Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 17, 2008 19:51

Gandzia dzis pojechała do nowego domku.Oby kotunia znalazła domek na całe swoje kocie zycie.
Bo niby prześwietlam domki,ale zawsze mam pewne watpliwości :?

Wczoraj ze schronu wyciagnęłyśmy 5 kociaków ,ale zostawiłysmy zaswierzbionego lub zagrzybialego rudego kocura.Poprostu nie mamy izolatki :(
Rano odezwał się tymczs(jotka,Janka czy lisek jak kto woli :wink: )Dziekujemy:)Pojechałam rano po kocurka .Udało się zdązyc przed weterynarzem:)Kociak bezpieczny,ale cholernie chory.
Jezeli zacznie jeść i pić leczenie choroby skóry potrwa 2-3 mies.
Wet wział wyskrobine jutro okaże się co to za swiństwo
Prosimy pomóżcie.Mamy 7 kociaków do sterylizacji i rudego do leczenia.Nie damy rady:(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon mar 17, 2008 22:48

Emiś pisze:
terenia1 pisze:Emilka robiła zdjęcia i oczywiście swoim zwyczajem już wszystkkie mają imiona. Jak nie padła to pewnie wklei jakieś fotki. No i oczywiście fotki Hiltona prawie już w całej okazałości też będą. [/color][/size]

Tym razem szybciej padł aparat niż, ja :roll: zrobiłam dwie fotki i umarł. Dostanie świerzutkie baterie do amciania, to porobię reszte fot. A kociaste oczywiście już ponazywane 8)

Emilka to szybciutko dawaj zdjęcia i imiona kociastych bo ja ciekawa :lol: Z tego wszystkiego zapomniałam,że moja mamuśka tygrysiczka pojechała wczoraj do nowego domku. Będzie mieszkała w Sosnowcu, domek doświadczony bo miał kotkę, która dożyła sobie 15 latek.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon mar 17, 2008 22:51

mar_tika pisze:To kotka którą przywiozłyśmy w piątek ze schronu.
W schronisku powiedzieli że to kotka z interwencji.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Wet określił jej rany jako przypalane .Nie komentuje ,poprostu szlag mnie trafia :evil:

A ta mała to prawdziwy cud-miód i niesamowity miziak cały czas siedziała mi na kolanach i łasiła się kochana koteczka :lol:

terenia1

Post » Wto mar 18, 2008 9:18

No to dwa koteczki pojechały, super :)

Zdjęcia na razie tylko te, co udało mi się osatatnio zrobić. Idę dziś z całą ferajną do weta na przegląd, to obfocę porządnie.

Obrazek Obrazek To Daisy - 5 miesięczna koteczka. Strasznie miziata i traktorkująca.

Obrazek A to Marłka (bo mrałka :wink: ). Ok. 1.5 roczna kicia, była bardzo długo w schronisku. Teraz w trakcie rujki.

Dziewczyny, wielkie dzięki za pomoc z doprowadzeniem hiltona do stanu używalności!
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Wto mar 18, 2008 20:26

Byłam u kotków nakarmiłam, pozmieniałam wodę koteczkę z raną posmarowałam maścią. Niestety nie zdążyłam kociaków wymiziać, :cry: a wszystkie spragnione miziania, a najbardziej czaro-biały kocurek Emilka go nazwała chyba Bratek, nic niepokojacego u kociaków nie widać apetyciki mają całkiem dobre. Biała koteczka z czarnymi łatkami na główce straszna bałaganiara w boksie jedno wielkie pobojowisko :roll: Jutro z rana Marta pojedzie do towarzystwa to je porządnie obfoci. Ja dzisiaj po całym dniu już padam :(

terenia1

Post » Wto mar 18, 2008 20:49

terenia1 pisze:Byłam u kotków nakarmiłam, pozmieniałam wodę koteczkę z raną posmarowałam maścią. Niestety nie zdążyłam kociaków wymiziać, :cry: a wszystkie spragnione miziania, a najbardziej czaro-biały kocurek Emilka go nazwała chyba Bratek, nic niepokojacego u kociaków nie widać apetyciki mają całkiem dobre. Biała koteczka z czarnymi łatkami na główce straszna bałaganiara w boksie jedno wielkie pobojowisko :roll: Jutro z rana Marta pojedzie do towarzystwa to je porządnie obfoci. Ja dzisiaj po całym dniu już padam :(

Paskudna cioteczka nie pomiziala kociaków :evil:

Kochani my nadal poszukujemy chetnych do pomocy w Hiltonie.
To naprawde nic trudnego.
Dostajecie swoja pare kluczy do Hiltona.I tak jak np: ja mam dyzur w srodę rano i czwartek rano.
Podjeżdżam dp Hiltona wymieniam kuwetki ,daje jeść ,aplikuje leki i puszczam kociaki (te co można puścić )na 30 min.Coby się pobawiły.
Kazdy kociak ma do boksu przypiętą karte info,(tak jak w szpitalu).
Tak więc to zadna filozofia.A kociaczki naprawde potrzebują dużo miłości i miziania.Prosze pomózcie nam :)

