SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 21, 2013 13:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Lifter pięknego masz kota :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro sie 21, 2013 14:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

ab. pisze:Lifter pięknego masz kota :twisted:

Rzeczywiście cudo! Przecież to urodzony łowca :twisted: przepis na PW wpisany z instrukcją, suplementy wyślę jutro i mam nadzieję, że to diablę będzie to młóciło z apetytem, bo wygląda na naprawdę jadowitego :lol:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro sie 21, 2013 14:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Ach, spojrzałam :lol: Cudny rzeczywiście. W typie mojego Funia - najłagodniejszy pluszaczek pod słońcem, a potrafi wyglądać jak istny szatański pomiot: Obrazek :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro sie 21, 2013 15:09 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

O ten też piękny! Oczywiście BARFujący jeśli dobrze zrozumiałam?
...

czarnekoty123

Post » Śro sie 21, 2013 19:54 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

No coz, kupilem FineFooda, kot mine mial "no sam nie wiem..." namawialem, namawialem... zjadl.

...i wyrzygal.

Ale bylejakiego Felixa to wsysa bez zachety...

No kurde. :evil:

Coz, jutro kupuje maszynke do miesa elektryczna. Nie ma innego wyjscia, trza BARFowac.

A w ogole to wabi sie Mopik. A to dlatego, ze malym bedac nie dosc, ze wygarnial wszystkie kurze spod mebli, to jeszcze uwielbial siedziec w wiadrze od mopa. Oto dowod.

http://plfoto.com/zdjecie,zwierzeta,mopik,1589928.html

A to jego obecny portret

http://plfoto.com/zdjecie,zwierzeta,kot ... 30844.html
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Śro sie 21, 2013 20:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Felixy i inne mają tyle chemii, że większość kotów wciąga (Mokate nigdy tego nie tknęła, a Magnolia teraz tknie lub nie, ale jak tknie, to wymiotuje, więc jak ma dzień wybrzydzania, to po prostu nic jej nie daje - zgłodnieje, to zje co należy).

Po Catz wymiot... a jaki smak mu dałeś? Może mu jakiś rodzaj mięsa nie podszedł? Poza tym tylko po Catz czy po Fast Foodach też wymiotuje? Kiedy miał jakąś biochemię i morfologię? I pytanie, czy jednak coś mu nie blokuje przelotu pomiędzy paszczą a kuwetą. Bo problem może być jednak całkiem fizyczny z organizmem, a nie jego niechęcią do jedzenia - jak kota coś boli albo mdli lub zatyka, to jadł nie będzie (choć na tle psychicznym też mogą być wymioty - dlatego Magnolia jeździ ze mną nawet ponad 300km w jedną stronę - wtedy kiepsko je, ale coś je i nie wymiotuje - zostając w domu z rodzicami nie je nic i wymiotuje, a sierść wyłazi garściami, a przecież nie mogę do końca życia się z domu nigdzie nie ruszać z powodu kota).
...

czarnekoty123

Post » Śro sie 21, 2013 20:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Jak on tu słodko wygląda, nie poznałabym :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro sie 21, 2013 20:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

To zdjęcie muśnięte super jest.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro sie 21, 2013 20:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

gpolomska pisze:Po Catz wymiot... a jaki smak mu dałeś? Może mu jakiś rodzaj mięsa nie podszedł?

Cielecina. Ale raczej wina tego, ze wczesniej pochrupal suchej karmy, on zawsze tak mial, ze jak mu za szybko mieszalismy suche i mokre to haftowal. Dlatego w pewnym momencie odpuscilismy mokre, a jak juz mu dawalismy to na koniec dnia.

Morfologie mial 2 tygodnie temu i wszystko bylo OK, podobnie nerki i watroba. Macanko tez nic nie wykrylo. Do tego w wymiocinach byl spory walek siersci, wiec w sumie to juz nie wiem co w koncu je spowodowalo.
Obrazek

Lifter

Post » Śro sie 21, 2013 20:29 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

NIGDY PRZENIGDY po suchym nie dawaj mokrego - to zwykle kończy się wymiotem i jest najlepszą drogą do rozwalenia układu pokarmowego i "pięknej" fermentacji w jelitach! A kocie jelita są stworzone do szybkiego przeloru jedzenia, a nie dlugiego zalegania chrupek i mokrego, które przez to też nie może się strawić. Tego nie wolno robić! Lepiej mu daj mokre na śniadanie, a później (chociaż po godzinie) zostaw suche. Od samego takiego karmienia kot może solidnie wymiotować - nawet zupełnie zdrowy i bez kłaków!!! Normalnie dręczyciel kota z Ciebie :evil:

W PW masz spory instruktaż, a jutro pójdzie list z "prochami" :mrgreen: to wszystko kupisz bez problemu (nawet w małym miasteczku, więc u siebie tym bardziej).
...

czarnekoty123

Post » Śro sie 21, 2013 20:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

gpolomska pisze:NIGDY PRZENIGDY po suchym nie dawaj mokrego -

No wiem, przedobrzylem. ALe chcialem zeby wchlonal jak najwiecej plynu. Chociaz dzisiaj i tak udalo mi sie go namowic na spore zlopanko - podsuwalem mu wode spod miesa, taka kocia Bloody Mary. Kotu bardzo sie ten koktajl spodobal i wypil - jak na niego - bardzo duzo.

PS. Dzieki za wszystko. :1luvu:
Obrazek

Lifter

Post » Śro sie 21, 2013 21:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

gpolomska pisze:O ten też piękny! Oczywiście BARFujący jeśli dobrze zrozumiałam?

Owszem, obaj na BARFie od dwóch lat, czyli odkąd są u mnie. Służy im, futra gęste. Zdarza się paw, ale na ogół wtedy, kiedy któryś żre za łapczywie i za dużo, staram się dawać małe porcyjki a częściej. Kupy zawsze twarde, ale bez przesady, wychodzą bez większego wysiłku :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw sie 22, 2013 5:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Yagutka pisze:Jak dajecie olej z łososia kotom? Moje solo nie chcą jeść - to znaczy obliżą palec i tyle. Po dodaniu do mokrej karmy karma się robi niejadalna (a nie dodaję i tak przepisowych ilości, tylko mniej, dla przyzwyczajenia).

help? :)
Chyba że to nie ten temat?

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Czw sie 22, 2013 6:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Yagutka pisze:
Yagutka pisze:Jak dajecie olej z łososia kotom? Moje solo nie chcą jeść - to znaczy obliżą palec i tyle. Po dodaniu do mokrej karmy karma się robi niejadalna (a nie dodaję i tak przepisowych ilości, tylko mniej, dla przyzwyczajenia).

help? :)
Chyba że to nie ten temat?

Skoro oblizuje palec - to moze z palca wlasnie, skoro to dziala?
A w razie czego podac strzykawka mozna. Kotu sie to nie podoba zwykle, ale...
Obrazek

Lifter

Post » Czw sie 22, 2013 6:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Przy trzecim palcu już nie działa :lol:

Właśnie strzykawką bym nie chciała, kot i tak dostaje sporo leków w ciągu dnia, więc nie chciałabym w niego wmuszać kolejnych rzeczy, chciałabym, żeby jakoś dobrowolnie zjadał ;)

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

[poprzednia][następna]