Nim 7schr. Łódź.Marlon chory- powrót z adopcji:(( od str.81

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 14, 2013 17:56 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Muchomorek miał testy zdaje się 2 razy.

Co z domkiem dla Jurandy u Amelki? - nie wiem, pisałam do Amelki pw, ale nie mam żadnej odp. Moze kontaktuje się z ruru, ale tego też nie wiem, bo ruru na wyjeździe...

Jutro napiszę Jurandzie ogłoszenie.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Nie lip 14, 2013 18:00 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

To trzymam mocno kciuki za Jurandę :ok: Muchomorka (mam nadzieję, że uda się uzbierać pieniążki ) i ciekawa jestem jak się czuje księżniczka -zielonooka?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie lip 14, 2013 18:00 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

O domku dla Jurandy nic nie wiem niestety - trzeba jej zrobić ogłoszenia.

o - Marta już napisała

Wczoraj siedziała w osobnym boksie - bardzo jest kochana
ObrazekObrazekObrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lip 14, 2013 18:04 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

jest na miau taki wątek o ślepaczkach, może tam by ktoś się zainteresował?. Tak bardzo bym chciała, zeby znalazła domek :ok:

kasia1568

Post » Nie lip 14, 2013 18:21 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Su[er, że Tomcia ma domek :ryk: żeby teraz Juranda go znalazła :ok: strasznie fajna kiciusia...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie lip 14, 2013 21:26 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Przepraszam, że się wtrącam, ale od dawna śledzę wątek i bardzo mnie poruszył los Jurandy. Nie chcę siać zamętu, ale moim zdaniem oferty Amelki nie należy traktować zbyt poważnie. Sądząc z wypowiedzi, Amelka jest osobą bardzo młodą (dzieckiem?) i chciałaby zrobić niespodziankę babci, która właśnie straciła kotka o podobnym umaszczeniu.
amelkaaa pisze:Witam :) 9 dni temu umarł mój kotek, którego miałam 17 lat... Planujemy adopcję kolejnego kotka , chcielismy by wygladal jak nasz poprzedni - Faksiu :) Faksiu był bury w prążki. Faksiu mieszkal z moja babcia, ktora bardzo mocno przezyla smierc Faksa, ktory byl czlonkiem rodziny przez prawie 20 lat... Dlatego chcialabym by nie czula sie taka samotna i myslimy nad adopcją kotka :) Babcia nie wie jeszcze ze mam zamiar zrobic jej niespodzianke szybciej niz mysli :) Wpadlam przez zupelny przypadek na wątek Jurandy na facebooku i pomyslalam ze jest idealna kandydatka :) [...]

