Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 17, 2012 20:55 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

gazzy pisze:Dzisiaj jeden kotek został uśpiony - na szczęście nie był on ze schroniska. Ktoś go przyniósł. Był w bardzo złym stanie.

Nie rozumiem- dlaczego na szczęście ? :cry:
gazzy pisze:. I wydaje się, jakby jedna kotka w ciąży była. Mam nadzieję, że ja i pracownik się mylimy. Od razu mówię, że się na tym nie znam.

Nie ma tam nikogo, kto mógłby to sprawdzić? 8O
Nie czekajcie, aż któregoś dnia zastaniecie kotkę z małymi ! :?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt sie 17, 2012 21:20 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Kotkę należy wysterylizować.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 18, 2012 7:31 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

http://www.facebook.com/pages/OTOZ-Anim ... sko-w-Elblągu/142258905804604?ref=stream

na str. są zdjecia z nowoutworzonego wybiegu. Myślę, że nie musi być aż tak , ale piasek, deski ... Może by kierownictwo pozwoliło, dało jakieś dechy albo na dechy? Samemu zrobić już można, macie jakichś TŻ-tów nie? Nie pomogliby?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sie 18, 2012 7:34 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Tylko, że oczywiście, nic nie pomoże jak koty się będą mnożyły w samym schronie :( Kastracja to priorytet. I czystość równolegle. I nie mam na myśli, że wolontariuszki nie utrzymują, tylko ogólny bajzel - blachy, beton...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob sie 18, 2012 19:14 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Powinni sprawdzić to pracownicy. Co do szczęścia - chodzi o to , że nie odszedł żaden kociak który był w schronisku. Oczywiście nie szczęście że odszedł.

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Nie sie 19, 2012 15:33 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Byłam w schronisku, maluszków niestety przybyło, malutki czarnuszek bardzo źle wygląda, ogólnie koty nie wygladaja najlepiej szczególnie te na kwarantannie. Mam trochę zdjęć ale przez slońce nie wyszły najlepiej, później wstawię.
joanna3113

Post » Nie sie 19, 2012 16:26 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Mhm.. a teraz może jeszcze co jest temu czarnuszkowi, widział go wet? Coś dostaje? Co z tymi na kwarantannie - są leczone, skoro tak źle wyglądają?

I w ogóle coś się dzieje z tym schronem? Strasznie dużo żeśmy sie tu nagadali i co?

Nawet jeśli wolontariuszki będą codziennie nosiły dobre żarcie, a warunki będą jakie są, wet będzie olewał, inni pracownicy też, koty będą niewykastrowane - to niby jak ta nadzieja ma się zmaterializować??

Więc dzieje sie coś po tych dyskusjach na wątku i nie piszecie o tym, czy w ogóle wielkie NIC?
[poza zaangażowaniem niektórych wolontariuszek, żeby nie było...]

Jakieś wieści o tych , ktore wyjechały [kotach] - jak sie mają , nie zachorowały na pp?

Obrazek

morelowa

Post » Nie sie 19, 2012 20:01 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

joanna3113 pisze:Byłam w schronisku, maluszków niestety przybyło, malutki czarnuszek bardzo źle wygląda, ogólnie koty nie wygladaja najlepiej szczególnie te na kwarantannie. Mam trochę zdjęć ale przez slońce nie wyszły najlepiej, później wstawię.

co z czarnym maluchem?
Obrazek

bona_46

Od: Czw wrz 29, 2011 23:01

Post » Nie sie 19, 2012 20:15 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Postaram się za chwile wstawić zdjęcia. Maleńki czarnuszek ma całe zaropiałe oczy i mordkę oblepioną piaskiem, nie bardzo dał się głaskać, będę zdziwiona jak przeżyje tydzień.
Koty w schronisku jeżeli są leczone to jedynie unidoxem, podawanym co drugi dzień, weta na pewno żaden z nich nie widział.
joanna3113

Post » Nie sie 19, 2012 21:24 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Masakra :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie sie 19, 2012 21:46 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Dzisiaj jak byłam koty pchały się na ręce, miziakom najtrudniej zrobić zdjęcia :roll: i wiesz że takich cudnych maleństw jak przyjdziesz za dwa, trzy dni już nie zobaczysz, bo odeszły :cry:
Wet ma wszystko gdzieś, pracownicy w większości tak samo i jak one mają sobie poradzić :cry:

Przepraszam dzisiaj tylko przygotowałam zdjęcia do wstawienia i nie dam rady wstawić :oops: jestem zmęczona.
joanna3113

Post » Nie sie 19, 2012 21:50 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

joanna3113 pisze:Koty w schronisku jeżeli są leczone to jedynie unidoxem, podawanym co drugi dzień, weta na pewno żaden z nich nie widział.

Kompletny bezsens - żadne leczenie a tylko koty nabieraja lekooproności...
wszystko opada, nie tylko ręce...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 19, 2012 23:13 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

joanna3113 pisze:Dzisiaj jak byłam koty pchały się na ręce, miziakom najtrudniej zrobić zdjęcia :roll: i wiesz że takich cudnych maleństw jak przyjdziesz za dwa, trzy dni już nie zobaczysz, bo odeszły :cry:
Wet ma wszystko gdzieś, pracownicy w większości tak samo i jak one mają sobie poradzić :cry:

Czy naprawdę nie da się z tym nic zobić ?
Obrazek

bona_46

Od: Czw wrz 29, 2011 23:01

Post » Pon sie 20, 2012 6:30 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

....będę zdziwiona jak przeżyje tydzień.....

i co??!! Nikt mu nie spróbuje pomóc? I całej reszcie?
Wiem, wiem - ciężko , nie ma jak , bo wszyscy co mogą to to i tamto. Wiem i wierzę. Ale skoro się pisze coś takiego to brzmi to tak jakby pisać? " no, wpadł do rzeki, a ja stałam na brzegu i nic nie mogłam zrobić tylko patrzeć'.
Nie chcę być niesprawiedliwa - ale powtarzam po raz setny - to Wy jesteście na miejscu i nikt inny nic nie zrobi ..

Obrazek

morelowa

Post » Pon sie 20, 2012 8:37 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

morelowa pisze:
....będę zdziwiona jak przeżyje tydzień.....

i co??!! Nikt mu nie spróbuje pomóc? I całej reszcie?
Wiem, wiem - ciężko , nie ma jak , bo wszyscy co mogą to to i tamto. Wiem i wierzę. Ale skoro się pisze coś takiego to brzmi to tak jakby pisać? " no, wpadł do rzeki, a ja stałam na brzegu i nic nie mogłam zrobić tylko patrzeć'.
Nie chcę być niesprawiedliwa - ale powtarzam po raz setny - to Wy jesteście na miejscu i nikt inny nic nie zrobi ..

Mogłam oczywiście napisać że wszystkie koty ładnie wyglądają ale tak nie jest. Ja niestety nie mam pomysłów, mam dziesięć kotów, większość trzeba leczyć, a od września przechodzę na pół etatu.
Niestety nie mam pomysłu.
joanna3113

[poprzednia][następna]