mar_tika

Post » Śro mar 19, 2008 0:33

Obrazek
A oto Guziczek z elektrowni z Jaworzna, który jeszcze u mnie na tymczasie chłopak już całkiem zdrowy czasami lekko łzawi mu oczko, ale zrobił się z niego fajny miziak :)Chłopak bardzo ruchliwy i trudno mu zrobić zdjęcie więc te wielkie nogi to tylko mój syn :lol:

terenia1

Post » Śro mar 19, 2008 23:40

Obrazek
Dzisiaj Guziczek pojechał do nowego domku. Malutki bedzie mieszkał w Sosnowcu i nawet nie zmieni weta, ponieważ państwo, którzy przygarnęli Guziczka leczą swoje wierzaki u naszej Pani weterynarz :lol: Guziczek będzie się nazywał Jeżyk, a za towarzysza będzie miał 3-letniego kocurka o imieniu Piesek :lol: śmiesznie :lol: spotkanie kociaczków było bardzo przyjazne Piesek wylizał Guziczka nie nafuczał na niego po prostu super, a my dostałyśmy karmę dla naszych kociastych :lol:
U mnie miejsce po Guziczku się zwolniło porządków zabieram do siebie z kociarni Balbinkę :roll:

terenia1

Post » Czw mar 20, 2008 9:17

Szczęśliwego i długiego zycia w nowym domku GUziczku vel Jeżyku.
Mam nadzieję że chłopak bedzie miał wiecej szczęścia w życiu niż do imion :wink:
Perwsze imię wymyśliła nasza Emila z bujną fantazją ,a drugie nowa pani Guziczka ,która ma chyba jeszcze bujniejszą fantazję :wink:

Ale co tam imiona ważne żeby kociak był zdrowy i szczęsliwy.

A jeżeli chodzi o Balbinkę to musimy ją przerzucić do Teresy ,bardzo źle znosi takie zagęszczenie kotów w małym pomieszczeniu.
Balbinka to taka snobka -arystokratka

mar_tika

Post » Pt mar 21, 2008 1:02

Dzisiaj z Emilką spotkałyśmy się w kociarni, Emilka zdążyła oblecieć weta, dać kociakom kroplówy bo niektóre cos nie mają apetytu, sprzątanie - wymiana żwirku w kuwetkach, picie, jedzonko i tak sporo czasu zleciało, Nie możemy się wyrobić nawet ze zdjęciami. Kociaki cudne - teraz w Hiltonie jest ich całe siedem kota i tak Emilka nazwała kociaki - Bratek i Fiołek czarno-białe krówkowate kocurki, Mrauka - czarno biała kociczka - okropny żarłok, Kremówka - śliczna biała koteczka z dosłownie dwoma czarnymi łatkami, Daisy - śliczna czarna księżniczka, Lola - koteczka czarna poraniona i nasza Balbinka, która jest u nas juz trochę długo czarna koteczka perso-podobna z przepięknymi zielonymi oczami. :)
Balbinka we wtorek jedzie na sterylkę, a potem do mnie na tymczasik. I to całe naze Hiltonowskie towarzystwo :)

terenia1

Post » Pt mar 21, 2008 17:48

Obrazek

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt mar 21, 2008 22:46

aassiiaa pisze:Obrazek

Asiu dziekujemy za życzenia i wzajemnie :D
Dzisiaj był u mnie Bubor :D zabierał mały ransporcik meblowy do Krakowa, a prz okazji podrzucił nam coś niecoś dla kociastych Bubor bardzo bardzo dziękujemy, a przede wszystkim dziękujemy za wsparcie duchowe i pomoc dla nas i naszych kociastych:lol:

terenia1

Post » Sob mar 22, 2008 13:49

Witajcie w świąteczne popołudnie !!! :D

Mówi zając do baranka jaka śliczna ta pisanka
wtem z jajeczka wyszła kurka , nastroszyła żółte piórka
biega w koło , głośno krzyczy że Wesołych Świąt Wam życzy !!!

A ja sie do niniejszych życzeń oczywiście przyłączam wraz z pannicami Kropcią i Dolores . :D :D :D
Wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych bliskich oraz pogody ducha i wiele pozytywnej energii dzięki której między innymi powstał i działa Hilton a Wy działacie dla dobra kociej braci !!! :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob mar 22, 2008 15:21

bubor pisze:Witajcie w świąteczne popołudnie !!! :D

Mówi zając do baranka jaka śliczna ta pisanka
wtem z jajeczka wyszła kurka , nastroszyła żółte piórka
biega w koło , głośno krzyczy że Wesołych Świąt Wam życzy !!!

A ja sie do niniejszych życzeń oczywiście przyłączam wraz z pannicami Kropcią i Dolores . :D :D :D
Wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych bliskich oraz pogody ducha i wiele pozytywnej energii dzięki której między innymi powstał i działa Hilton a Wy działacie dla dobra kociej braci !!! :wink:

Dzięki za życzenia i oczwiscie wzajemnie wszystkiego najlepszego dla Ciebie Twojej rodziny i pięknych pannic :lol:

terenia1

Post » Sob mar 22, 2008 17:37

Nasi Hiltonowcy w całej krasie prezentują się na pierwszej stronce.Podziwiajcie:)
Sorry że dopiero teraz powklejałam foty ale brak czasu.

Dla wszystkich forumowiczow tu zaglądających Wesołych Świąt!!
Dzięki za zyczenia aassiiuu i buborze :D

mar_tika

[poprzednia][następna]