Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 16, 2012 21:07 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

[*] :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto paź 16, 2012 21:41 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

Tak mi go szkoda :( Był taki biedny, kiedy mu weci na Paluchu pobierali krew :(

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Śro paź 17, 2012 5:54 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

:cry: :cry: :cry:
Boże, ja wiem, ze koty to cudowne istoty, ale czy naprawdę potrzeba Ci ich w niebie aż tyle? :cry:
Śpij spokojnie, Bigusiu [*]
Smarti, przytulam mocno! :(
Ostatnio edytowano Śro paź 17, 2012 7:33 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 17, 2012 7:30 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

Bardzo mi przykro :cry: [*]
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro paź 17, 2012 7:38 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

Q...a nie po to wystawałam tyle na paluchu, nie po to wiozłam go w korku do smatri....nie poto...on miał żyć :(
(')
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro paź 17, 2012 9:29 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

właśnie Edytka-On miał żyć :crying: :crying: :crying:
jedyne co moge to podziękować Ci za to że spędziłaś ten dzień na Paluchu aby go wyciągnąć-inaczej umierałby niezauważony ,bo przecież na 4 dni przed śmiercią, kiedy umarł mimo dwóch dni ratowania go, wg. niektórych "było w porządku"
-to na prawdę woła o pomstę do nieba, tyle tylko że przy całym niewyobrażalnym okrucieństwie świata to mały,nic nie znaczący epizodzik...walczymy z wiatrakami... i jak tu żyć i nie zwariować..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 17, 2012 9:51 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

bardzo mi przykro, Dziewczyny :cry:

[']
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro paź 17, 2012 10:15 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

[*] smutno
coraz częściej myślę, że dla kotów byłoby lepiej gdyby nie istniała taka instytucja jak schronisko, gdzie można ukryć stworzenie, aby dogorywało w samotności i z dala od ludzkiego wzroku, bo to co się tam wyprawia nie ma nic wspólnego z ratowaniem, a tłumaczenie , że takie są przepisy... przecież to ludzie je ustalają. Schronisko samo nie pomaga kotu i nie pozwala, aby pomógł kto inny - mi się to nie mieści w głowie.
A może zamysł był właśnie taki, że schronisko nie jest dla dobra zwierząt, ale ludzi, tych "wrażliwych" co to nie chcą, żeby bezpańskie, chore zwierzaki żyły na ulicy stanowiąc zagrożenie lub wyrzut sumienia więc trzeba je tylko zgarnąć i pozamykać w klatkach - no bo jeśli tak to rzeczywiście osoby, które robią wszystko by je stamtąd wyciągnąć przeszkadają w realizacji tego planu.
Pisząc "schronisko" mam na myśli instytucję, bezduszną machinę, wiem, że tam też są ludzie kochający zwierzęta.
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Śro paź 17, 2012 10:43 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

temat-rzeka..
mnie się to też nie mieści w głowie. Idea byłaby może słuszna i piękna w idealnym świecie, natomiast realizacja, jak zwykle w naszym porąbanym kraju wypaczona .
kiedyś, kilka lat temu, domom tymczasowym, które zebrały się "do kupy", udało się spowodować że fretki,szczurki itp.zwierzęta nie przyjeżdżają na Paluch,tylko jadą bezpośrednio do dt.
tylko skala problemu jest inna-kotków jest za dużo a dt za mało.
dopóki nie zacznie się szanować życia zwierząt w naszym kraju, uznawać je za tak samo odczuwające i mające prawo do godnego życia istoty, dopóki powszechnie nie zostanie zrozumiana idea sterylizacji, dopóty nie mamy szans rozwiązać tego problemu w sposób choćby "do przyjęcia" dla kotów :(

co nie znaczy że nie trzeba nic robić-przeciwnie-trzeba zacisnąć zęby i dalej "robić swoje" choć wiadomo że póki co to sy(zy)fowa praca :(

Bumiś-p.Ania powiedziała że dziąsełka Misiuni są w o niebo lepszym stanie niż Bebuni-żebyśmy się nie martwiły bo to w ogóle nie da się porównać- a w ustach p.Ani -urodzonej pesymistki-takie o stwiedzenie niełatwo -czyli musi nie być żle !

