ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 19, 2014 20:55 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -czerwcowa lista wsparcia str.53

morelowa pisze:Rozumiem, że skoro chodzisz do weta to pełne badania krwi - PEŁNE , kotka miała zrobione? I konkretne badanie moczu?
Wymioty , kupy poza kuwetą - mało prawdopodobne by to był bunt, a jeśli żwir ma cały czas ten sam to też nie wydaje się by to mogło być powodem, a już na pewno nie ma wpływu na wymioty.
Leczenie najwyraźniej jest do bani, skoro trzeba je co chwilę powtarzać. Tzn byloby ok, gdyby choroba była zdiagnozowana jako przewlekła i wymagała takiego.
Czytałaś wątki nerkowe, struwitowe? Pewnie można by też trzustkowe i cukrzycowe. Tych ostatnich nie czytałam, więc nie wiem ile jest wiadomości, ale zawsze warto sprawdzić - ludzie piszą o objawach też.
Przeczytałam teraz o leku, który podajesz :
Chiński, ziołowy preparat leczniczy - bardzo skuteczny w oczyszczaniu dróg moczowych z kamienia i piasku.
Zmniejsza stężenie szczawianu wapnia w moczu - zmniejsza ryzyko nawrotu choroby.

Jestem akurat zwolenniczką chińskiej medycyny, ale zapisanie tego leku świadczyłoby, że kotka ma zdiagnozowane kamienie, tak? I to szczawiany?
A jak karmisz, czym?

Morelowa, dzięki za wszystkie uwagi. Do tej pory wszystkie koty, które były ze mną, nie wymagały jakichs szczególnych badań. Ja sama też chadzam do lekarzy, jak juz mus, mimo 'swoich lat'. Nie myślałam więc o badaniach dla kotek. Leczenie moze nie jest do bani, leczymy kotki objawowo, chodze do tych wetów całe lata, są dobrzy i życzliwi, maja dużą intuicję - mam do nich zaufanie; najlepszy dowód, ze kotki żyja sobie jedna 17 lat, a druga - ta 'chorsza' ślepinka - 10 blisko. Dobrze, że zwróciłaś uwage na te badania, pójdę do weta w najbliższym czasie, może ta morfologia nie będzie zbyt droga... Wet Piotr mówił, że jest to piasek w drogach moczowych. Jak podaje ten chiński lek, kotka jest spokojniejsza, lepiej siousia.
Karlusia najchętniej by jadła mięsio wołowe albo filecik kurczaczkowy... Karme suchą kupuje urinary, royala, boscha - po trochu. Chrupki lubi.
Słodka jest ta kiciusia moja, byle nie cierpiała, to już nie będzie źle... :201461 Światełko... :idea:
Obrazek Obrazek

izabeli

Od: Wto kwi 14, 2009 22:42

Post » Pt cze 20, 2014 6:50 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -czerwcowa lista wsparcia str.53

Masz swój wątek? Może by sie przenieść z tematem na Twój , bo nie wiem jak Ślepaki długo pozwolą ... :mrgreen:
Masz racje, że nie jest źle, skoro kotki już sporo żyją i było dobrze. Ale to nie znaczy, że nie może być lepiej :P Bym zaczęła od poczytania wątku viewtopic.php?f=36&t=133367 , ew. jakieś poboczne. Jest przy okazji o karmieniu. A i wątek o karmach też warto.
Badania krwi i moczu to podstawa.
Nie chcę tu powtarzać wszystkich zdań nt karmienia RC i temu podobnymi, jest w moim wątku i innych także. Tylko jedno - choć weci w 90% są przeciwni karmieniu mięsem, nigdy mnie to nie przekonało i nie dałam sie namówic na urinary chociażby.
Nie umiem przekleić postów z innego wątku, bo bym to przeniosła , ale Ola jest oblatana to może to zrobi ? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt cze 20, 2014 11:02 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -czerwcowa lista wsparcia str.53

Ola przeklei, jesli jest wątek, tylko link poproszę :wink:

Dostałam właśnie smsa od Edyty- dt małego Oczusia " Oczuś przeżył operację !" - :ok: kochani, na cito musiała być usuwane oczko ,mimo bardzo duzego zagrożenia i trudności - teraz prosimy o wielkie kciuki, dobre myśli, czary, co kto może, aby maluszek wyzdrowiał :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 20, 2014 14:23 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

Jak przeklei to może też powie jak to zrobiła?

