Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 03, 2015 19:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

W chatce jest nowy czarny kocurek. Został znaleziony w lesie w okolicach Kazimierza czy na Ostrowach. Ludzie, którzy go znaleźli mają już ponoć innego kota z lasu i fretkę (nie wiem czy nie też z lasu), a tego kocurka nie mogli sobie zostawić, bo panicznie bał się szczekania ich 3 psów. Zostawili 50 zł na test (w pudełku) i trochę kitekata suchego w worku. Kocur jest miziasty i grzeczny. Siedzi obok mamuśki w kubraczku. Proponuję zdjąć mój numer z ogłoszeń o kotach, bo niestety ja w takich sytuacjach nie potrafię odmówić :(
Beza miała brzydkie oczy - zaropiałe i nie wiem czy nie ma czasem gorączki, nie jadła nic, dałam jej prócz kropli do oczu Vetomune ale trzeba ją obserwować.
Karol rzeczywiście jest dziwny - namiauczał na mnie na początku, potem zjadł, zwinął się w kulkę na hamaczku i spał.
Wydaje mi się, że na zdrowej na podłodze są widoczne w kilku miejscach plamki krwi :(
Mami z zepsuta łapką bardzo miziasta - strasznie mi jej żal, że nie można jej tego czegoś wyciąć, by mogła normalnie chodzić :(
Bożenka chętnie poszła spać na świeży termoforek, 3 małym nie czyściłam uszów bo wydaje mi się, że raz dziennie wystarczy.
Był Kotek i dymny pręgowany z krzywym uchem.

Dla Anetki proponuję Mami, Megi albo Dilajlę

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob paź 03, 2015 20:10 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ja już wróciłam prawie z miesięcznego urlopu i trzeba zabrać się wreszcie za kociaste :D nie miałam jeszcze czasu przeczytać informacji bo przyjechałam dziś o 5 nad ranem trochę pospałam i teraz staram się nadrobić zaległości, ale dośc tego dużo :D w przysxzłym tygodniu zorientuję się co i jak pogadam z Marlenką jak tam w schronisku i zobaczymy co dalej :D Beatka głowa do góry :ok: :ok: chyba wróciłam do życia :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob paź 03, 2015 20:14 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

terenia1 pisze:Ja już wróciłam prawie z miesięcznego urlopu i trzeba zabrać się wreszcie za kociaste :D nie miałam jeszcze czasu przeczytać informacji bo przyjechałam dziś o 5 nad ranem trochę pospałam i teraz staram się nadrobić zaległości, ale dośc tego dużo :D w przysxzłym tygodniu zorientuję się co i jak pogadam z Marlenką jak tam w schronisku i zobaczymy co dalej :D Beatka głowa do góry :ok: :ok: chyba wróciłam do życia :D

i tak trzymać :ok:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob paź 03, 2015 20:16 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Terenia :ok:

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Sob paź 03, 2015 20:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mara S pisze: Proponuję zdjąć mój numer z ogłoszeń o kotach, bo niestety ja w takich sytuacjach nie potrafię odmówić :(

coś wiem na ten temat.Te wakacje to był dla mnie horror. Po każdej odmowie bezsenna noc, bo cały czas myślałam o tych kotkach :(

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob paź 03, 2015 20:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Anett84 pisze:A Dilajla jest w chatce? Co to za kotka?

Tak,Dila przebywa w chatce. Jest to starsza czarna koteczka. Bardzo grzeczna i spokojna. Z innymi kotami nie wchodzi w konflikty. Z tego co kojarze ma usuniete zeby,albo ich czesc.

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Nie paź 04, 2015 6:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Czy jest opcja zeby Bozence podala zastrzyk Patrtcja wieczorem ? ja nie wiem czy jestem w stanie to zrobić...

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Nie paź 04, 2015 8:31 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Nie jestem w stanie podac tego zastrzyku...

edisza

Post » Nie paź 04, 2015 12:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Po dyżurku:
Dziś miałam Pomocników :) był ze mną Rafał i Julka (od Homerka...)
I tak:
Na KW w sumie OK, leki podane (poza zastrzykiem Bożenki)
W miarę możliwości ogarnęłam boks po Enji :)
Bożenka zjadła jedną łyżkę tej puszki A/D, Rafał nalał ciepłą wodę do termoforu i poszła potem spać :)
Bura Mami zeszła na koniec z półki i siedziała na oknie (zostawiłam otwarte, bo ciepło)- zjadła trochę mokrego, zużyłam resztki z lodówki i wsadziłam nową.
Maluchy szalały jak porąbane :lol: tam się nie da utrzymać porządku, one latają :D
Kalinka wymiziana przez Julkę na rękach :)
Vega oczka zakropione, ogólnie OK :)
Na zdrowej:
Karolek smutny, nie miał ochoty na zabawę, nie jadł nic, poszedł potem się położyć do posłanka w rogu ściany...
W wolierze kicia siedziała w koszyczku ciągle, a jak wytarłam kurz z tej półki to chciała mnie pacnąć :D więc nie zbliżałam się ręką do tego koszyczka, ale potem bawiłam się z nią piórkami :) ma w łapce power ten kot, oj ma... :)
Białoczarne kotwory rozrabiały :)
Ogólnie tu spokój
Na 3ce rzeczywiście krew jest, odkryliśmy u kogo- tzn Rafał :D Bo była biegunka w kuwecie z krwią i jedno kici (czarne z kawałkami białego futra na piersi, zdj. niżej) miało resztkę kupy zwisającą i jak jej to wytarłam to na papierze była krew, więc to pewnie jej...
Obrazek
Tam też spokój, Janek oczywiście dyskutował od samego naszego wejścia tam :)
Beza oczka zakropione, słodka jest :D miziała się, chociaż z zakropienia nie była zadowolona :P jakoś Vega lepiej to znosi :D
Korka nie było.

edisza

Post » Nie paź 04, 2015 13:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ta kicia to Czita.

Tajron

Post » Nie paź 04, 2015 13:55 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Aha, no to postaram się zapamiętać :)

Zapomniałam dodać, że przywieźliśmy trochę karmy, Julka też dała rzeczy do Schroniska- są w przedsionku
Transporter od znajomego oddany, położyłam go na zdrowej w przedsionku :)

edisza

Post » Nie paź 04, 2015 14:10 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ja od poniedziałku do czwartku mam ranki w pracy, więc odpadam z porannych dyżurów.

Tajron

Post » Nie paź 04, 2015 14:27 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Można mnie na wszystkie ranki wolne zapisać.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie paź 04, 2015 14:35 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ja widziałam plamki krwi na zdrowej

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie paź 04, 2015 15:10 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Czy ktoś da radę podać dziś zastrzyk Bożence? Maciek za godzinę wyjeżdża, a ja nie umiem...

Jeśli chodzi o kupę z krwią, to może trzeba wziąć do badania? Jeśli tak, to trzeba będzie zebrać do pojemnika i zamrozić, jak pojadę do kontroli z Bożenką i Kalinką to zabiorę. Jeśli nikt jutro nie weźmie Karola do weta, to wezmę go razem z dziewczynami we wtorek. O ile we wtorek dam radę.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

[poprzednia][następna]