co do Tequisi-
Teqilka przyjechała wczoraj do mnie bo wiem że "ja o nią zadbam najlepiej"-wiem-mam świra!-a poważnie-Duży pracuje całe dnie a z nią trzeba pojeżdzić po Wawie :roll:
Alarm z Tequisią zaczął się od tego że Duży zauważył przedwczoraj że zwymiotowała i miała miększą koopkę,zrobił alarm, zaczął ją badać po czym doszły "objawy neuro". Prześwietlenie nic nie wykazało.Wczoraj normalnie jadła nie było torsji ale nie było i koopki.
zacytuję swoją pw:
"ona te objawy ma bardzo dziwne jak dla mnie-tzn.ja się jeszcze z takimi u swoich kotów nie spotkałam.
chodzi i zachowuje się zupełnie normalnie-ale jak się dobrze przyjrzeć to jak idzie to jakby tył nie szedł jej równo z przodem-tył ciągnie w prawo-tak jak czasem autobus z przekoszonymi ośkami.Skacze dość ostrożnie.
natomiast przy badaniu bardzo boli ją dotknięcie każdego koralika kręgosłupa :roll: -p.Ania powiedziała "jakby ją ktoś kijem pobił"
oczywiście nie wierzę w żadne takie, to spokojni,normalni ludzie-on zgodny-bez słowa sprzeciwu zgodził się ją leczyć 'po naszemu" zostawić w lecznicy itd-nie zawsze domki są takie "wyrozumiałe" :mrgreen:

ale Moro podobno świruje-mógł ją tak poturbować, mogła skądś spaść, żle skoczyć, może takie objawy dawać toxo i zatrucie.
teraz badamy po kolei-krew, potem na toxo, potem bad. składu żwirku, potem ewent bad. płynu mózgowo-rdzeniowego-zależnie od tego co da odpowiedż.
jedno jest pewne-nie zjadła żadnego trującego kwiatka bo wtedy już by było po niej-a ona tak z pozoru to wygląda świetnie-jak całkiem zdrowy kot."

tak więc Tequisia siedzi w 1-ce. Nie rozumie dlaczego wróciłą do dt i gdzie Duzi i Morunio :roll:
Jest przesłodka, zadbana, śliczna-jedno to to że nie zrobiła koopki a dostała z 7 ml parafiny od wczoraj.
zaraz się muszę pozbierać i zabiorę ją na badania ..
Ostatnio edytowano Śro paź 17, 2012 10:59 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro paź 17, 2012 10:51 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

smarti pisze:
dopóki nie zacznie się szanować życia zwierząt w naszym kraju, uznawać je za tak samo odczuwające i mające prawo do godnego życia istoty, dopóki powszechnie nie zostanie zrozumiana idea sterylizacji, dopóty nie mamy szans rozwiązać tego problemu w sposób choćby "do przyjęcia" dla kotów :(
(

Jednak nie do końca się z tym zgadzam - tu problem tkwi w sztywności przestrzegania przepisów. Myslę, ze można coś wyegzekwowac od schronisk w tym zakresie wcześniej, czyli zanim się wysterylizuje wszystkie wolnożyjące koty. tzn chodzi mi o taki podpunkt w przepisie, ze możliwa jest wczesniejsza adopcja, przed zakończeniem kwarantanny , jeśli osoba chcą adoptowac kota...... (i tu wymienione warunki przez tą osobę do spełnienia).
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 17, 2012 11:00 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

a tu to masz rację,jeśli piszemy o szczegółach.
Ja pisałam ogólnie-o zjawisku.

smarti

Post » Śro paź 17, 2012 11:21 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

[*] Smarti, bardzo mi przykro, wiem, jak to jest pokochać Kota od pierwszego spojrzenia i stracić Go ...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Śro paź 17, 2012 11:41 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

smarti pisze:
Bumiś-p.Ania powiedziała że dziąsełka Misiuni są w o niebo lepszym stanie niż Bebuni-żebyśmy się nie martwiły bo to w ogóle nie da się porównać- a w ustach p.Ani -urodzonej pesymistki-takie o stwiedzenie niełatwo -czyli musi nie być żle !

to dobrze, bo podawanie jej tabletki to dopiero wyzwanie - chyba nakręcę film, Misia jest takim fighterem że historia
Obrazek

Bumiś

Post » Śro paź 17, 2012 11:46 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

a próbowałaś zawinięte w malutki kawałek mięska?
albo w malutką kulkę wołowego na tatara?
tylko zawijać trzeba bezpośr. przed podaniem aby nie przeszło smrodkiem tabletki i w miarę jak najmniej kontaktu ręka po tabletce-mięsko.

smarti

Post » Śro paź 17, 2012 12:05 Re: DT Smarti 9 -> DT im.Smartinka..nie ma już Bigunia['] :(

spróbuję
Obrazek

Bumiś

[poprzednia][następna]