Marskość wątroby czyli pokaż kotku co masz w środku .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 27, 2017 20:51 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Chyba nie Gosiu :cry: ,to musi spłynąć ,zagoić się ,wchłonąć .
Żadne leki na to nie pomagają.
Smaruje i łykam ,a nogę sama widziałaś :(
Denerwuje się tym jutrzejszym dniem,denerwuje bo nie widzę efektu leczenia.
Zwłaszcza kolano ,opuchnięte i gorące.
W szpitalu pytał mnie lekarz czy miałam gorączkę ,a skąd ja mam wiedzieć :roll: nie mierzyłam .
Trzeba zająć się stadem a najważniejsze maluszkami ,tu nie ma czasu myśleć o sobie .
Tak to jest jak się mieszka samemu .
Żeby żyć ,trzeba zagryźć zęby i iść do pracy ,koniec kropka.
4 dodatkowe gębule ,one chcą jeść .

Nie ma co się rozczulać ,czas się ogarnąć ,naszykować maluszkom ,wyjść z burkami ,nakarmić dzikie i spać :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro cze 28, 2017 6:04 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Dorotko, nie mozesz teraz pracowac,bo wtedy ta noga
nigdy sie nie wyleczy i tak bedzie w kolko. Wiem na czym
to polega, bo sama to mam. Za ortopede pewnie placisz?
Numer konta Twojego sie nie zmienil?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro cze 28, 2017 11:03 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Byłam u ortopedy ,b.miły człowiek ,tylko czemu sadysta ? :twisted: :wink:
Mogę być dumna z siebie bo to drugi facet który zachwycił się moją nóżką ,jej kolorami :smokin:
Z tego zachwytu nawet zrobił mi zastrzyk w kolano :strach: igła metrowa ,gruba na dwa palce ..no dobra ,może trochę mniejsza ,ale 10 cm .miała na 100%
Wpuścił steryd.
Nadal mam smarować maściami z heparyną ,i innymi ,łykać tabletki i p.bólowe .
Najważniejsze że nie ma zakrzepicy ,mówił że ból pękniętej torbieli i rozlewania się badziewa jest nie do strawienia ,więc trzeba sobie ulżyć i łykać ten Zodiar .
Konieczne mrożone okłady ,kontynuacja zastrzyków w brzuch.

Lekko zmokłam :twisted:

Od wczoraj zamartwiałam się Kleszczem ,miała sranie ,a ona taka malutka ,u niej szybko może dojść do odwodnienia .
Dziś jeszcze byle jak ,ale Kleszcz je ,biega ,bawi się :201494

Co do pracy ,ja nie mogę siedzieć w domu ,nie mogę i chyba nawet nie chcę ,ja muszę się ruszać :!:
Jak człowiek (czytaj ja!) siedzi w domu to mu głupoty do głowy przychodzą ,smutasy ogarniają ,czarne myśli się męczą.

:oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 28, 2017 15:32 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

To posiedź ze mną razem nie będziemy się smutać :smokin:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro cze 28, 2017 15:33 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Wielka ulga ,p.Miecia (karmicielka) znalazła kogoś innego do karmienia na cmentarzu :201494 :201494 :201494

Wchodzę do drugiego pokoju ,a tam smród jak jasna cholera :strach: czuję kupale ,raczej porządną srake ale jej nie widzę .
Odsunęłam wszystko co możliwe ,nie ma.
Kuźwa noooo :twisted:
Odkurzałam ,ze środka zabrałam plac zabaw ,między innymi tunel z 3 odnogami i ..ło matko i córko ,cały zafajdany :strach:
Animonda?kurczak? nic więcej im nie serwuje ,a do tego po odrobaczaniu dostają codziennie Forti Florę :roll:
Udało mi się załatwić przez Trójmiasto za 90 zł :idea:
Jeszcze efekt odrobaczania?

Nie wiem czy pisałam 10.08 o 19 Zdzira ma USG ,piszę to właściwie dla siebie ,tak przypominajka :oops:
ropucha pisze:Dorciu, może chociaż małym przepisikiem będę mogła pomóc: stawy też czasem mi dokuczają, a wtedy przyrządzam miksturkę taką: 1 mała płaska łyżeczka sproszkowanej kurkumy + 1/8 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego + pół szklanki wody (albo mniej). Zagotować przez 1-2 minuty. Po ostygnięciu wypić w ciągu paru godzin. Kurkuma ma silne działanie przeciwzapalne i trochę przeciwbólowe (a także m.in. przeciwnowotworowe, przeciwalzheimerowe i jeszcze dużo innych pozytywnych działań).
W każdym razie, mnie to pomaga.
Pozdrawiam Cię bardzo.

Kochana ,ja dopiero doczytałam ,przepraszam :oops: jak dam radę to wypić to wypiję :D
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 28, 2017 15:39 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

LimLim pisze:To posiedź ze mną razem nie będziemy się smutać :smokin:

Gosiu ,My razem nigdy nie smutamy ,nie ma na to czasu :1luvu:
Ciasteczko ,kawusia :wink: ..w poniedziałek :!:
Dziś tak mnie rwało że naprawdę na samą myśl że muszę wyjść z tramwaju i iść kawałek robiło mi się niedobrze :oops:

Najgorzej że rower musiałam odstawić ,może chociaż hulajnogę :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw cze 29, 2017 6:35 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Witam z rana i szybko się pochwalę że ból jest mniejszy ,kolano mniej opuchnięte ,steryd działa :201494

Miłego dnia :D
Obrazek

dorcia44

Post » Czw cze 29, 2017 7:57 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

:ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Czw cze 29, 2017 8:08 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Dzień dobry :D
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw cze 29, 2017 8:26 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

dorcia44 pisze:Witam z rana i szybko się pochwalę że ból jest mniejszy ,kolano mniej opuchnięte ,steryd działa :201494

Miłego dnia :D

:piwa:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw cze 29, 2017 10:40 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

ropucha pisze:Dorciu, może chociaż małym przepisikiem będę mogła pomóc: stawy też czasem mi dokuczają, a wtedy przyrządzam miksturkę taką: 1 mała płaska łyżeczka sproszkowanej kurkumy + 1/8 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego + pół szklanki wody (albo mniej). Zagotować przez 1-2 minuty. Po ostygnięciu wypić w ciągu paru godzin. Kurkuma ma silne działanie przeciwzapalne i trochę przeciwbólowe (a także m.in. przeciwnowotworowe, przeciwalzheimerowe i jeszcze dużo innych pozytywnych działań).
W każdym razie, mnie to pomaga.
Pozdrawiam Cię bardzo.

Przypadkowy link, ale połączenie powyszego, w pastylkach.
http://www.kurkumina95.pl/kurkumina-95- ... sulek.html

Podam link, do ciekawych i skutecznych maści. Warto poszukać, poczytać... Ja tez mam problemy dośc powazne ( moze nieco inne niż Dorotka ). Probowałam maści i działają .
https://www.ukrainashop.com/zdrowie/mas ... -i-miesnie
Jakość i sskuteczność super, obsługa sklepu - super, błyskawiczna dostawa.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Czw cze 29, 2017 16:24 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Wielkie dzięki :D
Zmokłam dziś okropnie ,ale co tam ,zaraz słonko i wysuszy :wink:
Strasznie mi brakuje jazdy na rowerze :oops: jeszcze chwile wytrzymam ,bo to dla mojego dobra ,jeszcze chwilę ,chwilunie :mrgreen:
Teraz ogarnąć chałupę ,wszędzie żwirownia ,maluchy ropirzają żwir po całym mieszkaniu :evil:
Wstaje odkurzam ,wychodzę do pracusi odkurzam ,wracam odkurzam ,no w mordeczkę :twisted:
Może jutro uda mi się zabrać Miłka na badania krwi.
Rosną moje kwiatuszki ,oj rosną :1luvu:
Chyba kolejną krytą kuwetę muszę nabyć :roll:
Zrobiłam zamówienie w Zoo+ mam nadzieję ze jutro juz przyjdzie bo wyjadły wszystko ,no i te biedaki z podwórza co się u mnie stołują wszamały dziś ostatnią puchę :roll:
ale ja nie jestem karmicielką :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 30, 2017 10:15 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Dorciu jestem tutaj i regularnie zaglądam jak zwykle ukradkiem!
Za WSZYSTKO a teraz najważniejsze Twoje zdrowie :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt cze 30, 2017 20:40 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

kussad pisze:Dorciu jestem tutaj i regularnie zaglądam jak zwykle ukradkiem!
Za WSZYSTKO a teraz najważniejsze Twoje zdrowie :ok: :ok: :ok:

Dziękuję :1luvu:

Martwi mnie jedna mała kocina ,coś za dużo spi ,wydawał się też być cieplejsza.
Obserwuje ,je ,a to najważniejsze.
Zobaczymy jutro ,nie chciała bym zawozić jej do lecznicy .
To jeszcze takie kruszaki.
Po nogach gryzą jak piranie :mrgreen:
Bez mała cały dzień do moich okien pukały drzewa :strach:
Psice na dwór na chwilę i chodu do domu.
A ja sobie po kałużach chodzę ,po mokrej trawie , tylko na podwórzu :wink:

Wykończyłam 3 tubkę maści z heparyną ,2 Olfen żel ,kończą się zastrzyki w brzuch ,noga wygląda dużo lepiej ,wylewy bledną ,ale opuchlizna się ciągnie ,muszę nadal smarować Heparyną .

Dziś na podwórzu zobaczyłam dziwną rzecz,winniczka jak by wkręconego w ziemię ,w miejscu w którym zaraz jakiś ludź czy psic go zdepcze ,chciałam przełożyć do ogródka ,a pod winniczkiem małe koraliki ,małe winnusie? :roll:
No i zostawiłam ,obłożyłam badylami w koło ,ale czy to coś da :?

Za tydzień mam gości ,oj się będzie działo :wink: czekam już na nich ,widzimy się raz w roku .

Maluchom kupiłam kuwetkę ,krytą ,ale zdjęłam drzwiczki ,stoi za drapakiem z którego już zaczynają korzystać.
Wsypałam tam żwirek gruby ,nie zbrylający ,dość miałam żwirowni z Cats Best Eko ,roznosiły tak okropnie że nie zdzierżyłam :twisted: oba pokoje w syfie :twisted:
Ja tylko z odkurzaczem lub mietłom ganiałam :twisted: zobaczymy jak będzie z tym grubym .
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 30, 2017 20:56 Re: Tytek już po trepanacji a Izi do mnie napisał !:)

Dorcia super babka jesteś :1luvu: nawet małe ślimaczki chronisz :ok:
może to były jajeczka :
"Jaja w kolorze białym w liczbie około 50 wielkości grochu w czerwcu lub lipcu winniczki składają do jamy wykopanej w ziemi nogą, którą po złożeniu jaj zakopują. Młode winniczki wylęgają się po 3-4 tygodniach."

Za Twoje zdrowie :ok: :ok: :ok: i maluszki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]