Nie wątpię, że amelkaaa ma jak najlepsze intencje, ale trzeba wziąć pod uwagę, że Juranda jest kotkiem specjalnej troski, na dodatek o zranionej psychice. Dlatego dręczy mnie pytanie co będzie, gdy okaże się, że jednak nie jest sobowtórem Faksia i nie spełni oczekiwań, albo Babcia nie jest gotowa na kolejnego kota?
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Nie lip 14, 2013 21:54 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Pewnie ma 17 lat skoro pisze ze tyle miała Faksia, więc dzieckiem już nie jest. Oczywiście adopcja na prezent nie wchodziła w grę ale z tego co kojarze godziła sie na wizytę PA i chciała najpierw dowiedzieć sie jak najwiecej o opiece nad slepaczkiem. Wierze ze rury sprawdzilaby wszystko jak należy nie ma chyba jednak o czym mówić bo skoro już tak długo milczy to pewnie temat jest nieaktualny
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lip 15, 2013 9:24 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Witam. Odnoszac sie do wypowiedzi magdaleny99, sprawa dla mnie nie byla tak błacha, jak się Pani wydaje, i nie jestem rowniez dzieckiem... Mam 22 lata i naprawde ubolewałam nad stratą członka rodziny, ktorym moj kot niewatpliwie był przez wiele lat... Nie traktuje adopcji zwierzat jako zabawe, stwierdzenie "zrobic babci prezent", nie bylo wypowiedziane bez wczesniejszej konsultacji z babcią, ktora chciala wziac kota. Od lat pomagam zwierzętom w potrzebie , bezdomne koty mieszkajace w moim bloku dostaja ode mnie codziennie swieza wode i karme, regularnie jezdze do schroniska zanoszac koce, poduszki, karme... Pomylila sie Pani sadzac ze dla mnie to tylko zabawa i nie nalezy tego traktowac powaznie. Mam swiadomosc ze Juranda jest kotkiem wymagajacym szczegolnej opieki i nie nalezy takiej decyzji podejmowac pochopnie. Moja babcia jest przed 70-tką więc zanim kicia mialaby do nas przyjechac porozmawialam z babcia o kici. Po dlugiej rozmowie jednak okazalo się że babcia obawia sie adopcji niewidomej kici, uwaza ze wymagalaby ona duzo uwagi, a ona nie wie czy dalaby sobie rade (mieszka sama). Stwierdzila ze Juranda mialaby lepiej u kogos mlodszego, kto jest w pelni sprawny, by ofiarowac kici tyle uwagi ile potrzebuje. Bylo mi bardzo przykro , poniewaz chcialam pomoc kici :( Do dzisiaj jest mi ciezko ze nie moglsmy jej wziac...Ale z drugiej strony rozumiem babcie, ktora jest juz osoba starsza i zwyczajnie bala sie ze nie bedzie miala sił by zaopiekowac sie Juranda w sposob odpowiedni... Przepraszam wszystkich za zamieszanie ktore spowodowalam moim postem, jednak wiem ze znajdzie szybko najlepszy dom na swiecie, u osoby dla ktorej bedzie wielka radoscia i czlonkiem rodziny.

PS. Wczoraj adoptowalysmy z babcia kicie Tomcie. Narazie zapoznaje teren :)

amelkaaa

Od: Sob lip 06, 2013 21:56

Post » Pon lip 15, 2013 10:32 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Super amelkaa, że podjęłyście z babcią odpowiedzialną decyzję. czyli fotki Tomci są od Was? Bardzo się cieszę i życzę dużo szczęścia Tomci i Wam :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Post » Pon lip 15, 2013 10:35 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Amelko, rozumiemy sytuację. Wszystko musi być przemyślane, zwierzak to nie zabawka i nie dziwię się, że trwało to długo. Tomcia na zdjęciach wygląda na bardzo zadowoloną :kotek: :D .Mam nadzieję,że Juranda też znajdzie domek :1luvu: .Pozdrawiam

kasia1568

Post » Pon lip 15, 2013 10:59 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Kochani, może jakies wydarzenie na fb albo osobny wątek dla Jurandy. Wtedy będzie miała wieksze szanse na znalezienie domku :ok: :1luvu:

kasia1568

Post » Pon lip 15, 2013 11:45 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

.
Ostatnio edytowano Wto lip 16, 2013 22:37 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 15, 2013 17:28 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Tak, zdjęcia Tomci opublikowane wczoraj są ode mnie :) Kicia nie tylko wygląda na zadowoloną, ale też jest bardzo szczęśliwa :) Gdy przechodzi się obok niej, ucieka jeszcze troszkę przestraszona, ale to normalne po jej przeżyciach i stresach jakich doznała w ostatnim czasie. Poza tym dopiero poznaje swój nowy dom :) Dzisiaj wygłaskałam ją, położyła się na pleckach i mruczała głośno :) Będę na bierząco publikować zdjęcia Tomci :)

Oczywiście pomogę w znalezieniu domu dla Jurandy. Opublikuję jej wydarzenie, pozapraszam znajomych. To napewno cudowny kot, więc zasługuje na wyjątkowy dom :)

amelkaaa

Post » Pon lip 15, 2013 17:58 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Amelka a moze założysz Tomci nowy watek? Chętnie będę tan gościem :D
Obrazek

Goyka

Post » Pon lip 15, 2013 19:41 Re: Nim 7 schr. Łódź..Tomcia str. 49, niewidoma Juranda :)

Oczywiscie, ze zaloze :) Wieczorem juz bedzie :)) Dam znac gdy juz bedzie :))

amelkaaa

[poprzednia][następna]