to wrzucać do tego samego worka.

W koncu rozne firmy produkują rozne produkty, dla okreslonych rynków zbytu i roznych klientów.

Moim zdaniem ten Perfect Fit i Profilum napewno bym podał, jakby się skonczyła jakolwike karma z których karmię moje futro, w zyciu Whiskasa, Kittiekat, Friskiesa i Darlinga.

To taka awaryjna furtka.

SEER
Najpiękniesze są Brytyjczki, ogromne brytyjczyki.

seer

Od: Sob gru 30, 2006 23:07

Post » Czw kwi 03, 2008 15:19

Ajlon pisze:

:lol: Jak trzymałam przysmaki na półeczce to Iga codziennie rano, glodna, cos zrzucała i probowała sie poczęstowac :) Teraz trzymam w szufladzie...
Te przysmaki Sanabelle to taki chrupki, jak sucha karma...

Tak u mnie było tak samo...
Przysmaki sanabelle są rewelacyjne.
Moje szczęscia za nimi przepadają.
Obrazek

aGula1810

Od: Pt cze 01, 2007 23:18

Post » Czw kwi 03, 2008 16:16

A ja nie polecam Iams multicat.
Smrodki w kuwecie okropne.

Zdecydowanie najlepsze dla moich kotów są karmy RC.

Moja mama ma 2 kocice. Jedna ma 10 druga 11 lat. Obie od zawsze jedza Kitekat bo tylko to można kupic w sklepach. Obie zdrowe. Oprócz KK jedza surowe i gotowane mieso. A moje dzieci maja gadzety z ich promocji- pacynka KK to ulubione przytuladło mojego synka :)
Odkąd uswiadomiłam się w temacie karm to kupuję te lepsze bo mnie na to stac. Ale wielu ludzi np. emerytów nie stac na RC, czasem nie stac ich na leki dla siebie. I w sumie chwała im za to że karmią choćby KK czy Whiskasem. Dzięki temu pewnie więcej kotów ma dom i pełna michę.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pt kwi 04, 2008 13:29

Ale jestem zadowolona,
przyjechało jedzonko dla moich serduszek.
Oprócz royala zamówiłam sheba bo ją uwielbiają
choć daje ją tylko jako przysmak
znalazłam super cenę. 2,50
!
http://www.zooekspres.pl/go/_category/i ... dc=5_16_52
nie kupowałam ale jest animonda po 2,60 200g i 400g po 4,40
http://www.zooekspres.pl/go/_category/i ... dc=5_16_47
i felix 400g po 2,50!
http://www.zooekspres.pl/go/_category/i ... dc=5_16_51
Nie znalazłam taniej!!
Ceny jak dla mnie rewelacja.
Obrazek

aGula1810

Od: Pt cze 01, 2007 23:18

Post » Śro kwi 16, 2008 23:14

Ja za namową wielu spróbowałam domowego jedzenia dla małej - oczywiście robionego tylko dla niej, broń boże nie chodzi mi o resztki z naszych talerzy - i powiem tak, nie marnuje pieniędzy, kota wcina aż jej się uszka trzęsą, nie marudzi a ja mam 100% pewność, że mała dostaje wartościowe jedzonko. Także nasza Bestia żywi się obecnie sanabelle kitten + domowe jedzonko :)

Andate

Od: Wto sty 15, 2008 20:49

[poprzednia][następna]