Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 02, 2014 16:15 Re: Szczytno.Pomagamy kotom... Kociarnia nazwana im. Basi

Ale to nie dla mnie brawa. Sylwia i kilka innych osób zainicjowało zrobienie tabliczki. I dużo osób się na nią złożyło. My tu na forum też - wpłaciłam na nią całość pieniędzy z kwiatów po pogrzebie Basi (135zł). A tabliczka bardzo, bardzo mi się podoba.
Być może w tym tyg. będzie jakaś wzmianka o Basi w lokalnej gazecie. Jeśli będzie, wkleję zdjęcie artykułu.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon cze 02, 2014 17:13 Re: Szczytno.Pomagamy kotom... Kociarnia nazwana im. Basi

Zatem brawa dla wszystkich, którzy mieli swój wkład w zrobienie i zamieszczenie tabliczki.
A tabliczka rzeczywiście jest śliczna.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon cze 02, 2014 18:52 Re: Szczytno.Pomagamy kotom... Kociarnia nazwana im. Basi

dana.b pisze:Zatem brawa dla wszystkich, którzy mieli swój wkład w zrobienie i zamieszczenie tabliczki.
A tabliczka rzeczywiście jest śliczna.

Zgadzam się z tym. Brawa dla pomysłodawców, sponsorów i realizatorów, a dla Ciebie Julio za wyrażenie zgody na to i za koordynowanie wszystkiego.

Jakoś mało na tym wątku ostatnio wiadomości o kotach, które są w schronisku, o tym czy nowe masowo przybywają i o ewentualnych adopcjach.
Czy tylko ja mam niedosyt wiedzy?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon cze 02, 2014 19:01 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.109 kotów znalazło

Ewo - to wcześniejszy post Julii:
Nowa_Sztno pisze:Mam teraz trochę swoich prywatnych spraw do załatwienia. Wrócę najszybciej, jak będę mogła. Dajcie mi tylko troszkę czasu.
A w schronie póki co ok :)

Czekamy zatem cierpliwie :ok:

dana.b

Post » Śro cze 04, 2014 10:50 Re: Szczytno.Pomagamy kotom... Kociarnia nazwana im. Basi

Jestem bardzo wzruszona i szczęśliwa.
Julio kochana, wielkie podziękowania za tę wspaniałą inicjatywę i za fakt, że tak cudownie i z wielkim oddaniem przejęłaś ratownicze dzieło Basi!!! Za każde uratowane istnienie!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro cze 11, 2014 20:42 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

kropkaXL pisze:Kochani zacytuję post alessandry, która napisała to na swoim watku. Pilnie potrzebna pomoc dla Asi jerzykowki-stan Pippi jest bardzo ciężki, mała dusi sie powoli, jesli nie otrzyma ratunku, w postaci i tak ryzykownej operacji-umrze w cierpieniu, a Asi peknie Jej chore serce!
Serce tak wielkie i dobre, a tak chore,że każde wzruszenie , każda przebyta tragedia może być dla Niej bardzo niebezpieczna!
Asia nigdy nie szczędziła pomocy ani ludziom, ani zwierzetom, teraz pomoc potrzebna jest Jej, bez niej Pippi umrze!
Błagam, pomóżcie-każda złotówka na wagę złota!!!!

Nasza "grupa" pomagająca szczycieńskim kotom postanowiła wesprzeć jerzykówkę i wspomóc ją skromną wpłatą na leczenie Pippi.
Z naszego funduszu na konto Asi-jerzykówki", Ala przesłała 100zł tytułem "darowizna dla Pipi od szczytniaków "

Asiu, trzymamy kciuki za operację Pippi i za Ciebie, abyś miała dużo sił, by przez to przejść
:201461 :ok:

dana.b

Post » Śro cze 11, 2014 20:44 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

Tak Asiu, jesteśmy z Tobą i z Pippi i ...musi się udać :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro cze 11, 2014 21:04 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

Kochane dziewczyny-nie wiem jak Wam dziękować-to ogromna pomoc!!!!!!!!
Macie konto-bo ja juz mam, moge przesłac!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro cze 11, 2014 21:07 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

kropkaXL pisze:Kochane dziewczyny-nie wiem jak Wam dziękować-to ogromna pomoc!!!!!!!!
Macie konto-bo ja juz mam, moge przesłac!

Kasiu, mamy, już przelane :ok:
Obrazek

alab108

Post » Śro cze 11, 2014 21:16 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

Jeszcze raz przeogromne dzięki!!-ja dopiero jutro wpłacę, ale Agatka :1luvu: -DS Gracji juz przelała kaskę
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw cze 12, 2014 12:08 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

Kochane moje, nie mam słów... Taka burza serc...
Dziękuję z całych sił!!!
Jestem tak bardzo wzruszona :oops:
Boję się potwornie o małą PiPi, a Wy jak zwykle dodajecie ducha!!!

Za wszystkie istotki ze schronu zaciskam kciuki - mnóstwo zdrowia i wspaniałych domów!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw cze 12, 2014 19:27 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

Asieńko Kochana, Ty się trzymaj dzielnie, a my tu zaciskamy wszystkie kciuki!!! :ok: :ok: :ok:
Musi być dobrze!

W schronie wysyp szczylków.
Wrzucę kilka zdjęć, choć na forum nadal będę pojawiała się sporadycznie, nie wiem jak długo jeszcze.

Najpierw kocie rodzeństwo: http://tinyurl.com/kuyu87z
Obrazek

Tutaj kilka maluchów z różnych miotów, podrzutków. Dobrze, że mieliśmy mamusie karmiące, bo ciężko byłoby je odchować, trafiły do nas jako malusie oseski:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

I mamusie z maluchami:

ten rudzielec już zarezerwowany (matka cały czas go wynosi na zimną podłogę, zamiast leżeć z nim w koszyku):
Obrazek

whiskaska z maluszkiem, który jest słabiutki (dwa maluchy z rodzeństwa nie przeżyły, zanim do nas trafiły, jeden odszedł u nas na drugi dzień, ten też jest słabiutki, chociaż póki co, tfu tfu, trzyma się):
Obrazek

tu dzika kotka z maluchem:
Obrazek

mamusia z trójką maluszków:
Obrazek

i czwórka kolejnych (mamusia się na zdjęcie nie załapała, leżała obok):
Obrazek

I taką biedę jeszcze mamy, zapyziałek taki malusi. Przynieśli go ludzie w opłakanym stanie, znaleźli gdzieś przy ulicy (to dzisiejsze zdjęcie, jak przyszedł, wyglądał jeszcze gorzej). jest u nas od kilku dni, wciąż na antybiotykach i wzmacniaczach, dogrzewany termoforami, bo termometr nie chce nawet pokazać temperatury. Kości i skóra, ale ma skubaniec apetyt całe szczęście. Co prawda karmimy go małymi porcjami, bo dziś dopiero udało się zatrzymać biegunkę.
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw cze 12, 2014 20:09 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

Jakie cudne maleństwa!-oby wszystkie przeżyły i znalazły wspaniale domki
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw cze 12, 2014 20:37 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

Jakie śliczne :1luvu: Żeby wszystkim się udało :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Post » Czw cze 12, 2014 21:56 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów znalazł

Ależ cuda maleńkie :1luvu: . Oby udało im się wszystkim przeżyć i potem do dobrych domków trafić.
Jak będą już większe, to powiedz Julio, wykupię chociaż jakieś 2-3 pakieciki ogłoszeń.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

[poprzednia][następna]