Za Oczusią! Ciepło myślimy!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 20, 2014 15:24 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

Oczusiu, trzymaj się malutki! <3
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pt cze 20, 2014 16:26 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

morelowa pisze:Jak przeklei to może też powie jak to zrobiła?

Za Oczusią! Ciepło myślimy!

ale gdzie przekleić, bo nie wiem?

alessandra

Post » Pt cze 20, 2014 16:38 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

Ja też nie wiem :mrgreen: Myślałam, że izabeli ma wątek - może się odezwie? Bo problem nie jest ślepaczkowy, więc szkoda mieszać w tym wątku.
Jeśli ,izabeli, nie masz wątku, to może być u mnie.

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 20, 2014 17:21 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

aha :wink: tak na marginesie to masz specjalne pozdrowienia od jerzykowki, a czemuż to, to juz sama Ci przy okazji wyjaśni -ja tylko wypełniam misję :mrgreen:

alessandra

Post » Pt cze 20, 2014 18:33 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

Za Oczusia :ok: :!: <3
kicikicimiauhau

Post » Pt cze 20, 2014 18:41 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

za Oczusia ♥ :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt cze 20, 2014 19:21 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

Ja tez za Oczusia - czary mary..... :ok: :ok: :ok: :201461

Morelowa miła, nie mam wątku, podaj link do siebie...
Ślepaczkowy wątek po prostu bardzo lubię, a jak cos sie dzieje u mojej ślepinki Karlusi? teraz to sa akurat dolne problemy, ale czytałam gdzieś, że ta chlamydia łazi po ciele i może powodowac rózne problemy - no, u ludzi, ale przeciez kot to kto?
Mięska nie daję codziennie i niedużo, ale musi być najlepsze 8O ! i bardzo dobrze służy. :idea:
Acha, i jeszcze poprosze o jakis link do wpłacania 'wdowiego grosza'... Kto zbiera na ślepaczki?
ewa-mrau, gdzie mi zniknęłas?
Obrazek Obrazek

izabeli

Post » Pt cze 20, 2014 19:27 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

Oj, kocia-kość, mam wątek, zapomniałam viewtopic.php?f=1&t=138743
Dawno to było i babki pomogły... Serdeczne dzięki, wtedy miałam ciężki czas... zaraz tam dopisze... i chyba zmienie tytuł czy jak to się mówi?
Morelowa, pisz tam, jak tutaj jest niedobrze....
Obrazek Obrazek

izabeli

Post » Sob cze 21, 2014 16:42 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

Niestety smutne wiadomości. Oczuś odszedł koło północy za Tęczowy Most :(
Miał w sobotę umówioną wizytę u okulisty we Wrocławiu, ale wet jak go zobaczyła rano w piątek zdecydowała, że nie ma co czekać. Wczoraj przed południem mały Oczuś miał zabieg usunięcia chorego oczka. Kociak przytył przez ostatnie dni i ważył już 340 g. Oczuś operację przeżył, ale niestety nie wybudził się z narkozy. Niestety mimo wielkiej miłości i ciepła, biologia rządzi się swoimi prawami i mimo, że staramy się jej przeciwstawić, to nie dajemy rady.
Dzięki Edycie, która mimo złego stanu nie zawahała się pomóc kociakowi, Oczuś miał Dom. Gdzie miał pełny brzuszek, spał na ciepłym posłanku, dużo zabawek i ludzkiej miłości.
Dziękuję dr Elizie, że objęła taką opieką weterynaryjną maluszka i robiła wszystko co można było zrobić (łącznie z tym, że raz ściągałam ją nadprogramowo do lecznicy, drugi raz ściągała swoją pracownicę, bo jej nie było). A nawet więcej. Zresztą - maluch podbił serca wszystkich w lecznicy i wszyscy stawali dla niego na głowie.
Teraz trzeba się skupić na siostrzyczce. Ona była w dużo lepszym stanie niż Oczuś i ważyła zdecydowanie więcej niż maluch. Na szczęście koci katar mija i mała niedługo powinna być gotowa znaleźć swój nowy domek.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob cze 21, 2014 19:55 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

Dla Oczusia (*) (*) (*) - lampeczka ...
Podziękowania wszystkim ludziom pięknego serduszka ...
Obrazek Obrazek

izabeli

Post » Sob cze 21, 2014 22:16 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -prosimy o kciuki za Oczusia str.53,54

:(
Oczusiu [*]
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

[poprzednia][następna]